0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaris d4d ye taktığım 230 tl lik powerboxla, benzinli bmw 3.18i tokatladığımı söyleyince eminim kimse inanmayacak:)) bende inanmazdım.inanmazsanız inanmayın )dieselleri benzinliden daha ucuza modifiye edebilirsiniz. üstelik daha fazla güç alırsınız.
Yılda 30.000 km den az yol yapacaksan dizel kullanma, onun yerine taktır sıralı sistem lpg keyfine bak
aracım benzinli ama sırf tork farkı için dizele binmeye değer kanısındayım...sıfır dizel almakda kolay değil benzinli ile aralarında çok paralar var..ama 2. el bir araç alacak olsam direk dizel alırım...
eh o zaman kendi fikirlerimi bende dökeyim öyleyse Senelerdir görüşüm sabittir benzin olacak. LPG ekonomik(Tİ) son zamlardan sonra neredeyse kuruş bazında yaklaştı benzine. Lpgde sübap yanmasını ayda 1 yeni konuyla görüyoruz. Bunun masrafı zaten 1000-1500 lira 2 senede part part yapacağım ekonomiyi 2. senenin sonunda tek seferde 1000-1500 lira vermek koyar adama. Sürekli ayarıydı onun filtresiydi bagajın küçülüp lastik taşıyamamaydı hepsi dert.Geleyim dizel hakkındaki görüşlerime. Evet 1 depo ile 1200 km civarlarına çıkılıyor değer gerçekten tatmin edici ama dizel motor gürültülü motor ne denilirse denilsin. Motorda olan patlama fazla falan filan. Ara hızlanma konusunda haklı olabilirsiniz çünkü ara hızlanma dediğimiz şey zaten 2000-4000 arası gibi birşey benzinli motorun uyarılmaya başlandığı nokta zaten 2000 rpm ki zaten bu devirde tork yerlerde ama dizelde 1500den 3000e kadar sabit 200 küsür tork var alıp götürüyor aracı bu normaldir. Bir başka avantajı turbo ve tork sebebiyle yokuş hızlanması. Bir çok dizel kullandım fakat keyif hiçbir zaman alamadım tek keyfi yokuşta sabit gazda giderken birden gazı kökleyip turbodan gelen tıısssssss sesi ve torku hissettirmesi onun dışında en basitinden şehiriçinde 2. viteste benzinli araç ile çoook düşük devirde toplarken dizelde illa 1e düşülmesi sinir bozucu bir sebep.Gelelim benim favorime. Öncelikle kullandığımız araçlar şahin doğan değil ve uzun yolda 500 km yapan kişi 150 km/h süratin altına inmemiştir belki daha fazla. 90-100 ortalamayla yokuşlarda boş vitesi ve cut off kullanılarak ayrıyetten gaza sabit ve narin bir şekilde basıldığında yeterince ekonomik araçlar 1 depoyu dibine kadar bitirmek koşulu ile 950 kmye kadar çıkabiliyor kendi aracım (2001 1.6 vvt-i). Ayrıca son daha 2 günlük denememde 40 tl benzin 110 km ve bunun sadece 20 kmsi çevreyolu geri kalan şehiriçi. Bakımı sadece yağ su vs. İstediğimde gani performans vs vs.
2. el dizel almak sıfır dizelden daha mantıklı görünüyor şu anda ama onunda temizini bulmak lazım. İş sıfıra gelince iyi hesap yapmak lazım. Çok km yapılmıyorsa dizele verilen farkın yıllarca geri dönmesini beklemek zorunda kalınabilir.
şöyle temiz bir avensis 2000 motor dizel 177bg 400 torkluk olan kasadan
Ercü ne diyorsun sen ya , 40tl ile 110km benzinde çok iyi , benim araç 40 tl ile 130-140 arası yapabiliyor zorla , hiç basmıyorum senin dediğin gibi .
Cok ciddiyim bugunde 20 lirayla 50 km falan yaptim iste 2500.deviri gecmeden kullaniyorum oda max oluyo cok kasiyorum 2250 rpm yol bilgisayarinda anlik tuketimi kullaninca oluyor sehir ici 6.4 oldu bugun biraz gazladik arkadasla 7.2de kaldi bugunde sifirladim bilgisayari
Kar kış zamanı benim araç 20tl ile 45km gitti . O zaman benzinde gezeyim . Arabanın benzinde ayrı bir gidişi oluyor.