Gönderen Konu: otomatik cam sigortası  (Okunma sayısı 11873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
otomatik cam sigortası
« : Ekim 04, 2009, 11:29:53 »

Arkadaşlar merhaba,

Dün ön kapıların hoparlörlerini değiştiriken otamatik cam'ların nasıl olduysa sigortası yanmış. :wacko:

Sigorta 30 Amper C Tipi Camın biri hafif aralık kaldı.( yağmur yağıyor aralık cama koli bantı ile geçici çözüm yaptık.)

Bu tip sigortaları servis haricinde başka yerde bulabilirmiyim?

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Toyota Club Türkiye

otomatik cam sigortası
« : Ekim 04, 2009, 11:29:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik cam sigortası
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 11:47:04 »
elektirikçilerde bulabilirsin
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2009, 11:49:55 »
Selam Tuncer bey aradığınız sigortayı eski sanayi de Oto Nihat ta bulabilirsiniz diye düşünüyorum olmadı Oto Erkanda vardır.
Ama bir tavsiyem var 30 Amp lik sigortayı attırması normal değildir.Aynı tip sigortanın ilk önce 15 Amp lik olanını kulanın  sonra aracınızın kontağını da açın eğer 15 Amp lik sigorta atıyor ise bir yerlerde kablolarda v.s kısa devre olabilir.Eğer direk30 Amp lik takarsanız ve bahsetiğim gibi kısa devre olayı mevcut ise arızayı büyütebilirsiniz diye öneride bulunmak istedim.
(15 amp lik sigorta takılı iken camları kapatıp açmayın)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2009, 12:31:38 »
elektirikçilerde bulabilirsin

Bugün açık yer bulmak zor yarın işten izin alabilirsem bir bakarım elektrikçilerde var mı.  :) teşekkür.

Selam Tuncer bey aradığınız sigortayı eski sanayi de Oto Nihat ta bulabilirsiniz diye düşünüyorum olmadı Oto Erkanda vardır.
Ama bir tavsiyem var 30 Amp lik sigortayı attırması normal değildir.Aynı tip sigortanın ilk önce 15 Amp lik olanını kulanın  sonra aracınızın kontağını da açın eğer 15 Amp lik sigorta atıyor ise bir yerlerde kablolarda v.s kısa devre olabilir.Eğer direk30 Amp lik takarsanız ve bahsetiğim gibi kısa devre olayı mevcut ise arızayı büyütebilirsiniz diye öneride bulunmak istedim.
(15 amp lik sigorta takılı iken camları kapatıp açmayın)

Tolga
Normal bir sigorta olsa bulması kolay. bunlar acayip kutu gibi. O kadar çok yer söktük ki  :wacko: dediğin gibi tekrar atarsa durumum harap.  
Dediğin gibi önce 15 amp bi denerim inşallah atmaz. Atarsa tesisatı kople kontrol etmek gerekiyor.

teşekkür.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2009, 12:47:50 »
Sanayide S.O.S var Toyota parçaları satıyor küp şeker gibi olan sigortalardan bahsediyonuz siz anladım.Başka bir yer gelmiyor aklıma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2009, 13:09:45 »
Sigorta dediğin gibi küp şekere benziyor. S.O.S'a daha önce gitmiştişliğim var yarın telefon açar sorarım. Yoksa köşkdereye talim...
Almışken birkaçtane almak gerek yedek bulunsun. Zaten yeni takılanın da atıp atmayacağı daha belli değil. :rofl:

Zaten kendim kaşındım, ön kapılara 16.5 cm mid tis takmak benim neyime tak 13 cm bak keyfine. Okadar yer söktüm sigorta tekrar atarsa
hepsini sök kabloları ve soketleri kontrol et sonra sigortayı tak dua et ki sigorta atmasın..... sıkıntı bastı... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2009, 23:59:04 »
Bugün kardeşimi sanayiye gönderdim 30 amperlik c tipi sigorta kimsede yokmuş.
Aradığmız sigortayı ancak yetkili serviste zar zor bulmuş. Kardeşim sigortayı takınca sorun çözüldü
camlar şu anda çalışıyor.  :D

İyi ki bulunduğumuz ilçede yetkili servis var yoksa işimiz uzayacaktı. Bu japonlara hayranım arabanın dört farklı yerine
farklı farklı sigortalar yerleştirmişler. elimizde kullanma kılavuzu olmasa yanan sigortanını yerini bulamayacaktık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2009, 23:27:52 »
İşinizin 1 tek sigorta ile çözüldüğüne sevindim Tuncer bey.