0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burada oto malzemeleri satan magazalar akuyu ucretsiz test ediyorlar. Boyle bir yer bulursan test ettir.Alternator/akumulatoru ceviren kayis gevsek mi degil mi, yipranmis mi bir kontrol et. Benzin filtresini degistirttim diyorsun. Orada bir problem olacagini sanmiyorum. Gerci uretici, benzin filtresini degistirmeyi onermiyor. En son aklima gelen mars motoru.Insallah caresini en kisa zamanda ve en masrafsiz sekilde bulursun Muhammed.
Öncelikle geçmiş olsun, umarım önemli birşey yoktur.Aslında 3-4 gün çalışmamış motor için 3 ~ 5 saniyelik bir çalışma süresi fazla değil. Ama sarsıntı ile birlikte biraz geç çalışmasından da bahsetmeniz sebebiyle, sorunun ECU'da (programda) bir kaydırma olabileceği yada ilgili sensörlerde bir problem olabileceği aklıma geliyor. Çünkü ilk çalıştırmadan sonra bu sorunun ortadan kalktığını belirtmişsiniz. ECU ile ilgili kısım hava ve benzin karışım verilerinde kayma olmasından kaynaklanabilir. Aslında sensörlerde aynı temelde problem vermiş olabilir (yani ECU programında sorun yoktur ama sensörler doğru bilgiyi motora gönderemediği için bu soruna sebep olabilir). Araç soğukken ilk çalışma sırasında sadece ECU'yu okur, hava akım ve sıcaklık sensörlerinden (sensörlerin teknik isimlerini bilmiyorum, bilen bir arkadaş varsa lütfen eklesin) gelen verilerle ECU programını birleştirip, uygun olan zengin karışımı hazırlar