Gönderen Konu: Hangi Corolla'yı almalıyım? Acemiyim!  (Okunma sayısı 4960 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Hangi Corolla'yı almalıyım? Acemiyim!
« : Eylül 27, 2009, 13:56:24 »
Merhaba,

Devlet kurumunda memurum. Kısıtlı bir bütçem var ve sorun  çıkarmayan bir 2.el alıp masrafa girmek istemiyorum. Aylık gelirim de düşük olduğundan az yakıt tütekitimi ve sanayiye az gitmesi en önemli konular benim için.

İşyerine gidiş geliş için ve çevre illere gidiş amaçlı kulanacağım otomabili. Tavsiyeler doğrultusunda Toyota Corolla'da ve Hyndai Accent'de karar kıldım. Öcenelikle toyota bulmazsam diğerini almayı düşünüyorum.

Her sorduğumdan farklı bir ses çıktı. Almak istediğim model 97-2001 arası eski kasa ve orta kasa denilen modeller. Burda Adana bölgesinde eski kasa çok tutulduğu için hala sıfır fiyatına satılyıor. Orta kasadan daha pahalı nerdeyse.

Önemli bir husus da motor hacmiyle ilgili. Kimileri bana 1.3 motor önerirken kimleri ille de 1.6 olsun hiç olmazsa 1.4 olsun dedi. Kimisi ille VVT-İ motor derken kimisi (tamirci gurubu ve servisten) bazıları da normal motoru tavsiye etti. VVT-İ lerde bazen sorun çıkıyormuş ve de çkınca bayağı  masrafı oluyormuş.

İstediğim özellikler ise: Hava yastığı (olursa yolcu içinde çok iyi olur), ABS(bana gerekliyse), Klima(mutlak olmalı)

Daha önce doğuda kırsal alanda bir müddet Toros kullandım ve şöförlüğümü ordan edindim. Şehiriçi kullanımım yok gibidir.

Güvenli, az tamir gören, az tüketen fiyat-performansı yüksek bir mode arıyorum. Mesela 99 model dedikleri (danagöz) araçlar daha uygun özellikle 1.3 olanları. Eğer üst model ve 1.6 motor aldığımda farkı göremeyeceksem 99 model almayı tercih ederim. Satmak için değil binmek için alacağım. Alım satım yapmak istemiyorum araç sağlam olsun, uzun yıllar ciddi sorun çıkarmadan yürüsün yeter bana.

Weekend denilen sanırım geniş araçlar var, onlarda işime gelir, geniş bagaj çok iyidir bana o yüzden yaris benzeri modelleri tercih etmedim.

Yakınlarımın fikirleri doğrultusunda iyice kafam karıştı. 1.3 mü 1.6 mı, VVT-İ gerçekten iyi mi yoksa eski motor daha mı masrafsız? Hangi yıl modelini tercih etmeliyim? 1.3 ile 1.6 nın 100KM'de LPG ile yakıt tüketim farkı nedir? Şehiriçi tüketim farkı nedir?

Tavsiyelerinizi bekliyorum, bu haftalarda mutlak bir araç almam lazım. Aracı hasta taşıma amaçlı da kullanacağım. Teşekkürler.

Orta kasa denilen (99-2001) modeller hoşuma gidiyor, eski tipler de. Aracın rengi, tutulup tutulmadığı önemli değil.

Yardımlarınızı bekliyorum.  ::)

--------------------------------
2000 model 1.6 motor belden aşağısı boyalı beyaz danagöz denilen bir araç var. Çift hava yastığı ABS klima mevcut. Luna sanırım. Bu araçta sağlamlık açısından bir sorun çıkar mı ilerde? Ne kadar eder tahmini?

Toyota Club Türkiye

Hangi Corolla'yı almalıyım? Acemiyim!
« : Eylül 27, 2009, 13:56:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Hangi Corolla'yı almalıyım? Acemiyim!
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2009, 14:04:59 »
uzun yola sık sık çıkacaksanız en az 1.6 olsun derim zaten toyotaların masrafsız olduğunu bilirsiniz.
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2009, 14:07:53 »
Adana Osmaniye Antep arasında gideceğim tahmini haftada bir kez olur. En uzak mesafe yaklaşık 150 KM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2009, 14:13:59 »
ana mesajı güncelledim bir soruyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2009, 16:02:20 »
Toyota nın diğer markalara göre sorunsuzluğunu çoğu kullanıcı çok iyi bilir. Bir de uzun yıllar kullanacaksanız kesinlikle Toyota derim. Bizim o danagöz dediğiniz kasadan bir sonraki kasa vvt-i sadece yağ eksiltme problemi var bu kasaların ilk çıkanlarında onu da biz yağ ekleyip hallediyoruz. Onun dışında 10 senedir bizde ilk sahibiyiz daha hiç büyük ya da küçük çapta bir sorun çıkarmadı. Bakımları düzenli yapılmış bir araç bulursanız size hiçbir sorun çıkarmaz. Sadece yağını suyunu koyun o sizi götürsün.. Çok fazla performansa gerek duymuyorsanız 1,4 motor mantıklı olur yakıt tüketimi açısından..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2009, 17:46:06 »
1.6 luna en ideal araçlardan biri bence. bu araçlar sadece farları yüzünden piyasanın biraz altında seyrediyor. fakat ağlamlık ve kullanış açısından çok iyi. bende 99 1.4 corolla vardı. hiç sanayi nedir bilmedim allaha şükür. basınca gidiyordu 1.4 olmasına rağmen. kliması yok diye sattım. ama tavsiyem 1.6 dan yana. klimayı rahat kaldırır. yakıt açısından da 1.4 ten biraz fazla yakar. lpg takarsan hiç anlamazsın. hemde satarken 1. diye daha rahat satarsınız. çünkü insanımızın zevki 1.6 ile sınırlı ne az istiyor ne de çok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2009, 18:02:28 »
1.6 almanızı tavsiye ederim.Uzun süre biniceksenizde yuvarlak farlılar gayet idaeldiR.Fiyatına göre özellikleri çok iyi yuvarlak farlıların.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2009, 18:42:29 »
Almaya karar verdiğiniz aracı mutlaka servise ya da bölgenizdeki iyi bir ustaya gösterin, 1.6 olması iyi olur. Şimdiden hayırlı olsun.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2009, 18:44:21 »
Eğer söylediğiniz gibi biraz da taşra da kullanacaksanız kesinlik hyundai gibi kore araçlarından uzak durmanızı önemle tavsiye ediyorum.Hyundai Accent dediğiniz araç özellikle yürüyen aksamda ve motorda çok sık sorun veren bir araçtır. Sizin kullanım amacınıza en uygun aracın toyota corolla olduğunu düşünüyorum.Toyota sizin için biçilmiş kaftan sorunsuz ve dayanıklı gidin en döküğünü alın yine Hyundai den daha iyi bir sağlamlık ve sorunsuzlukla ayağınızı yerden keser.
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2009, 21:14:55 »
Belden aşağısı lafı biraz yuvarlak ve genelde alım satımcıların kullandıkları bir laf... O şekilde söylenen 2 araca baktırdım ikisinde de direklerde hasar çıkmıştı... Mutlaka sağlam bir ustaya baktırın araca öncelikle.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli