96 1.3 xl corolla aracımın sert direksiyonu birden yumuşadı, bir de direksiyon hafif sola çevrili iken araba düz gidiyor. Girerken bir anormallik hissediyorum ama tam tanımlayamadım. Bu yumuşamanın sebebi neden kaynaklanabilir?
O nasıl iş anlamadım valla
direksiyonun ayvayı yemiş olabilir (ömdünü doldurmuştur) servise bi uğrasan iyi olur bu olay ihmal kaldırmaz
kendikendine yumuşaması garip bi olay bence de. kuşkuyla bakılmalı
Direksiyonu çevirip her iki tekerin de dönüp dönmediğini kontrol edebilir misiniz?
Daha önce bir arkadaşımın başına gelmişti (farklı bir marka ile), kontrol ederken sağ tekeri kontrol eden kolun yerinden çıktığı, direksiyonun tek bir tekeri çevirdiğini farketmiştik. Direksiyonun hafiflemesi de bu nedenle olmuştu.
Bizim 93 1,3xl Güneşte kalınca direksiyonu yumuşuyor
Bir ustaya baktırsanız iyi olur ihmale gelmez. bir ihtimal lastiklere çok aşırı hava basıldıysa
bir miktar direksiyonda yumuşama olabilir.
direksiyonun ayvayı yemiş olabilir (ömdünü doldurmuştur) servise bi uğrasan iyi olur bu olay ihmal kaldırmaz
Ferhat başka bi konuda senin yorumlarına hastayım yazmıştıya hani

bende hastayım şuandan itibaren

bu nasıl bir cevaptır : ayvayı yemiş olabilir : enteresan vallahi ! ! ayrıca yaşınıda adam gibi yazarsan sevinirim, sana abi mi diycez kardeşmi diycez bilelim değilmi ! ! !
Direksiyonun solda durması rot ayarının bozulduğunu gösterir. Ve direksiyonun hafifliği ise muhtemelen kamber kaster açıların değiştiği içindir. Bir tarafa sert bir tarafa yumuşaksa sorun var. Yok eger bunlarda yok dersen lastik havaların çok fazladır.
Bence soruna burda cevap aramaktansa hemen bir rot balanscıya git.
Ferhat başka bi konuda senin yorumlarına hastayım yazmıştıya hani
bende hastayım şuandan itibaren
bu nasıl bir cevaptır : ayvayı yemiş olabilir : enteresan vallahi ! ! ayrıca yaşınıda adam gibi yazarsan sevinirim, sana abi mi diycez kardeşmi diycez bilelim değilmi ! ! !
mesut abi

abi diyeceksin kemal abimize, 158 yaşında adam

sen de aaa. bir de gerçekten çok severim ben de kemal abinin yorumlarını (bu arada gerçekten abi demen gerekiyor, 50lerinde falan olması lazım kemal abinin)
mesut abi
abi diyeceksin kemal abimize, 158 yaşında adam
sen de aaa. bir de gerçekten çok severim ben de kemal abinin yorumlarını (bu arada gerçekten abi demen gerekiyor, 50lerinde falan olması lazım kemal abinin)
Türkayım şimdiye kadar forumda kimseye saygısızca konuştuğum görülmemiştir zaten

yaşı benden büyük ise eğer gerçekten abi diye hitap ederim bunda gocunucak birşey yok

ancak , motor ayvayı yemiş kelimesi paylaşım forumunda yardım isteyen birine verilebilicek bekte hoş olmayan bi cevap olmuş bence
yok kemal abiyi savunmak bana düşmez aslında ama üslubu böyle, gerçekten yorumlarını takip etmeye değer
saçmaladın ferhat..ya da ferdi..
hayırdır gene gerilmiş ortalık.
Geçen bende de oldu Şase kapanmış dedi arkadaş broadway in direksiyon benim toyotadan bile hafiflemişti. araba dalıyo dedi arkadaş. Şasesi açılacak dedi. Yaptırdum oldu düzeldi. Böyle bir şeyler olmuş olabilir mi acaba.
96 1.3 xl corolla aracımın sert direksiyonu birden yumuşadı, bir de direksiyon hafif sola çevrili iken araba düz gidiyor. Girerken bir anormallik hissediyorum ama tam tanımlayamadım. Bu yumuşamanın sebebi neden kaynaklanabilir?
Benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti 1997 corllo Gli vardı onda dreksyon power i yağ mı ne kaçırıyomuş dreksyon soldaykende gitmesi rot la alakalı kanımca