Gönderen Konu: 2000 corolla'da gaz pedalına sonuna kadar basınca benzin yememe sorunu :(  (Okunma sayısı 4124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar.öncelikle herkese merhaba diyorum...

2000 model toyota corolla terra vvt-i motor aracım var (1.6 motor). aracı 60000 km'de ilk sahibinden aldım ve şu an 80000 km'de.Aracım gaz pedalına sonuna kadar bastığımda çok yavaş tepki veriyor.Ayağımı biraz çekince hızlanıyor, atılıyor.Benzin filtresini hava filtresini, şanzıman yağını ve bujileri -kitapçığında belirtildii gibi- yeni değiştirdim ama sorun bunlardan kaynaklanmıyormuş, hala devam ediyor.

Bulunduğum il ufak ve servis yok.Bu işten pek anlayan usta da yok :) bi usta gördü ve arabada ilk benzini yememe sorunu var bu arabanın çok atak olması lazım ama değil dedi.Uygun bi zamanda tekrar gel bakayım dedi. Sizce aynı ustaya tekrar götürüp araca müdahale ettireyim mi?
Acaba sorun nelerden kaynaklanıyor olabilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
aynı sorun sanırım benim arabada da var. çünkü aynı modeliz. ustam bu arabayı kullanan nasıl kullanmış hiç açılmamış falan diyordu. sorununuza cevap bulduğunuzda bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
Birde MAF sensörüne bakın. (Hava akış sensörü). ECU’ya sinyal gönderir ve havanın akış miktarına göre, yakıt oranı ayarlanır.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet sorunu çözdüm arkadaşlar.Hem de kendi kendime...
Öncelikle Bilgehan Bey'e teşekkür ederim.Sorun tam onun dediği gibi MAF sensöründe çıktı.
Bulunduğum ile gelen Toyota Gezici Servisi sorunun MAF sensöründe olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.Ancak ellerinde yokmuş sipariş etmemi istediler.Ben ise internetten iyice araştırma yapmadan sipariş vermedim ve araştırmalarım sonucu bu aletin nasıl temizleneceğini öğrendim.Aşağıda bununla ilgili bir link vereceğim.

Temizlenmesi : Öncelikle elektronik parça satan yerlerden "yağsız elektronik kontak sprey" alıyoruz.ben 9 TL'ye aldım."Blue Bird Degreaser Cleaner"...Ancak başka markaların da var.
Daha sonra MAF sensörünün fişini çıkartıp (Hava filtresinin hemen çıkışında bulunan küçük bir parça) dikkatlice yerinden söküyoruz.2 adet vida tutuyor zaten. Sonra bu sensörün iç tarafında iki adet saç teli kalınlığında tel var.Onları bulup 1-1,5 sn boyunca spreyimizden sıkıyoruz.Ancak sıkarken dikkatli olun tellere zarar vermeyin...İyice kurumasını bekliyoruz ve kuruduktan sonra yerine takıyoruz.Ayrıca kelebeğin girişindeki hava horyumunu söküp kelebeği de gaz yağlı bez ile siliyoruz ve hortumu yerine takıyoruz.Bu işlemlerden sonra arabayı çalıştırdığımızda arabanın arıza lambası yanabilir.Yanması da gerekiyor zaten.Korkacak birşey yok. :) Akünün kutup başını söküp birkaç saniye bekledikten sonra takın.Arıza lambası sönüyor.
Kolay gelsin.
işte bikaç adet de link :

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/11/bogaz-kelebek-temizligi-maf-sensoru.html

http://www.lexusownersclub.co.uk/knowledge/index.php?page=index_v2&id=50&c=9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
Aynı sorun bendede vardı hava akış sensörünü değiştirdim sorunum halloldu. Servislerde parçaya 350 TL dediler ben internetden aracın üzerindeki ile aynı markayı(Denso) 200 Tl ye aldım . Link vermek yasak değilse sizde verdiğim siteyi inceleyebilirsiniz. Belki sizinde işinize yarayan bir yedek parçaya rastlayabilirsiniz.
www.mavimotor.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Birisi hemen bana benim motor da MAF nerde göstersin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Güncell bu akşam uyku uyuyamıyacam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Ergün hocam nerdesin cevap bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Senin arabanda MAF sensörü yok Tolga. Onun yerine emme manifoldu basınç sensörü var. O da manifoldun içine doğru uzanan bir sensör. Yani kirlenme tıkanma vs. gibi bir şey olamaz merak etme... Gönlün rahat olsun, mışıl mışıl uyu... :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Gönlün rahat olsun, mışıl mışıl uyu... :)
Adamlar ne efsane kasa yapmış yahu  kirlenmesin diye maf sensörü bile takmamışlar.:D Aferin ulan bu kısa boylu Japon lara rahat rahat uyuyalım diye takmamışlardır. Hep red line tıkanma boğulma yok. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
sorun benzin otomatiğinde.babamım arkadaşının corollasınada aynısı oldu ben sürerken.kendisi inanmadı ama eve giderken yolda kaldı :P sorun benzin otomatiğinde imiş.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Nevzat bey. Aynen bana da size söylenen söylendi.Sorun MAF Sensöründe (Hava Akış Sensöründe) denildi ve 300-350 TL denildi.Ben de aynen sizin gibi internetten araştırıyordum (ki 195 TL'ye ben de buldum orjinalini) o sırada temizlenmesi ile ilgili birkaç link buldum, şansımı deneyeyim dedim ve yukarda anlattığım şekilde temizledim.Sorunum çözüldü.
Ustaya temizlesek olmaz mı , illa değişecek mi diye sormuştum. Değişecek temizlenmez demişti :) Bazen her dediklerine inanmamak gerekiyo sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Ustaya temizlesek olmaz mı , illa değişecek mi diye sormuştum. Değişecek temizlenmez demişti :) Bazen her dediklerine inanmamak gerekiyo sanırım.
Aynen hocam. Ustaların da bazen bilmedikleri şeyler oluyo :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Erhan Bey. Aslında pek anlamazdım motor bakım temizlik vs işlerinden. Ancak bulunduğum çevredeki gerçek usta sayısının sınırlı olması, işten anlayanların da çok basit bir işe umulmadık paralar istemeleri (maf sensörünün ve kelebeğin temizliği için 80 TL istedi bi tanesi. neymiş sprey alacakmış da pahalıymış.ben 9 TL'ye aldım temizlemem da en fazla 10 dakikamı aldı) nedeniyle artık basit bakım işlerini kendim yapacam.Sürekli araştırıyorum internetten sağdan soldan.Tabi ki boyumu aşan işlere girişmeyi düşünmüyorum ama 2 klipsi açıp hava filtresini değiştirmem için Einstein olmama gerek yok sanırım :)