Gönderen Konu: ae101 kaç km hızda daha verimli yakıt sarfiyatı olur  (Okunma sayısı 7857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 kaç km hızda daha verimli yakıt sarfiyatı olur
« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2009, 22:33:00 »
80-90 en verimli yakıt sarfiyatıdır.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2009, 22:33:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 26, 2009, 22:38:38 »
  Aslında Myth Busters da çok güzel testler yapılıyor ve benimde ilgimi çekiyor ancak bunların bir çoğu gerçek bilimsel temelden uzak bir tabanda gerçekleştiriliyor. Benim bilimsel ölçülerimde klimalı ya da cam açık bağımsız tesleri için birde klima çalışmadan ve camlar kapalı kontrol testi gerekir. Bunun yanında kullanım tarzı, açılan cam sayısı ve açılma derecesi, rüzgar yönü ve şiddeti, hava nem, sıcaklık vs. değerleride her test için aynı olmalıdır. Hatta lastik sıcaklıkları ve motor sıcaklığı bile her tesette aynı tutulmalıdır. Yani gerçekte bu tarz tesetler göründüğü kadar kolay değildir ve çok zahmetlidir. Teset öncesi çok büyük çalışmalar isterler.
 Yinede dediğim gibi klima her zaman açık camdan az tüketir diyemem ancak arada fark olsa dahi bu değer muhtemelen (tabi bilimsel test lazım) öok az olacaktır. Bunun yanında klimanın sürüş güvenliğine etkisi tartışılamaz ve aradaki fark bu yüzden önemsenmemelidir bence.
 Seneler önce sabah erken İstanbul'dan Antalya'ya gidiyoruz ve aracı ben kullanıyordum. Bir ara ileride yolda bir karaltı gördüm (gündüz). Durumdan şüphelendim ve ön camları hemen kapattım ve o anda arı sürüsünün içine girdik. Aracın ön camından bile takırtı şeklinde sesler geliyordu. :) Malesef bu gibi durumların yol açtığı kazalarıda duyuyoruz.

Bu arada aracın aerodinamik özellikleride tüketimde çok fazla etkilidir. Basit bir cant kapağı bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2009, 14:07:50 »
Doğru güvenlik de önemli. Ayrıca konfor da önemli.. Tabi gidilen hız da önemli.. Aerodinamik yüksek hızlarda çok belirleyici olur. Myth busters, araçların eşdeğerliği konusunda çok dikkatli idi. Aradaki gidilen yol farkı da azımsanmayacak bir farktı. Öte yandan araba oldukça yavaş sürülmüştü. Çok yakan (vasat) bir Amerikan arabasıydı. Kliması da çok verimli olmayabilir.
:) Yalnız bazen öyle bi güzel hava oluyor ki dışarda, cam değil tavanı açası geliyor insanın. O da işin keyif yönü..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2009, 15:22:49 »
  Açılan tavan gerçekten çok ayrı bir keyif oluyor. Hemde içerideki sıcak hava çok daha çabuk dışarı çıkmış oluyor.