Gönderen Konu: Akşam akşam canım sıkıldı.  (Okunma sayısı 2637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Akşam akşam canım sıkıldı.
« : Eylül 26, 2009, 20:49:45 »
Yarın pazar dedim bir tatil günümüz var zaten arabayı garajdan çıkarttım. Garajın kapısını kapatıyordum yerde bir miktar sıvı gittim baktım yağ değil benzin değil su gibi bişi neyse arabaya yöneldim birde baktım altına ohooo allatn sular akıyoo ne bu falan derken abim geldi suyu eline aldı diline değdirdi tatlı dedi antifiriz baktım kayışların oradan geliyoo büyük ihtimalle soğutma suyu devirdaim pompası kaçırıyo diye düşünüyorum aracı stop edince kesiliyo ve kayışların oradan gelmesi onu ifade ediyordur değilmi? Başka bişi olabilir mi?
eğer devir daim çıkarsa ortalama bana ne masraf çıkar sanayide araç AE101

Toyota Club Türkiye

Akşam akşam canım sıkıldı.
« : Eylül 26, 2009, 20:49:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Akşam akşam canım sıkıldı.
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2009, 21:07:50 »
Geçmiş olsun, muhtemelen devirdayım pompasındandır. Umarım ciddi bir maliyet çıkmaz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2009, 21:28:04 »
Arabalardan akan sıvıları dilinize değdirmeyin arkadaşlar. Fren hidroliği benzeri tehlikeli şeyler karışmış olabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2009, 21:45:09 »
Arabalardan akan sıvıları dilinize değdirmeyin arkadaşlar. Fren hidroliği benzeri tehlikeli şeyler karışmış olabilir.

Bunda haklısın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 21:46:32 »
Cok masraf cıkartmaz inşaallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 21:47:56 »
+1 Akü bile delinmiş olabilir ve çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
 Ae101 lerde oldukça sık rastlanan bir durumdur devirdaimin sorun çıkarması. Değişik üretim yerlerine ve kalitesine göre devirdaimler piyasada mevcut. Bu sırada triger setinin ve gergi rulmanının falanda kullanım ömrünün sonlarına yaklaşılıyor ise onlarında değiştirilmesi iyi olur maliyet açısından. Önemli olan bu sorunu zamanında farketmeniz olmuş bence Tolga, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2009, 09:43:47 »
geçmiş olsun...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2009, 10:22:22 »
+1 Akü bile delinmiş olabilir ve çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
 Ae101 lerde oldukça sık rastlanan bir durumdur devirdaimin sorun çıkarması. Değişik üretim yerlerine ve kalitesine göre devirdaimler piyasada mevcut. Bu sırada triger setinin ve gergi rulmanının falanda kullanım ömrünün sonlarına yaklaşılıyor ise onlarında değiştirilmesi iyi olur maliyet açısından. Önemli olan bu sorunu zamanında farketmeniz olmuş bence Tolga, geçmiş olsun.
Kayışların hepsini 1 ay önce değiştirdim Hakan abi acaba takan usta kayışları çok mu gerdirdi de bizim devirdaimi bozdu.Yoksa olacağımı tuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2009, 10:31:31 »
benim devirdaim sorun çıkarmıştı, hazır değişiyorken triger de çıksın aradan demiştim (97.000kmdeydi) ikisine toplam 1000ytlye yakın bir para vermiştim ama başka bir şeyler daha vardı sanki hatırlayamıyorum şimdi sitede yazmıştım aslında ama..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2009, 10:53:31 »
geçmiş olsun Tolga bey umarım fazla masraf çıkarmaz
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2009, 11:07:59 »
  Denk gelmiş olabilir Tolga. Devirdaim zaten ömrünün sonlarına gelmiş ise denk gelmiştir. Ama devirdaim bozulmadan önce ses yapabilir ve yavaş yavaş su damlatmaya başlayabilir. Değişik kalite ve fiyatlarda devirdaimler mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2009, 15:32:46 »
ömrü dolmuştur. çünkü servislerde triger seti değişirken genelde devirdaim pompasınıda değiştirirler. yakın zamanda bozulacağını düşünerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2009, 16:01:02 »
gecmiş olsun arkadasım.3 ay önce basıma geldi aynı olay..devirdaim pompasıdır muhtemelen.ae101 lerin kronık sorunuymus.200 liraya degiştirdim üstelik parca orjinal,daha ucuzuda vardı ama her kontagı cevirdiğimizde bu parca işlev gördüğünden orjinalini takmak mantıklı.yaptırdıgım yer servis degildi ama sadece toyota hizmet veren bir yerdi.aynı parca için serviste parca artı işcilik falan 750 demişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2009, 16:08:25 »
Geçmiş olsun fazla masraf çıkmaz umarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2009, 21:18:13 »
iyi zamanında fark etmişsiniz. bu kadarla geçmiş olsun.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2009, 21:32:02 »
aslında dilinize değdirmeye gerek yoktu .pempe veya mavi renk ise zaten antifirizdir .genelde mavi renk koyuyorlar antifirizi . şansınız varmış olayı garajda farketmişsiniz . bu arada geçmiş olsun arkadaşım
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 27, 2009, 22:44:02 »
Teşekkür ederim arkadaşlar yarın sabah sanayideki özel Toyota servisine gideceğim.Aklımda fren hidroliğini de değiştirmek var ama önce bir devirdaimi haledelim bütçemiz yeterse hidroliğide değiştirmek istiyom.Bir de aklıma takılan aracın bir yerini yaptırıyorsunuz diğer yeri patlak veriyor sanayiye tamire bir defa girdin mi alışkanlık yapıyo sanki.Ama aracın yaşıda oldu  12 piyasa düzgün olsa yeni Wolsvagen golf lerde gözüm var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2009, 10:04:30 »
Arkadaşlar orjinal devirdaim 110TL (yan sanayi 45 TL) 40 TL antifiriz 50 tl işçilik toplam 200 TL Hafta başı sabah sabah fena kastı.200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2009, 13:59:11 »
Teşekkür ederim arkadaşlar yarın sabah sanayideki özel Toyota servisine gideceğim.Aklımda fren hidroliğini de değiştirmek var ama önce bir devirdaimi haledelim bütçemiz yeterse hidroliğide değiştirmek istiyom.Bir de aklıma takılan aracın bir yerini yaptırıyorsunuz diğer yeri patlak veriyor sanayiye tamire bir defa girdin mi alışkanlık yapıyo sanki.Ama aracın yaşıda oldu  12 piyasa düzgün olsa yeni Wolsvagen golf lerde gözüm var.

Dediğiniz doğru. Komplo teorisi tabi ama aklımı hep kurcalamıştır.. "Bir yerini düzeltirken kasten bir başka yerini bozuyorlar mı ne.." diye.. :(
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac