Merhabalar benim 2001 corolla nın geri vitese takarken carttt diye ses çıkarması ve 5. vitesten 4. vitese düşürülürken yine çok kötü bi şekilde cartlaması ve vitesin geçmemesi durumu var.bazen 1.vitese falan geçerkende takılıyor gibi geliyor ve sanki bu aralar arabamdan gelen normal motor sesi biraz daha yükselmiş gibi geliyor.
bikaç yere sordum debriyaj balatasındandır balatayı değiştir falan dediler.
bi servise göstermedim henüz ama sadece debriyaj balatasının fiyatlarını araştırdım.
debriyaj balatasının orjinali için 400-450 lira yan sanayi için yaklaşık 150 lira fiyat biçtiler.
arada çok fazla fark olması beni tereddütte bıraktı.
eğer sorun debriyaj balatasındansa sizce orjinalinimi almalıyım yan sanayini mi?
yan sanayini kullanıp bir sorun yaşayan veya memnun olan varmı?
aradaki 300 liralık fark dolayısıyla sizlere soruyorum arkadaşlar tecrübelerinizi biran önce paylaşırsanız memnun olurum
Demek ki arabanın bakımını biraz aksamış, Araç kaç kmde? 80.000. km de onun şanzıman yağının falan değişmesi gerekiyordu bunlar yapıldımı? Arabandan verim almak istiyorsan ve yapılan işe bir garanti istiyorsan yetkili serviste, orjinal ürün takdır. Yetkili servislerde yapılan işçiliklerin ve takılan parçaların 1 yıl ve 20.000 km den 60.000.km ye kadar değişen garanatileri var.
Cartlama problemi varsa bence öncelikli olarak vites kutusuna bir baktırın.
Ne olursa olsun orjinal parça kullanın orjinal parça tamir edilebiliyorsa tamir ettirin ama orjinal parça kulanın farkları yaşadım.(Bahsettiğim tamir olayı debriyaj balatası için geçerli değil:D)
arabanın özellikle yuruyen aksamında orjinal parca kullanılmasından yanayım.
Cartlama problemi varsa bence öncelikli olarak vites kutusuna bir baktırın.
aynen katılıyorum hakkı abime
Debriyaj balatası ile ilgili sorun kavrama ve bırakla ile kendini belli eder ve her viteste bunu farkedebilirsiniz. Bu nedenle muhtemel vites kutusu problemi için diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim