Gönderen Konu: Avensis Konsol Ses Problemi..  (Okunma sayısı 2578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Avensis Konsol Ses Problemi..
« : Eylül 24, 2009, 17:04:48 »
2005 model avensis kullanıyorum. Arabam kapalı garajdadır.Çalıştığında yani soğukken tam anlayamadım ama  sağ konsolundan  veya konsol ile direk arasındaki birleşim yerinden ''çıt çıt'' sesleri geliyor.Araba ısınmaya başladıkça bu çıtırtılar sıklaşıyor daha sonra kayboluyor. Arabayı güneşe bıraktığımda  çalıştırıp yol aldıktan belli bir süre sonra daha çabuk kayboluyor. Bu sorun sizce nereden kaynaklanmaktadır? Çözüm yolunu bulabilir miyiz? Tavsiyeleriniz bekliyorum. :(

Toyota Club Türkiye

Avensis Konsol Ses Problemi..
« : Eylül 24, 2009, 17:04:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Konsol Ses Problemi..
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2009, 19:39:48 »
Bence Hava sirkülasyonunu ayarlayan motor arızalanmıştır. Araça dışardan hava girişini ayarlayan motor. Tam tarif edebildim bilemiyorum.

Hava ayarıyla oynayıp sesi kontrol etmeniz arızanın sebebi hakkında bilgi verebilir.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2009, 20:31:09 »
Bence Hava sirkülasyonunu ayarlayan motor arızalanmıştır. Araça dışardan hava girişini ayarlayan motor. Tam tarif edebildim bilemiyorum.

Hava ayarıyla oynayıp sesi kontrol etmeniz arızanın sebebi hakkında bilgi verebilir.

Ekrem abiye katılıyorum bu ses hava sirkülasyon moturundan geliyor.Muhtemelen sensör veya bu motor arızalandı bu ses bundan dolayı kaynaklanıyor büyük bir problem değil ama bence en kısa zaman da servise değil de özel servise göster ilk başta.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2009, 00:07:36 »
Aynı sorun bendede vardı yetkili servise de götürdüm bide 100 tl.bayıldık klima ve havalandırma ile ilgili sanırım gerçi klima ayarını hig en son dereceye yükseltincede ses gidiyor sonra eski durumuna alabilirsin selam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2009, 18:11:10 »
Çok teşekkür ederm..Tavsiyelerinize uyacağım fakat sanki iki parça birbirine değiyor ısındıktan sonra  genleşme sonucu bu değme kayboluyor gibi. mekanik bir ses sanırım. çünkü düz yolda hiç bir şey yok. sadece kasislerde ve bozuk yollarda bu sesi yapıyor..
inşallah sorunun kaynağı dediğiniz gibidir?