Gönderen Konu: Niğde>...>...>Trabzon en rahat rota  (Okunma sayısı 1456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
Niğde>...>...>Trabzon en rahat rota
« : Eylül 23, 2009, 11:29:35 »
Arkadaşlar merhabalar, öncelikle geçmiş Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Niğde'den Trabzon'a yazın yaptığım yolculukta izlediğim Kayseri>Sivas>Zara>Suşehri>Şebinkarahisar>Giresun>Trabzon (745 km) rotası oldukça bozuk ve oyalayan bir rota olmuştu. (Özellikle Sivas'tan sonra sürekli yol çalışmaları ve bozuk yollar vardı. Şebinkarahisar-Giresun arası yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 100-150 km bir mesafe ancak 2-2,5 saat gibi bir sürede geçilebiliyordu.Yaylaya tırmanıyorsunuz ve yazın bile sisli idi.)
Ekim başında yine yola çıkacağım ve bu yoldan gitmek istemiyorum açıkcası.

Sizce daha rahat ve daha seri gidilebilecek rota hangisi bu bölgeye sık seyehat edenlerin görüşlerini almak isterim.

(Mesela Niğde>Kayseri>Sorgun>Alaca>Çorum>Merzifon>Samsun>Trabzon -876 km.lik- parkur daha rahat olabilir mi?)

Toyota Club Türkiye

Niğde>...>...>Trabzon en rahat rota
« : Eylül 23, 2009, 11:29:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Niğde>...>...>Trabzon en rahat rota
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2009, 03:10:23 »
aynen şöyle. trif edeyim: niğdeden kayseri üzerinden kayseri-bünyan-gemerek-şarkışla-sivas-hafik-zara-imranlı-refahiye-erzincan'a 10 km kala yol ayrımı-kelkit -gümüşhane-torul-maçka-trabzon...
bu yol yakın ve güvenlidir. ayrıca öbür yoldan daha kısa da sayılabilir. 
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2009, 15:08:22 »
Arkadaşlar haftasonu yine yollardaydım, Niğde Trabzon arasını Kayseri>Sivas>Refahiye>Erzincan>Kelkit>Gümüşhane>Zigana>Maçka>Trabzon rotasını takip ettim. Yol genel olarak güzel bazı kesimlerde yol çalışmaları var, özellikle Erzincan'dan Gümüşhane yönüne döndüğünüzde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.

Maalesef bir de ufak kaza atlattık gidişte. Gümüşhane yakınlarında, sabahın ilk ışıklarında karşı şeritte güneşlenen bir kedi bizim aracı görünce yerinden kalktı ve bizim şeride atlayarak sol ön teker altında kaldı maalesef. Çok anlık gelişen bu olayı biz sol ön davlumbazın kırılmasıyla atlattık.
(Çok fazla uzun yol yaparım. Daha öncede yaşlı bir sokak köpeği nedeniyle yaşamıştım böyle bir tehlike... Kdz Ereğlisine giderken karşıdan karşıya geçen hayvancağız karşıdan gelen kamyondan ürküp geri dönmüştü. Benim arkamda hiç unutmam Düzce dolaylarına sefer düzenleyen güzide bir otobüs firmamız vardı ve sürekli sellektörle beni sıkıştırıyordu hızını artırabilmek için. Ben köpeği farkedip frene bastığım anda bile hala tamponumda idi ve neredeyse altına alacaktı bizi. Köpek tam önümde hareketsiz durdu ve tam ortadan vurmuştum. O zaman ön panjur, tampon ve 1-2 parça daha değiştirmem gerekmişti. Kazadan sonra elim ayağım titremişti, yaklaşık 30 dakika toparlayamamıştım kendimi, Allah korusun karşı şeritte kamyon, arkada deli dolu bir otobüs şöförü ve önümde köpek) Bütün bu anlattığım 1-2 saniye sürmüyor inanın.
Siz yanından geçerken arabanın altına atlıyor. (kedi aynen böyle yaptı)

Her uzun yola çıktığımda bu olay aklıma gelir ve bırakın yolun üstünü kenarında bir canlı görsem anında yavaşlarım. Gündüz özellikle köy ve ilçe geçişlerinde çok tehlikeli bu başıboş hayvanlar, gece pek olmuyor.

Bu olay dışında, özellikle Gümüşhane Trabzon arası Zigana geçidi; sonbahar renkleri ile bambaşka güzel. Yolun kenarlarında geçen hafta yağan kar duruyordu az da olsa.

Sivas-Erzincan parkurunda çok fazla (hatta hiç) mola verip yemek yiyebileceğiniz yer yok ancak Refahiye ilçesinin girişinde yanılmıyorsam Esadaş firması bir tesis kurmuş gerçekten Türkiye genelindeki çoğu mola yerinden temiz ve bakımlı idi.

Erzincan-Trabzon parkurunda ise tek tavsiye Zigana ve Hamsiköy'deki tesisler, Hamsiköy de fasülyeyi ve fırında sütlacı muhakkak deneyin derim.

Sivas çıkışında gerekli ise yakıt ikmali şart Refahiye ve Erzincan'a kadar benzinlik az.(200-250 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2009, 00:08:35 »
hah işte ben de bu rotayı anlattım.
tam isabet
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2009, 08:39:44 »
Burak hocam, paylaşım için teşekkürler. Ayrıca geçmiş olsun, neyse ki size bir şey olmamış. Dediğin gibi şehirlerarası yollarda hayvanlara çok dikkat etmek lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2009, 10:05:39 »
hah işte ben de bu rotayı anlattım.
tam isabet

Evet Ceyhun Bey tavsiyeniz için teşekkürler. Özellikle detaylı yazdım çünkü oldukça araştırdım ama bu güzergahla ilgili hemen hemen hiç bilgi bulamamıştım. Umarım birilerine faydalı olur.

Burak hocam, paylaşım için teşekkürler. Ayrıca geçmiş olsun, neyse ki size bir şey olmamış. Dediğin gibi şehirlerarası yollarda hayvanlara çok dikkat etmek lazım.
Hakkı hocam birşey değil, geçmiş olsun dileğin için ayrıca teşekkürler.