0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beyler bu akşamüstü bir sorunla karşılaştım benim araç debriyajdan ayağımı çekerken gırşşş benzeri bir ses yapıyor böyle bir sorunla karşılaşan oldumu sizce problem ne olabilir ?[/quote]WD-40 sıkman yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Pedalın altında motor kısmına giden metal kısım ile bu kısma temas eden delik içindeki elastiki malzemenin birbirine sürtmesi gıcırtı diye tabir ediilen sesi çıkartmakta. Sonuç olarak WD-40 sprey ile yağlarsanız sanırım sorununuz çözülür.Saygılar.
WD-40 sıkman yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Pedalın altında motor kısmına giden metal kısım ile bu kısma temas eden delik içindeki elastiki malzemenin birbirine sürtmesi gıcırtı diye tabir ediilen sesi çıkartmakta. Sonuç olarak WD-40 sprey ile yağlarsanız sanırım sorununuz çözülür.Saygılar.[/quote]Teşekkürler..Araç daha garantili mekanik kısmına WD-40 değil bez bile sürmem Yarın 09:00 için randevu aldım servisten hem 10 km bakımıda yapılacak
Ramiz, 10.000 km daha yeni mi doldu yoksa? Arabanın hakkını ver [/quote] Ya dolmadı bilen şu an 8600 km de ve 10.000 km bakımı saat 11:00 itibari ile yapıldı.Günal emin ol bundan sonra vericez hakkını anladın sen Debriyaj probleminide servisteki ilgili kişiler yağlayıp sorunu giderdiklerini belirttiler bakalım nasıl olacak
Geçmiş olsun.Neymiş sorun?[/quote]Yağlamışlar çatalı bu araçlarda olan bişeymiş öyle söylediler başka başına gelen varmı acaba ?
sorun debriyaj çatalı nın baskı şemsiye yaylarına basan kısımdaki gres in kuruması ile gıcırtı beyaz gres ile yağlanıyor sorun çözülüyor...[/quote]Mehmet abi ilk gün sorunun çözülmüştü ancak dün kullanamdım bu akşam araca oturduğumda malum sesi yine duydum çok kötü oldum...Servise de zırt pırt gidecek durumum yok napıcaz bilmiyorum..İşin ilginç yanı ilk çalıştırdım aracı sesi duydum 10 dj yolculuk sürdü 2 saat stop kaldı araç tekrar 10 dk garaja girdim baktım ses kayboldu anlayamadım bir türlü