Değerli arkadaşlar,
öncelikle herkese selamlar.Yardımınıza ihtiyacım olan bir husus var, eğer vakit ayırabilirseniz çok mutlu olurum.
Arabamı değiştirmeyi düşünüyorum ve 2005 Model Toyota Corolla Terra (Sedan) 1.4 almaya karar verdim.Öncelikle bu arabanın kullanımı nasıl?Arabanın motor hacmi 1398 cc, motor gücü 97 hp ve benzinli bir araç.Ben tüp taktırmayı düşünmüyorum.Bu model araçların özellikleri neler olur, donanımları nelerdir?Araçta boya var, rengi beyaz boya komple olabilir.Fakat arabayı güvendiğim bir yerden arkadaşımdan alıyorum.130000'de araba, motorunda bir problem yok çünkü ekspertizde ortaya çıkardı bir problem olsaydı sanırım.Aracı çok yakın bir araba şirketindeki arkadaşıma gösterdim abi komple boyalı olması seni korkutmasın düşünmeden kabul et dedi, test sürüşünde de memnun kaldık.Siz ne öneririrsiniz öncelikle?Bu aracın kullanımı nasıl, yani sıkıntılar, avantajlar?Yakıt kullanımı, 100 km'de kaç lt benzin yakar?Fiyatı 19.650'ydi ve ben 17'ye kadar çektirdim şirket yakınım olunca.ben 4 e eski model Flash'ımı bırakıp üzerine 13 vererek bunu almak istiyorum.Çünkü bunun yerine Hyundai Getz 2006 model dizel araç vardı(orj herşey bir tek bagaj boyalı) fiyatı 15000'di ama km 165 binde olunca çekindim.Bu arabanın 130 binde olması büyük bir sıkıntı doğurur mu?Bir de bu aracın kullanma kılavuzunu temin edebileceğim bir yer var mı?Son olarak megane'da bazı işlevsel özellikler vardı, mesela cam açık olduğunda kilitleme tuşuna iki kez basarak camların otomatik kapanması, siz kapıyı açık unuttuğunuzda belirli bir süre sonra otomatik kapanması, bir özellik daha vardı anımsamıyorum özellikle garaja araba park ederken bir özelliği ile kapıları kapatıp 2 dakika farlar açık kalabiliyordu, buna benzer bir özelliği var mı acaba?
İlginiz için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Moraliniz bozmak istemem ama hem 2005,hem Beyaz ,hem komple boyalı hemde şirket arabası olan bu aracı ben olsam almazdım.Bunun yerine 2003 yada 2004 model daha temiz olanını tercih ederdim.Bu arabayı satarken kesinlikle zorlanacaksınız.Km'si bile orjinal olmayabilir.Size tavsiyem daha temizini bulur onu alırdım.Komple boyalı araba tavsiye etmem.
Genel kullanım olarakta + ve -'leri olan bir araba.Ama genel kullanıcı mennuniyeti yüksektir.Sürüşü rahat,temiz bir araç olduğu taktirde kolay kolay arıza çıkaracak vede sahibini üzecek bir araç değildir.
Umut bey bu arada kullanıcı bilgilerinizide(yaş,şehir gibi) tamamlarmısınız.Şimdiden teşekkür ederim
Teşekkürler Umut bey
Asıl ben teşekkür ediyorum kurallar konusunda aydınlattığınız için.Yeni üye olunca yardımınıza mutlaka ihtiyaç doğuyor.
Bu arada vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.Şimdi sizin düşündüklerinizi ben de düşündüm, fakat ben arabayı satmak için almayacağım.Ben bu arabayı askere kadar kullanıp, sonra araba sürmeyi yeni öğrenen anneme hediye edeceğim.(O'nun acemi olduğunu varsayarsak canını çıkaracağı meçhul

) Biz sürekli gezen çok km yapan insanlar değiliz.Ve araba annemin olacağı için satma ihtimalimiz çok düşük.2015'li yıllarda belki elden çıkartırız, büyük bir problem yaşamadığımız sürece devam etmeyi düşünüyoruz.Arabanın motor aksamında sorun yok ve 1 yıl da garanti veriyorlar.Gerçekten bu kasasını çok beğeniyordum Toyota'nın ve elimdeki imkan dışında bunu alamam.Cumartesi arabayla test sürüşüne çıkacağım.Nelere dikkat edebilirim?Alakanız için teşekkür ediyoru, iyi çalışmalar diliyorum.
hoş geldiniz, forumda biraz araştırma yaparak aradığınız bilgilere ulaşacağınızı düşünüyorum..
Umut bey çok uzun süreli kullanacaksanız ben size yinede daha temizini öneririm.Kardeşimde iki ay önce personele prim amacı ile Peugeot 206 X-Line aldı.Arabanın motor kaputu ve sağ tarafının tamamı boyalı.Size söylediklerimi onada söyledim ama yaptığı hesaplara göre oda sizin gibi uzun süre kalacağını olmazsa annem kullanır demişti.Ama gelin görünki evdeki hesap çarşıya uymadı ve 206 yine bana kaldı.16 bin TL'ye aldık 15bin'e versem öpüp başıma koyacağım

Annenizede bıraksanız ki uzun süre kullanacakmışsınız bence paranıza uygun en temiz olanını alın
Moraliniz bozmak istemem ama hem 2005,hem Beyaz ,hem komple boyalı hemde şirket arabası olan bu aracı ben olsam almazdım.Bunun yerine 2003 yada 2004 model daha temiz olanını tercih ederdim.Bu arabayı satarken kesinlikle zorlanacaksınız.Km'si bile orjinal olmayabilir.Size tavsiyem daha temizini bulur onu alırdım.Komple boyalı araba tavsiye etmem.
Genel kullanım olarakta + ve -'leri olan bir araba.Ama genel kullanıcı mennuniyeti yüksektir.Sürüşü rahat,temiz bir araç olduğu taktirde kolay kolay arıza çıkaracak vede sahibini üzecek bir araç değildir.
Umut bey bu arada kullanıcı bilgilerinizide(yaş,şehir gibi) tamamlarmısınız.Şimdiden teşekkür ederim
özcan abim çok doğru söylemiş
İlginiz için çok teşekkür ediyorum.Daha uygun hoşuma giden ne tür bir araç bulabilirim diye düşünüyorum.Bir de takaslı araba alacağım için imkanlar pek geniş doğrultuda değil.Arabam da 90 model Reno Flash-S.Araba konusunda mecbur elimizi sıkı tutmamız gerekiyor, malum galerilere güven yok ve elden aldığınızda da sıkıntılar çıkabiliyor.Hatta sahibinden.com'u bile galericiler basmış, hemde sahibinden! ilanı vererek.Yarın aracı bir test edip size bilgi veririm.Alakanız için çok teşekkür ediyorum, artık hayırlısı ne ise o olsun.
Şirket arabası şahsen tercih etmem. Ama karar sizin..
Şirket arabası almak pek uygun değil. Özellikle de son kullanıcı olarak kar amaçlı almıyorsanız.
şirket arabası önermem kardeşim. kilometrede şirket olunca haliyle fazla oluyor. Ben iki ay kadar önce 2005 model corolla sol otomatik aldım 46000 de hiçbir yerinde boya falan ve servis kayıtları ve faturaları mevcut. bu haliyle bile zorlandım sonuçta memurum ve birdaha o kadar parayı uzun yıllar bir arada göremem. Karar sizin temiz olsun 2 model aşağı az kilometrelisi olsun derim ben.
Özcan gereken herşeyi söylemiş onu dinle kesinlikle pişman olmazsın bak