Gönderen Konu: yeni Balatadan gelen sesin çözümü  (Okunma sayısı 3604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
yeni Balatadan gelen sesin çözümü
« : Eylül 30, 2009, 10:26:21 »
arkadaşlar merhaba,
yeni balatalarda asbest olayının olmaması sürekli bir çiyaklamayıda beraberinde getiriyor
yeni alınan araç balatasından veya sıfır takılan balatadan gelen sesler konusunda bayağı bi şikayet duymuştum... halaa olanlar da var sanırım.bu sesden sadece biz değil tüm firmalar rahatsız... konuyu özetleyecek olursak,bacanağım citroen-gökşenler araç servisinde çalışıyor  aynı zamanda amerikan araç servisleride bulunuyor ve bu ses olayı lüks araçlarda da olunca(Cadillac, Chevrolet,Hummer, Infiniti, Jaguar, Jeep,Bentley)  bunlardaki balata ötmeleri için USA dan farklı bir ürün getirmişler, anlatmalara göre altda fotoğrafda gördüğünüz üründen balatanın üzerine 3-5 damla damlatılıyor, sıvı ürün balatanın içerisine hemen nufus ediyor devamında da araca takılıyor ve ses sorunu giderilmiş oluyor... aynı ürünü normal binek araç servisinde de kullanıyorlar,anlatmasına göre güzel bir ürün...

***ürün ne şekilde nereden temin edilebilir bilemiyorum,daha fazla bilgi edinirsem yazarım...

ürünün boyunu tam olarak görmek için;

tüpdeki açıklamarı okuyabilmeniz için 2 parçada fotoladım

Toyota Club Türkiye

yeni Balatadan gelen sesin çözümü
« : Eylül 30, 2009, 10:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni Balatadan gelen sesin çözümü
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2009, 10:50:02 »
Bunun dışında okuduğuma göre balataların piston tarafına da bir tür macunumsu birşey sürülüyormuş.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2009, 11:01:15 »
Üretici firmanın web sayfası:

http://www.bgprod.com/products/brake.html

Ürün ile ilgili aşağıdaki açıklamaları yapmışlar:
Most brake noise is caused by vibrations that occur when pressure is applied. BG Stop Squeal works on the simple principle of impregnating the brake pad with ingredients that reduce sticking between the pad and rotor. When pressure is applied, the vibrations are significantly reduced, thus brake noise is stopped or is markedly less noticeable.

Türkçe Meali:
Fren seslerinin çoğu basınç uygulandığı zaman ortaya çıkan titreşimler sonucu oluşur. BG Stop Sequeal, fren balatasının, balata ile disk arasındaki sıkışmayı azaltan malzemeler ile doyurulması şeklindeki basit prensip ile görev yapmaktadır. Basınç uygulandığında, titreşimler önemli oranda azaltılmakta, dolayısıyla fren sesi kesilmekte veya ses belirgin oranda daha az farkedilir olmaktadır.

Anladığım kadarıyla bu ürün sadece servisler gibi profesyonel kullanıcılara satılıyor. Dolayısıyla internet üzerinden perakende olarak direkt satın alma şansı pek yok gibi. Satan siteler gördüm ama ne kadar güvenilir bilemem. Sanırım Muhammet Bey'in bacanağından yardım istemek durumunda kalacağız :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2009, 11:07:13 »

Sanırım Muhammet Bey'in bacanağından yardım istemek durumunda kalacağız :)

bu konuyu açtığımda,isteyebilen arkadaşlar olur diye bacanağımdan; bizim sizden temin etme şansımız varmı? fiyatı ne kadar? gibilerinden bilgi istedim kendisi bana dönecekti ama dönmedi... bilgi veririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2009, 11:37:05 »
Valla ben bu ses problemi ve sonrasında yapılan işlemler nedeni ile Disk ömrü kısaltıldığı için Tüketici Hakları Mahkemesine başvurdum, 1 ay içerisinde sonuç belli olurmuş buradan sonuç hakkında bilgi veririm.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2009, 13:47:27 »
Valla ben bu ses problemi ve sonrasında yapılan işlemler nedeni ile Disk ömrü kısaltıldığı için Tüketici Hakları Mahkemesine başvurdum, 1 ay içerisinde sonuç belli olurmuş buradan sonuç hakkında bilgi veririm.

ali hocam inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2009, 13:47:53 »
  ÜRün güzel bir şeye benziyor.Ali bu yolu seçmen iyi oldu.Kulaklarını çekmeyince bunlar atıp tutuyorlar.40 bin km'de disk değiştireni ilk defa görüyorum.O da sen.Gerçi değiştirmedin ama değişmesi gerektiğini söylediler.Arkadaşım arka sağ teker tarafından gelen tıkırtı yüzünden Toyota ile papaz oldular.Mahkemeye gerek kalmadan Toyota aracı yenisi ile değiştirmeyi kabul etti.Araç 2008 model ve 40 bin km'de.Bu sorun için 5 kez servise gitmiş.sorun giderildi deniliyor ve 1000-2000 km sonra yine aynı problem ortaya çıkıyormuş.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2010, 17:59:15 »

ali hocam sonuç belli oldumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2010, 18:03:21 »
ali hocam sonuç belli oldumu

Mahkeme işinden vazgeçtik Muhammet, İstanbul'dan teknik servis sorumlusu Hakan Bey'in incelemesi sonucunda 4 disk - 4 balata ücretsiz değiştirildi. Başka biryerlerde yazmıştım ama vesile ile Adil Ulutaş'a ve Toyan'a birkez daha teşekkür edeyim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2010, 18:08:57 »
Mahkeme işinden vazgeçtik Muhammet, İstanbul'dan teknik servis sorumlusu Hakan Bey'in incelemesi sonucunda 4 disk - 4 balata ücretsiz değiştirildi. Başka biryerlerde yazmıştım ama vesile ile Adil Ulutaş'a ve Toyan'a birkez daha teşekkür edeyim.

sürekli bakamadığımdan senin sonuçlandırma durumu görememiş de olabilirim,iyi hayırlı olsun diyelim,kesin çözüm oldumu yani şuan için sıkıntı yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2010, 20:24:25 »
Ali abi sana bütün samimiyetimle söylüyorum ki İstanbul'dan gelen Teknik Servis Mühendisi Hakan Çevik işinin gerçekten ehli bir insandır. Toyota camiasının teknik konulardaki duayenidir kendisi.
 Eğer koca Hakan Çevik fren sesi için kalkıp Ankara'lara geliyorsa bu işi ne kadar ciddiye almış Toyota düşün artık...

Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2010, 23:09:39 »
Ali abi sana bütün samimiyetimle söylüyorum ki İstanbul'dan gelen Teknik Servis Mühendisi Hakan Çevik işinin gerçekten ehli bir insandır. Toyota camiasının teknik konulardaki duayenidir kendisi.
 Eğer koca Hakan Çevik fren sesi için kalkıp Ankara'lara geliyorsa bu işi ne kadar ciddiye almış Toyota düşün artık...

Yok onun için gelmemiş, eğitim için gelmiş galiba, orada kendisine benim durumu izah etmişler. Sağolsun ilgilendi sorunla ve yardımcı oldu. Buna rağmen ses problemi tam olarak çözülmedi ama artık alıştığım için umursamıyorum :D