0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4-Uçak pilotlar bazı sınır G (negatif ve pozitif sınırlar farklıdır) değerlerine eğitim sayesinde normal bir insana göre daha fazla dayanabilir. Bunların dışında sınır değerlerin üstünde basınçlı elbise (tulumlar) de işe yarar ve bu sınır yükseltebilir. Ben buna ek olarak hareketli kokpiti öneririm. Bu sayede uçak manevra yapsa dahi kokpit bu manevrayı yumuşatarak pilota iletebilir.
2- Hergün spor salonlarına onlarca insan koşu bandında y da kondisyon bisikletinde ter atıyor ve bu enerji boşa gidiyor. Halbuki bu enerji kullanılan elektrik için (o salonlarda ya da o aletler için) kullanılabilinir.
Zaten söylediğim yolla G gücünü yoketmiş olmuyoruz. Pilota etkisini azaltmış oluyoruz. Örneğin insan vücudunun dayanabildildiği pozitif G ile negatif G değerleri arasında fark vardır. Bunu en basitce bir kalecinin yaptığı planjon sonrası yerde yuvarlanarak düşüş etkisini hafifletmesine benzetebiliriz. Alper, hemen Patent Enstitüsüne gidiyorum.
...malum türk insanı olarak bıçak kullanmayı sevmeyiz. köfteyi yada başka bir gıdayı keserken çatalın yanı ile keseriz.bu sebepten türkler için yan tarafı bıçak keskinliğinde olan çatal üretilmeli.
Murat hocam fikir çok güzel ama her yemekte yarım litre kan kaybedebiliriz bu durumda
Selam. Zihni sinir diyebileceğiniz, abzurt tarzda, ilginç fikirleriniz var mı? Bu fikirler, düşünceler yapılması güç ya da gülünç olabilir, önemli olan fikir olmasıdır. Hani insan bazen durur durur düşünür ve aklına çok ilginç bir fikir gelir ya, işte öyle birşeyler. Bu arada bence fikirsizlikte bence kötü birşeydir. 1- Bence çorba tabaklarının dibinin bir tarafı kaşığa göre eğimli yapılabilir. Çünkü görgü kurallarına göre çorbanın sonunu içerken o tabağı kaldırmanın bile bir kuralı vardır. Ama tabağın dibi eğimli olursa tabağı kaldırmadan kaşıkla dibindeki çorba rahatlıkla sonuna kadar tüketilebilinir. 2- Hergün spor salonlarına onlarca insan koşu bandında y da kondisyon bisikletinde ter atıyor ve bu enerji boşa gidiyor. Halbuki bu enerji kullanılan elektrik için (o salonlarda ya da o aletler için) kullanılabilinir.