Gönderen Konu: İlk çalışmada Sarsıntı ve geç alma  (Okunma sayısı 5347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
İlk çalışmada Sarsıntı ve geç alma
« : Ekim 01, 2009, 20:37:49 »
Merhabalar;

2004 Corolla Vvt-i aracımı genelde pek kullanmıyorum, (ortalama 90.000 km.) de ancak hafta sonları vaktim oldukça biniyorum. Araç 3-4 gün yattıktan sonra ilk çalıştırmada araç biraz geç alıyor(3-5 saniye gibi) ve sarsıntılı çalışıyor... bu ilk çalıştırma ardından kontağı tekrar açtığımda araç hemen alıyor (1-2 saniye) acaba Akü de bir problem olabilirmi bujiler yeni, ateşleme bobinlerinde sorun yok, benzin filtresini ve diğer tüm filtreleri yeni değiştirdim. Aracımı yakında satıcam en sevmediğim şey araçta sorun bırakmak bu problemi çözüp vermem lazım, sizce sorun ne olabilir...

Toyota Club Türkiye

İlk çalışmada Sarsıntı ve geç alma
« : Ekim 01, 2009, 20:37:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalışmada Sarsıntı ve geç alma
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2009, 20:58:22 »
Muhammed bey bi aracınızın yağını kontrol edermisiniz, belki eksilmiştir yada çok pistir, eksilmiş olabilir diye tahmin ediyorum, bekleyen motor yağsız kalır ve ilk ateşlemede motor yağsız çalışır daha sonra yağlanmaya başlar. Motorda olması gerekenden az yağ varsa ilk başta tireme yapar diye tahmin edişyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2009, 21:03:06 »
Yağı değiştirli 1 yıl oldu ,seviye de bir eksilme yok ama bildiğim kadarı ile araç 10000 yapmazsa bile yağın özelliğini kaybetme ihtimaline var. Araç yağ değişiminden itibaren ortalama 6000-7000 km yaptı ben yine de yağını değiştirmeyi düşünüyordum hatta faydası olabilir diye bor power tarzı bir katkı da ekleyeceğim...Siz söyleyince de artık tam zamanı geldi gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2009, 00:39:59 »
Muhammed kardes, hicbirsey denemeden ilk is olarak iyi bir enjektor temizleyici ekleyip sonucuna gore hareket ederdim. Buyuk ihtimalle cozer bu sorunu.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2009, 08:52:02 »
Ahmet Hocam STP nin Enjektör temizleyicisni kullandım değişen bir şey yok, peş peşe bir iki şişe kullanmak ta problem olabilir dediler 1 tane kullandıktan sonra (1 Ay önce) tekrar koymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2009, 20:39:47 »
Burada oto malzemeleri satan magazalar akuyu ucretsiz test ediyorlar. Boyle bir yer bulursan test ettir.Alternator/akumulatoru ceviren kayis gevsek mi degil mi, yipranmis mi bir kontrol et. Benzin filtresini degistirttim diyorsun. Orada bir problem olacagini sanmiyorum. Gerci uretici, benzin filtresini degistirmeyi onermiyor. En son aklima gelen mars motoru.

Insallah caresini en kisa zamanda ve en masrafsiz sekilde bulursun Muhammed. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2009, 21:00:38 »
Öncelikle geçmiş olsun, umarım önemli birşey yoktur.

Aslında 3-4 gün çalışmamış motor için 3 ~ 5 saniyelik bir çalışma süresi fazla değil. Ama sarsıntı ile birlikte biraz geç çalışmasından da bahsetmeniz sebebiyle, sorunun ECU'da (programda) bir kaydırma olabileceği yada ilgili sensörlerde bir problem olabileceği aklıma geliyor. Çünkü ilk çalıştırmadan sonra bu sorunun ortadan kalktığını belirtmişsiniz. ECU ile ilgili kısım hava ve benzin karışım verilerinde kayma olmasından kaynaklanabilir. Aslında sensörlerde aynı temelde problem vermiş olabilir (yani ECU programında sorun yoktur ama sensörler doğru bilgiyi motora gönderemediği için bu soruna sebep olabilir). Araç soğukken ilk çalışma sırasında sadece ECU'yu okur, hava akım ve sıcaklık sensörlerinden (sensörlerin teknik isimlerini bilmiyorum, bilen bir arkadaş varsa lütfen eklesin) gelen verilerle ECU programını birleştirip, uygun olan zengin karışımı hazırlar
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2009, 23:26:00 »
Burada oto malzemeleri satan magazalar akuyu ucretsiz test ediyorlar. Boyle bir yer bulursan test ettir.Alternator/akumulatoru ceviren kayis gevsek mi degil mi, yipranmis mi bir kontrol et. Benzin filtresini degistirttim diyorsun. Orada bir problem olacagini sanmiyorum. Gerci uretici, benzin filtresini degistirmeyi onermiyor. En son aklima gelen mars motoru.

Insallah caresini en kisa zamanda ve en masrafsiz sekilde bulursun Muhammed. :)

çok teşekkür ederim Ahmet Hocam Akü yü bir test ettireyim, ayrıca akümülator kayışınıda bir kontrol edeyim bakalım ne olacak umarım dediğin gibi fazla masraf çıkarmadan hallederiz.

[/quote]
Öncelikle geçmiş olsun, umarım önemli birşey yoktur.

Aslında 3-4 gün çalışmamış motor için 3 ~ 5 saniyelik bir çalışma süresi fazla değil. Ama sarsıntı ile birlikte biraz geç çalışmasından da bahsetmeniz sebebiyle, sorunun ECU'da (programda) bir kaydırma olabileceği yada ilgili sensörlerde bir problem olabileceği aklıma geliyor. Çünkü ilk çalıştırmadan sonra bu sorunun ortadan kalktığını belirtmişsiniz. ECU ile ilgili kısım hava ve benzin karışım verilerinde kayma olmasından kaynaklanabilir. Aslında sensörlerde aynı temelde problem vermiş olabilir (yani ECU programında sorun yoktur ama sensörler doğru bilgiyi motora gönderemediği için bu soruna sebep olabilir). Araç soğukken ilk çalışma sırasında sadece ECU'yu okur, hava akım ve sıcaklık sensörlerinden (sensörlerin teknik isimlerini bilmiyorum, bilen bir arkadaş varsa lütfen eklesin) gelen verilerle ECU programını birleştirip, uygun olan zengin karışımı hazırlar

Mehmet Hocam ben de oldukça pipirikliyimdir arac 90.000 olduğu içi bahsettiğiniz Hava akış çlçer sensörü (MAF- Mass Air Flow) temizlettim zaten önceden (Yetkili Serviste) ECU ile bir problem olmasından çok halen daha elektriksel bir problem (Akım, voltaj yetersizliği) veya yağlama ile ilgili bir sıkıntı dan şüpheleniyorum bu hafta bazı değişiklikleri yapacağım bakalım ne olacak...