Gönderen Konu: Dizel mi , lpg mi , benzin mi ?  (Okunma sayısı 20498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel mi , lpg mi , benzin mi ?
« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2009, 22:15:50 »
şu ana kadar 3 araç değiştirdim ilk ikisi tüplü şimdiki ise benzinli..
-mazda 626 ,93 model eski sistem gazlı (yokuşlarda benzine göre can sıkıcı bir fark vardı)
-opel vectra 2000 model ecotec sıralı tüplüydü. her iki aracımıda da gazlı olarak 2 şer sene kullandım.düşündüğüm zaman uzun vadede benzin yada gaz maddi yönden (çok fazla km yapmayanlar için söylüyorum)hemen hemen aynıya geliyor.gaz kiti takılırken ödenen para araç bakım zamanlarının daha erken olması ve iki sene gazlı kullanım sonrası motordaki sesin artışı bu aracımı benzinli kullanmama neden oldu.vanda öğretmenim günlük 50 km yol yapıyorum aracımında yakıtının makul olduğunu düşündüğüm için gaz düşünmüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2009, 22:15:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2009, 12:20:03 »
Arkadaşlar.CGS adlı yeni bir lpg sistemi çıktı.Diğer sistemlerde benzinle 10 litre yakan araç lpg de 12 litre yakıyordu.İlk çalıştırmalarda benzinle çalışıp belli bir sıcaklığa kadarda benzin tüketiyordu.Tasarrufumuz %30 larda idi.Bu yeni markada ise araç direkt lpg ile çalışıyor ve 10 litre benzin tüketen araç lpgde de 10 litre tüketiyor.Benzinin litresi 325 kuruş.Lpg ise 150-175 kuruş arası.Şehir içi 32,5 kuruş yakan aracınız lpg ile 15-16 kuruş yakacak.Tasarruf %50.Daha ne olsun.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2009, 19:41:38 »
  Birde CNG olması lazım. Herhalde o da bir süre sonra yaygınlaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 27, 2009, 23:06:42 »
lpg tercihimdir.Belki motor ömrü kısalabilir ki ben pek tahmin etmiyorum aracım bazen lpg bittiğinde direkt benzine geçiyor performansta farketmiyorum bile.her depoyu fullediğimde 70 tl kardayım daha ne olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 27, 2009, 23:24:16 »
Tercihim kesinlikle dizel.
Benzinli arac şöförleri depoda 500 km civarı yapıyoruz diyorlar bense cok şükür 750 nin altına düşmüyorum.Fark apaçık ortada değilmi?
Ses konusunda bizim d4d ler cok iyi.Özellikle de 2000-3000 devir arasında ara hızlanmanın farkını yaşamak ayrı bir zevk.Gidiş geliş yolda neredeyse tüm benzinli araclar vites düşürür aracı öndekini geçmek için.Dizelde cok ta sıkıntı olmuyor.
Yağını zamanında değiştirip,mazotu bitirmeyip,soğuk motora yüklenmediğiniz sürece arızada yapmaz.KEsinlikle dizel diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2009, 08:27:38 »
Tercihim kesinlikle dizel.
Benzinli arac şöförleri depoda 500 km civarı yapıyoruz diyorlar bense cok şükür 750 nin altına düşmüyorum.Fark apaçık ortada değilmi?
Ses konusunda bizim d4d ler cok iyi.Özellikle de 2000-3000 devir arasında ara hızlanmanın farkını yaşamak ayrı bir zevk.Gidiş geliş yolda neredeyse tüm benzinli araclar vites düşürür aracı öndekini geçmek için.Dizelde cok ta sıkıntı olmuyor.
Yağını zamanında değiştirip,mazotu bitirmeyip,soğuk motora yüklenmediğiniz sürece arızada yapmaz.KEsinlikle dizel diyorum

Bir depoda kaç TL fark olduğunu hesaplayıp aracın dizel/benzinli sıfır fiyatıyla kıyasladınız mı kaç senede amorti ediyor?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2009, 10:34:53 »
Tamam kıyaslayalım.ben yılda ortalama 20000 km yol yapıyorum.dizel aracımla (20000/750)=yaklaşık 27 depo fulluyorum.Benzinli aracsa aynı hesapla yılda 40 depo fullüuyor(20000/500).Yani yılda 13 depo yapar.bir deponun ortalama 130 lira olduğunu düşünürsek dizel arac yılda 1690 tl karda.Dizel ve benzin arasında 2500 tl fark olduğunu düşünürsek.Dizel arac kendini 2 yılda cok rahat amorti ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2009, 11:45:12 »
valla benimki tamponun altında mustafa bey delik tamponları biliğyorum ama benimki tamponun altında,gözükmüyor birde.
Hasan bey lpg dolum ağzı nereye montaj ediliyor farklı bir yere mi uygulama yapılıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2009, 18:41:50 »
evet güzel bir uygulama olmuş tampon altı hem tampon delinmiyor hemde görüntü kirliliği olmuyor cevap için teşekkürler Hasan bey
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2009, 19:27:40 »
Yılda 20.000 km'nin altına dizel tavsiye edilmiyor. Ben bu km'nin üstünde yol yaptığım için Dizel aldım iyiki dizel almışım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 29, 2009, 20:12:12 »
Yılda 20.000 km'nin altına dizel tavsiye edilmiyor. Ben bu km'nin üstünde yol yaptığım için Dizel aldım iyiki dizel almışım.
Ben aracı alalı 4 ay oldu 11.000 de bırakın seneyi 6-7 ayda ben 20.000 yaparım ve kesinlikle dizel derim.Çünkü kullandığımız araç toyota ömürlük yani ;) km geçecekmiş arıza verecekmiş hiç düşünmüyorum ve güveniyorum.1 Milyon km olsa hiç çekinmem yaparım :)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #31 : Eylül 29, 2009, 23:26:11 »
  toyota olduktan sonra imkan yetiyorsa kesinlikle dizel... toyota sorun çıkarmaz... ama benzin diyorsan da lpg taktırmak lazım.. 96 corolla gli şehiriçi km de benzin 300 kuruş altına inmezkeni lpg de 180 kuruşu geçmiyor.. (lpg 1.640 tl/lt, benzin 3.200 tl/lt)

ama önemli bi nokta varki benim aldiğim araca mikserli lpg takmışlar, 5 ay falan sorun yaşamadim, sonra bi patlamadir başladi.. hava filteresinin kapagini açtiriyor, mandallari attiriyor.. buji dediler değiştiridim, buji kablosu dediler değiştiridim, distributor kapaği dediler değiştirdim, ateşleme bobini dediler değiştiridim, uymadi sigorta attirdi bir sürü dert.. şu an hala o aşamadayim ne olacak bilmiyorum... o yüzden satiş sonrasi iyi servis veren bi markanin yetkili servisine 'sırali sistem' montaj yaptırmak lazım.. yoksa çok git gel olur... bu ara dolum ağzi tamponun altinda gozukmuyor..
toyota yolda bırakmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2009, 02:41:40 »
Dizel bir araç alırken lütfen aynı aracın benzinlisiyle karşılaştırma yoluna gitmeyin. Yok "şu kadar da çıkarırım parasını" falan diye. Aynı model, aynı donanım olsa bile ikisi de apayrı araçlar. Bir dizel motorun çekişiyle (özellikle düşük devirlerde), hızlanmasıyla, benzinli motoru bir tutmayın. Dizel sürmek ayrı bir keyiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ekim 01, 2009, 04:14:46 »
dizel traktör ama toyotalar için bu deyimi kabul etmiyorum.Motor farkı olarakta 2000 liradan az bakım masrafı olarakta periyoduk bakımlarında 40 milyonu geçmez benzinliyle.Sorunsuz bi d4d tercih edilir ama diğer markaları bilmem..Fark kalmadı derseniz yarı yarıyaya yakın bi yakıt ekonomisi sağlıyo hesaplamak zor değil fabrika verilerinden bile bu çıkar ortaya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 01, 2009, 09:04:18 »
Dizel bir araç alırken lütfen aynı aracın benzinlisiyle karşılaştırma yoluna gitmeyin. Yok "şu kadar da çıkarırım parasını" falan diye. Aynı model, aynı donanım olsa bile ikisi de apayrı araçlar. Bir dizel motorun çekişiyle (özellikle düşük devirlerde), hızlanmasıyla, benzinli motoru bir tutmayın. Dizel sürmek ayrı bir keyiftir.
Dünya nasıl da değişiyor:))))))
Şu lafı 1980'de etseniz sizi tımarhaneye kapatırlardı muhtemelen:)))))) Tamamen katılıyorum dediklerinize bu arada :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 01, 2009, 09:43:03 »
Dünya nasıl da değişiyor:))))))
Şu lafı 1980'de etseniz sizi tımarhaneye kapatırlardı muhtemelen:)))))) Tamamen katılıyorum dediklerinize bu arada :)
ah ah evet 300d mercedes lerin 60hp oldugunu duymustum :)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 01, 2009, 13:43:54 »
?? Dizeller eskisi kadar kötü değil ama benzinlilerden daha mı hızlı araçlar oldular gerçekten??
2003- 2009 Avensis
2.0 Benzili : 0-100   9.1 sn,   144 beygir
2.0 Dizel   : 0-100   11 sn ,   114 beygir
Yüksek hacim dizelde hala gerekiyor.
Bi de hiç dizel yarış arabası veya uçak yok ortada.. ??
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 01, 2009, 14:40:33 »
?? Dizeller eskisi kadar kötü değil ama benzinlilerden daha mı hızlı araçlar oldular gerçekten??
2003- 2009 Avensis
2.0 Benzili : 0-100   9.1 sn,   144 beygir
2.0 Dizel   : 0-100   11 sn ,   114 beygir
Yüksek hacim dizelde hala gerekiyor.
Bi de hiç dizel yarış arabası veya uçak yok ortada.. ??
Audi kaç senedir Lemans 24'de V10 dizellerle ilk 3'ü kimseye kaptırmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 01, 2009, 15:56:05 »
Yapılabilir bişey.. Ama ilk akla gelen seçenek değil henüz.. Audi de her halde yapılabileceğini göstermek istedi..
(Daha iyi reklam mı olur.. düşüsenize..)
Dizel - Benzinli performans karşılaştırması bence havanda su dövmek. Düşük devirlerde dizel'in daha güçlü olduğunu fakat üst devirlerde bu durumun tersine döndüğünü hepimiz biliyoruz.. Tartışacak bişey yok. Bundan ötesi zevk meselesi..

0-100 hızlanmada genelde benzinliler çabuk davranır
0-50 hesaplansa muhtemelen dizeller önde olabilirdi
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 01, 2009, 16:36:31 »
  Bence aynı özelliklere sahip iki araçta 0-50 benzinli iyi olabilir 0-100 dışında özellikle ara hızlanmalarda kesinlikle dizel ancak şunuda unutmamak gerekir sadece dizel değil, turbo dizel.
 Ayrıca Umut'un da söylediği gibi Le Mans'da Audi dizel araçla iyi şeyler başarıyor son zamanlarda. Buna şampiyonlukda dahil. Ayrıca Le mans'da şampiyon olunmasa dahi en önemli ikinci amaç dayanıklılıktır bence.

Uçaklarda yakıtın donma dereceside önemlidir. Uçak yakıtıda sonuçta bir petrol ürevidir, dizel yakıtta, benzinde.
 Büyük gemilerde dizel motor kullanır. :)

Bence her iki yakıtı kullanan araçların biribirine göre artı ve eksileri mevcut ancak eskiden dizelin aleyhine olan farklar son zamanlarda kapanmıştır bence.
 Japonlar ise dizelde çok ileri bir noktada değiller avrupalılara göre ki Japon araçlarda kullanılan çoğu dizel genelde Avrupa ortak yapımı.
 İşin içine şunuda katmak lazım bence; benzini petrolden rafine etmek için gereken çaba ve enerji dizelden daha fazladır. Eminim bunun detaylarını bilen arkadaşlar daha fazla açıklayacaktır.