Gönderen Konu: Bilimum ampul çeşitleri ve fiyatları  (Okunma sayısı 11097 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilimum ampul çeşitleri ve fiyatları
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2013, 04:12:14 »
telefonumda varmış resim fakat çok net değil

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 31, 2013, 04:12:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2013, 11:24:27 »
Şimdi sonuç olarak photon markayı tavsiye ediyormusunuz, philipse göre çok uygunmuş fiyatı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2013, 12:37:10 »
Ben öneririm gayet iyi.Ama xenona geçmeyi de düşünmüyor değilim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2013, 13:38:25 »
Ben H1 ve H7 Photon siparişi verdim. Hafta içinde elimde olacaktır. Taktığımda fotoğrafları paylaşırım bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2013, 22:06:42 »
Xenon muayenede sıkıntı çıkarttığı için bende photon marka ampul aldım. Gelince bende yorumlarımı paylaşacağım. Aldığım ürün;

http://www.hepsiburada.com/liste/photon-h11-tip-x-treme-vision-100-plus-far-ampul-seti-01e150/productDetails.aspx?productId=otm01e153&categoryId=20024645#Gorseller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2013, 23:13:22 »

Photon H7 5oooK Xenon Effect ampülüm bugün bana ulaştı.  Fakat pek beklediğim gibi görünmedi bana. 5ooo K nın daha beyaz olduğunu düşünüyordum. Ama karşıdan direkt farlara bakıldığında görünen o ki sarıdan uzak ve beyazdan biraz uzak sanki biraz da açık tonda hafif bi yeşillik var gibi. Ama şu da bir gerçek ki önceki standart Osram ampülüm gibi sarı değil.Onlardan daha güzel. Fotoğraflarını yayınlayacağım aşağıda.

Daha önce hiç ampül değişimi yapmamıştım. İnternetten indirdiğim Avensis kitapçığından yardım alarak ampülü değiştim. Ancak ilk defa böyle bir işe kalkıştığım için biraz zorlandım. Neyin nerde olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyordum. Özellikle şoför tarafındaki ampülü değişmek işkenceydi. Akünün orada bulunması hareket alanını aşırı derecede daralttı. Baya bir uğraştım. Diğer tarafın ampülünü takmak daha kolay oldu. Ve en zoru ampülün kıç tarafındaki o bölgeyi ıslaklıktan korumak için yapılan (sanırım) kapakları kapatmak. Ne yazık ki kapatamadım. Hava da kararmıştı. Şimdilik açık duruyor ama yarın ilk işim onları kapatmak olacak. Eminim ki çok zamanımı alacak.

Ve aynı zamanda park ampülü de almıştım birkaç çift, onları da taktım. Eh işte eskisinden biraz daha güzel oldu. 

İşte Photon un yeni H7 Xenon Effect 5ooo K ampülü :

(Fotoğraflar biraz aldatıcı duruyor. Çektiğim fotoğraflar daha bir beyaz ve hafif mavimsi gibi. Ancak çıplak gözle bakıldığında fotoğraftaki gibi değil. Daha bir çok açık beyaza yakın ama beyaz olmayan bir renk, Çok hafif açık yeşilimsi bir renk gibi.  Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Sanırım fotoğraf makinesinden kaynaklı)

Burada iki ampül de   Photon H7 Xenon Effect 5ooo K

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K  ve Standart H1 Osram sarı ampül

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K ve Standart H1 Osram sarı ampül

Yukarıdaki son iki fotoğraf ard arda çekilen aynı fotoğraf aslında. Dikkat ederseniz iki fotoğrafta az da olsa renk tonu farkı var. Aynı iki örneği yayınlamamın sebebi ampüller için çekilen fotoğrafların yanıltıcı olabileceğini anlatmak istememdendir.

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K  ve standart markasını bilmediğim HB4 sarı ampül

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K  ve standart markasını bilmediğim HB4 sarı ampül

Kendi kullandığım H1 sarı ampüller fotoğrafta da daha bir açık çıkmış. Sürekli tekrar etmiş oluyorum, fakat dolayısıyla Photon lar H1 sarı ampülleri fotoğrafta karşılaştırdığımızda baya bir beyaz ve mavi görünüyor. Vaziyet bundan ibaret.

Bu arada Photon Xenon Effect 5ooo K H1 siparişi vermiştim birkaç güne de onlar gelir. Onların da fotoğraflarını yayınlarım, değiştirmezsem eğer = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 02, 2013, 23:19:29 »
Xenon muayenede sıkıntı çıkarttığı için bende photon marka ampul aldım. Gelince bende yorumlarımı paylaşacağım. Aldığım ürün;

http://www.hepsiburada.com/liste/photon-h11-tip-x-treme-vision-100-plus-far-ampul-seti-01e150/productDetails.aspx?productId=otm01e153&categoryId=20024645#Gorseller

Serkan kardeşim senin bu verdiğin siparişteki ampüller standart sarı renk veren tip sanırım, doğru mudur acaba ? Herhangi bir  renk ibaresi vermemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 02, 2013, 23:25:19 »
Hayırlı olsun Osman abi, ışık konusunda fazla bir şey beklememek gerekir. Sonuçta bir xenon değil.Ama sarı ampullerden daha iyidir :) Corollanın üzerindekilerde yeşillik farketmedim hiç.Dışarıdan tam beyaz ampul gibi ancak içeriden beyaz mavi arası gözüküyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 02, 2013, 23:33:20 »
Hayırlı olsun Osman abi, ışık konusunda fazla bir şey beklememek gerekir. Sonuçta bir xenon değil.Ama sarı ampullerden daha iyidir :) Corollanın üzerindekilerde yeşillik farketmedim hiç.Dışarıdan tam beyaz ampul gibi ancak içeriden beyaz mavi arası gözüküyor sanki.

Saolasın Orçuncum. Bilemiyorum acaba ben mi renkleri ayırtetmekte güçlük çekiyorum. Zaten karşıdan bakarken geriye doğru farlardan uzaklaştığında renk tonu değişiyor, biraz daha açılıyor gibi. Uzun zaman uğraşmamın sonucu ve üstüne de havanın kararması belki de yanıltıcı bakmama neden oldu. Bir de senin söylediğin "zamanla daha maviye kaçtı" şeklindeki açıklaman bende de olursa daha hoşuma gider. Zamanla göreceğiz artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 03, 2013, 08:59:09 »
Serkan kardeşim senin bu verdiğin siparişteki ampüller standart sarı renk veren tip sanırım, doğru mudur acaba ? Herhangi bir  renk ibaresi vermemiş.

Tam olarak standart sarı olduğunu sanmıyorum ama sarıya yakın olacak muhtemelen. Benim için önemli olan renkten ziyade görüş açısının artması. Photon nasıl bir markaysa ne internette bir video ne de bir yorum bulabildim. Zaten yurtdışında da satılan herhangi bir site bulamadım. Sanki sadece türkiyeye özel üretmişler ) Gelince deneyip göreceğiz artık. Senin aldığın ampuller 35W diye okudum umarım benim alacağımda öyle olmaz. Bizim araçlarda 55w ampul kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 03, 2013, 11:06:40 »
 benimkiler 55/60w photon diamond vision (xenon efect)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2013, 11:07:17 »
Tam olarak standart sarı olduğunu sanmıyorum ama sarıya yakın olacak muhtemelen. Benim için önemli olan renkten ziyade görüş açısının artması. Photon nasıl bir markaysa ne internette bir video ne de bir yorum bulabildim. Zaten yurtdışında da satılan herhangi bir site bulamadım. Sanki sadece türkiyeye özel üretmişler ) Gelince deneyip göreceğiz artık. Senin aldığın ampuller 35W diye okudum umarım benim alacağımda öyle olmaz. Bizim araçlarda 55w ampul kullanılıyor.

Renk konusunda sıkıntı yoksa tamamdır.
Yurtdışında herhangi bir bilgi ben de bulamadım.
Kutusunun üzerinde 12V/55W  yazıyor.

Buarada H1 ler de geldi. Bugün vakit bulduğumda takmayı deneyeceğim. Fotoğrafları yine paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 07, 2013, 12:12:09 »
Renk konusunda sıkıntı yoksa tamamdır.
Yurtdışında herhangi bir bilgi ben de bulamadım.
Kutusunun üzerinde 12V/55W  yazıyor.

Buarada H1 ler de geldi. Bugün vakit bulduğumda takmayı deneyeceğim. Fotoğrafları yine paylaşırım.

Benim ampullerde dün kargoya verilmiş muhtemelen p.tesi yada salı günü gelir. Unutmazsam bende fotoğraflarını çekip paylaşacağım. Hepsiburadada bir yorum görmüştüm ampuller 35W diye 55W ise sorun yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2013, 12:42:52 »
Benim ampullerde dün kargoya verilmiş muhtemelen p.tesi yada salı günü gelir. Unutmazsam bende fotoğraflarını çekip paylaşacağım. Hepsiburadada bir yorum görmüştüm ampuller 35W diye 55W ise sorun yok :)

Fotoğraflarını paylaşırsan güzel olur. Rengi de uyarsa ve aydınlatması da iyi olursa ben de sipariş verebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 09, 2013, 21:16:18 »
Evet bugün ampulleri değiştirdim. Eski ampullerin fotoğrafını maalesef çekemedim, yeni ampullerin fotoğrafını çektim ve aydınlatması çok hoşuma gitti. Eskisine nazaran daha parlak ve daha uzak mesafeyi aydınlatıyor. Yeni olan kısa far ve mevcutta olan uzun farın fotoğraflarını çektim aşağıda paylaşıyorum.

Kısa Far

Uzun Far

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2013, 21:13:39 »
Geçen gün  Photon

Geçen gün  Photon H1 Xenon Effect 5ooo K lar kargo ile geldi. Akşam olmadan taktım. Akşama doğru biraz temizledim aracı ve hava karardığında fotoğraflarını çektim. İşte ampülün ışığı bu şekilde :

Alttaki fotoğrafta Park ampülü ve Photon H7 Xenon Effect 5ooo K ampüller ve sis farları açık durumda.

H1 ampül açık konumda değil. Fakat H1 ampüllerin camının rengi mavi olduğundan park ampülünün ışığının yansıması ile H1 ampüllerinin bulunduğu bölgenin aynalı kısmınında olması sebebiyle baya bir mavilik görünüyor. Sebebi bahsettiğim durumdandır.

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K, Photon H1 Xenon Effect 5ooo K, ve sis farları

Photon H7 Xenon Effect 5ooo K ve Photon H1 Xenon Effect 5ooo K

Renk olarak fena değil. Aydınlatma açısından çok çok mükemmel değil. Fakat güzel ve iyi aydınlattığını söyleyebilirim. Fiyat performans olarak iyidir.