Gönderen Konu: Punto Forumundan İnciler :D  (Okunma sayısı 2977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Punto Forumundan İnciler :D
« : Eylül 25, 2009, 21:29:29 »
Bir yakınımın aracı ile ilgili araştırma yaparken forum sitelerinden birinde aşağıdaki konuya rastladım :D Bizim site iyice meşhur olmuş da haberimiz yok :P
http://forum.grandepuntotr.com/genel/10474-toyotaclubtr-ve-puntoya-sallamalar.html

Yorumları okuyunca (valla ne kadar engebeli bi yerden geçerken ikiye bölüncekmiş gibi  :lol: :lol: sesler gelsede ben aracımı seviyorum  :) :) ) ( :rofl: :rofl: ) bir kere daha ne kadar doğru tercih yapmış olduğumu(zu) anladım ve sizlerle paylaşmadan edemedim :D

Toyota Club Türkiye

Punto Forumundan İnciler :D
« : Eylül 25, 2009, 21:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Punto Forumundan İnciler :D
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2009, 21:39:07 »
fiat'ın ne olduğunu bilen çok biz anlatmayalım burda ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2009, 21:47:36 »
canlarım benim :) bir de şunu farkettim, bir sürü insan toyota iyidir demiş, yahu bizim forumda bir tane babayiğit de çıkıp fiat da kötü değildir ki demedi bu güne kadar :) (ben görmedim )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2009, 22:04:11 »
canlarım benim :) bir de şunu farkettim, bir sürü insan toyota iyidir demiş, yahu bizim forumda bir tane babayiğit de çıkıp fiat da kötü değildir ki demedi bu güne kadar :) (ben görmedim )

aynen türkay abi.forumda arabalar arasında tartışma yaparken hiçbir markanın kötülendiğini görmedim.aksine her markanın iyi ve kötü yönlerini söylüyorduk.buna toyota'da dahil.fanatiklik zor iş abi napıcaksın :)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2009, 22:14:04 »
Tutmuşuz, uyduruk, sıradan tüketici için üretilmiş capon markasını tartışıyoruz.
bu laf beni öldürdü :D :D :D :D :D
türkay ben söyliyeyim fiat ne konuda iyi tek ama tek parça fiyatı başka hiç bir artısı yok.bi gp vardı yakın arkadaşımda direksiyon insana hiç güven vermiyor çok yumuşak nedir yahu .ben o forumdaki bir çok arkadaşta okadar para verdik bu arabaya en iyi araba bu havası sezdim.linea ile corolla bir tutulurmu yahu .hiç bir şey yoksa malzeme kalitesi işçilik kalitesi var.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 00:07:00 »
yahu bizim forumda bir tane babayiğit de çıkıp fiat da kötü değildir ki demedi bu güne kadar :) (ben görmedim )
  O görmediğin kişi benim Türkay ! punto forumunda bizim bazı arkadaşların ki gibi benzer yorumlar var.Herkes kendi malını elbette övecek.Ama bazı gerçekler de vardır ki göz ardı edilemez.Bazı arkadaşlarımızın belirttiği gibi Punto bir tenekeden ibaret değildir.Euro NCap testlerinden 5 yıldız almıştır.Sadece üst segment araçlarda bulunan ve sınıfında tek olan hem iki aşamalı açılan hemde diz hava yastığı olan ilk araba.
  Atakan senin dediğin o yumuşacık dediğin direksiyon ön gögüste bulunan CITY tuşuna basınca aktif olan ve 20 km hıza ulaşıncada devre dışı kalan ve park esnasında sürücüsüne büyük bir kolaylık sağlayan bir sistem.Şimdi bu sistem çok gerekli bir özellikmidir.Hayır değil.Bu özellik beraberinde bu özelliği sağlayan motor arızalarıda birlikte baş göstere biliyor.
  Her iki forumda iki marka içinde abartılı yorumlar yapılsada onlarda Toyota'ların sorunsuzluğunu taktir ediyorlar.Heleki orada bir üyenin yorumu çok hoşuma gitti.T.Talip Özdemir adlı üyenin yorumu aynen aşağıdaki gibidir.
işin açıkcası toyota sağlam ve kaliteli bi araç, bu yorumuda yapmaları biraz abartsalarda gayet doğal. Aradaki fiyat farkıda bunu gösteriyor zaten. Benim aracım 1 senelik olmasına rağmen, her tarafından ses gelmeğe başladı, ama babamın toyota avensisi var 2002 model bırak ses gelmesini camları kapattığın zaman dünya ile bağlantın kesiliyor. Ama yinede puntomu seviyorum...
   Talip çok güzel değinmiş konuya.Bu dünyada hiç kimse mükemmel değildir.Herkes sahibi oldugu arabayı sevsin ve ona saygı göstersin yeter.Bu onun için en büyük hazinedir.Zengini malı züğürtün çenesini yorarmış hesabı yani :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2009, 00:10:39 »
abi valla ben zırt pırt bir tuş basıp direksiyonla uğraşmak istemem :D :D (aaradan iyi sıvıştım :D )
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2009, 00:17:25 »
ben şahsen asla fanatik değilimdir marka konusunda (bmw ayrı onu şöyle bir ayırın :) ) yani ben fiata da teneke demem, forda da demem,renaulta hatta peugeota bile demem :) ama aralarından da toyotayı şöyle bir sıyırırım, ha belki de toyota kullanıyorum diye öyledir ama yeni araba alırken her araca bakıp, ulen bir tek yeni corolla bu parayı hakediyor hem de fazlasını hakediyor diyerek onu aldırdım..ve olay tamamen maddiyata bakıyor, yoksa hiç düşünmez 3.20d alalım derdim, veya a4 2.0tdi veya passat 2.0 tdi..ne kadar ekmek o kadar köfte..grande puntoda da o kadar ekmek varmış bu kadar köfte çıkmış, pislik atmaya (kalıbın orjinal halini severim ama kullanmadım) gerek yok, bence grande punto tamamen dış görünüşe önem veren, geriye kalan kısmı da bir sürü fasa fiso oyuncak (donanım) ile donatılan bir araç..boş bence, bir sürü makyaj yapmış ama aslında bomboş olan bir sarışın gibi..corolla ise makyajsız fakat dopdolu bir hatun (ten rengi farketmiyor, makyajı yok işte :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2009, 00:25:34 »
aslında renault -ford -fiat -skoda-toyota-mazda ve diğer tüm araçlar çok değerlidir .yani bunlar bir markadır ve kitleleri peşinden koşturturlar .bunları birbirlerinden ayıran tek özellik yıllarına göre çıkardıkları modellerdir. örneğin bir renault brodway türkiyedeki başarısı çok büyük  ama aynı başarıyı spring veya faırway yada flash ta gösteremedi.mesela toyota da corollo serisi başlı başına sanki bir marka oldu .yani bence önce markalar değil modeller arabaları birbirinden ayıran özellikler oldu .fıat kötü bir marka değil ama mesela albea kötü bir çalışma olmuş olabilir . yada ford kötü bir marka mı ama ford ka malesef türkiyede çok tutulmadı .
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2009, 00:26:31 »
abi valla ben zırt pırt bir tuş basıp direksiyonla uğraşmak istemem :D :D (aaradan iyi sıvıştım :D )
 Bir kere basman yeterli Atakan.Hızın 20 km'yi geçince sistem devre dışı kalıyor.Bende ki 206'dan kat be kat daha iyi.Direksiyonun hidrolik olduguna bin şahit gerek :( :( :(
  Sapık Türkay işi getire getire kadına'mı getirdin :rofl: Bak şöyle diyebiliriz Türkay.Toyota'yı bir kenara bırkalım şöyle düşünelim.G.Punto'mu yoksa Linea'mı yada 206,eski Fiesta(yenisi daha kullanmadım),Clio'mu dersek elbetteki G.Punto derim.Türk mühendislerimiz sağolsun Linea adında bir araca büyük emek harcamışlar.Bu çabalarından dolayı onları kutluyorum ama yetmemiş.Daha iyisi de olabilirdi ama olmamış.G.Punto altyapısı üzerine üzerine kurulmuş ama iç malzemelerinden çokça ödün verilmiş.Yeni Fiesta'yı bilmiyorum ama B segmentinde binilecek 4 araba var.Sırasıyla Yeni Polo,Yeni Yaris Yeni Jazz ve son olarak ta G.punto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2009, 00:33:06 »
Esimin kardesinde GP var. O araba ile 2 kere uzun yol yaptik.
Bence gayet iyi bir araba. NCAP'den iyi notlar almis ve Fiat'in düzeldigini gösteren bir model.
Eski Fiat modellerinin carpisma testleri ciddi anlamda kötüdür.

Ankara - Bodrum arasini 50 litrelik depo ile gittik.
Motor 1.4 75 ps ve her an klima acikti ve 4 kisi tamamen dolu bagaj.
80-100 km/h arasi ortalama ile bence bu tüketim basarili.
Tabiki dizel ile cok cok düsük rakamlar yakalanabilir.

Bu Yaris'in kötü oldugunu göstermez. Ama sonucta sac dediginiz sey zaten teneke bir cesit.
Kivirip bükerek sacin birlestirip, aracta rijidite saglaniyor.

GP'deki CITY modu da tam bayanlara uygun bir mod. Ben cok hafif buldum ama istersen kullanmayabilirsin.
Ama elestri yaparken birazda cuvaldizi kendimize batiralim. 7 yil boyunca 2 tane AE101 kullandim ve direksiyon hissi ve hafifligi onunda iyi degildir. Fazla hafif ve yolu hissettirmez. Neredeyse her siniftan yüzlerce araba kullandim. Direksiyon konusunda BMW (runflat modelleri haric) ve Porsche'den iyi direksiyon hissi ve agirligi daha görmedim.

NOT: Frankfurt fuarinda GP abarth'a baktim. 1.4 turbo benzin 180ps. Hic fena degildi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2009, 01:51:37 »
   Murat bey yukarıda da velirttiğim gibi hem 5 yıldızlı hemde o dönemde ve halada sadec E segmenti araçlarda bulunan hem iki kademeli açılan hava yastığı ve hemde diz hava yastığına sahip bir araba.Güvenlik konusunda her hangi bir zaafiyeti bulunmuyor.
  GP'da 1.4 motorlar 77 Hp güce sahip ve klimaları Toyota'da ki gibi elektrik motorundan güç alarak çalışıyor.Gp eğitimine gidemediğim için büyük sanayide bozuk bir zeminde ve yüksek bir hızda (zemine göre çok yüksek olan 70 km/hız) yaptığım testte çok bozuk zeminde bile mükemmel bir direksiyon kontrolü var aracın.Kontrol kesinlikle sürücüde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2009, 02:02:50 »
direksiyon biraz ağır olmalı milenyum kasa accentt direksiyon hafifti arabayı sürüyormusun belli değildi ruhsuzdu.şimdiki civic direksiyornu hafif yüksek hızlarla zevkten kırıyor astra g kasa direksiyon iyi yüksek hızlarda güven ve keyif veriyor corollada öyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2009, 11:46:16 »
yeni corolla direksiyonunu çok sevdim ben, ondan inip 98e binince benim direksiyon ağır geliyor :) dururken çok yumuşak bir direksiyonu var, sonra sertleşiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2009, 12:21:40 »
yeni corolla direksiyonunu çok sevdim ben, ondan inip 98e binince benim direksiyon ağır geliyor :) dururken çok yumuşak bir direksiyonu var, sonra sertleşiyor

Sen bir de benim arabanin görsen.
Gecen BMW 1 serisi kullaniyordum. Otobanda giderken bir an yoldaki bir bozukluktan direksiyonu bir an cok cevirdim. Ucuyorduk az daha.
Benim arabadan sonra acayip hafif geliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2009, 14:51:03 »
güzel konuya değinmişsin tebrikler :)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html