Gönderen Konu: kaza yardim  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
kaza yardim
« : Eylül 26, 2009, 19:02:29 »
Arkadaslar uzucu bir kaza oldu
trafik raporunu yeni aldik
Rapora gore karsı taraf asli kusurlu, 8. madde ye gore gecis ustunlugune uymama yazmis polisler
Bizim asli kusur yok ama diger kusurlardan"51-a ya gore kavsaklara gelirken yavaslamamak" diye kusur belirtmisler

Ben size olayin gectigi yeri ve olayi anlatayim
iki tarafli gidis gelis asfalt ana yol, ortada kaldirim var, ve her bir taraf 2 seritli,
Hatali karsi taraf bayir cikiyor, ve tam bayirin bitmesine 30 metre kala sola donus var.  Adam buradan donmek icin duruyor, ve saga bakmadan ve durmadan karsi yola cikiyor. Tabii diger ana yoldan bayir cikip en ust noktadan asagi gelmekte olan bizim araba, bayirin  ust noktasi oldugu icin karsi arabayi gorunce durmak icin frene basiyor ama bayir asagi oldugundan ve araba aniden onune ciktigindan duramiyor ve arabaya ortadan carpmamak icin saga kirmaya ragmen onden mecburen carpiyor. Yani olay yolun tam tepesine yakin bir noktada gerceklesiyor. BAska bir deyisle tam bir kor nokta. Burada olmamasi gereken bir donus var. Bu yoldan sola donmek, ya da U donusus yapmak cok tehlikelii. Bu donusten karsi taraftaki bir otoparkada girilebiliyor bu nedenle 4 tarafada donulebilir buradan.
(aslinda bu donus degil, sadece kaldirim yok burada, hic bir isaret vs de yok) Cunku bayirin ust noktasi oldugundan iki tarafta birbirini goremez. Asagidan gelmekte olan biri buna nasil cesaret edip doner anlamak mumkun degil. Ustelik adamin aciklamasi daha da ilginc. Arabada 5 kisilermis ve bebegini gezdiriyormus ve bebek onde annesinin kucagindaymis. Allahtan karsi tarafta cok onemli bir yaralanma ya da olum olmadi. Ama olayin ucuz atlatilmasi tamamen bizim sayemizde olmus. Eger saga kirmayip gobekten carpsak megane ve icindekiler  cok kotu olabilirmis.

Neyse olan oldu, simdi sorularim sunlar
Yardimci olur ve goruslerinizi belirtirseniz sevinirim
Hic bir hatamiz olmamasina ragmen bu rapora gore ne sonuc cikar? Biz magdur olurmuyuz (adam asli kusurlu)
Bizim araba 90 modelcorona, karsi taraf 2009 model kaskolu, bizde kasko yok, megane da cok hasar var, bizde pek birsey yok sayilir, bu durumda ne yapalim? Yani nerede nasil tamir edilir? Bize odeme duser mi?

Toyota Club Türkiye

kaza yardim
« : Eylül 26, 2009, 19:02:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yardim
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2009, 19:15:21 »
Geçmiş olsun Alper bey .Konuyla ilgili bir bilgim yok.(Kusura bakmayın)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2009, 19:16:10 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun Alper, allah beterinden saklasın. Anlattığına bakılırsa polis suçu karşı tarafa vermiş, ama seninde hızlı olduğunu belirtmiş. Buda şu demek 8/6 ona 8/2 sana. Yani senin cebinden para çıkmaz gibi gözüküyor. Polis kusur oranlarını yazmışmı bu önemli ( raporu görmekte fayda var ). Eger böyle ise git arabanı istediğin yerde yaptır, sen öder fatura karşılığı bedelini megane ın trafik sigorta şirketinden alırsın. Ama raporu bir plazada hasar danışmanına göster derim. Ankara'da isen gel bakalım yardımcı olalım. Ayrıca sen kusurlu olursan ne olur dersen, senin trafik siğortan karşı tarafı ( 12000 - 15000 Trafik sigortasına göre değişir ) öder. Eger üzerine çıkarsa sen cebinden ödersin, kendi arabanı yine cebinden yaptırırsın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2009, 19:25:14 »
Çok geçmişolsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 19:28:45 »
Tesekkurler,
Trafik raporunda kusur orani diye bir sey yok, sanirim bu kalkmis
Sanirim sigorta sirketleri sonradan kusur oranina karar veriyormus
raporda sadece olayin olus sekli, cizimler, kusur ne, yol durumu, sigorta bilgileri vs var
Dedigim gibi sadece karsi taraf asli kusurlu, 8.madde yazmislar
Ne olacak bilmiyorum. Dedigim gibi aslinda bizim sucumuz hic yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 19:58:47 »
Geçmiş olsun...
COROLLA 97 GLİ