Gönderen Konu: AE 101 sağ ön teker  (Okunma sayısı 1850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 sağ ön teker
« : Eylül 22, 2009, 20:21:21 »
Arkadaşlar sağ ön teker su kanalına girdi araba askıda kaldı ilk etapta çıkaramadım tekerin bulunduğu yere taş koydum olmadı pati çekti daha sonra üç kişi ön taraftan kaldırınca çıkardık,bu olaydan sonra 180 km yol yaptım uzun yolda hiç bir sorun olmadı araba sağa sola da çekmedi ancak içinde can taşıyoruz hızla giderken bir sıkıntı çıkarır içim rahat etmedi, bir rot balanscı anlarmı götürsem baktırsam, ayrıca sağ arka amörtisör tarafından virajlarda ve esnemelerde süratli ve araç yüklü iken gacırt gucurt ( valla ses aynen böyle çıkıyor ) araba durduğu yerde bastırıp bırakınca hava sesi tıslama gibi bir ses çıkıyor , amörtisör patlak çünkü yağ kaçırıyordu bu ses amörtisördenmi geliyor yoksa başka yerdenmi, ilk defa geldiği için alışık olmadığım birses, canımı sıktı ( en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum ) fakat başka bir şeyse hemen çözüm bulmalıyım çünkü tedbir tedbirdir.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 sağ ön teker
« : Eylül 22, 2009, 20:21:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 sağ ön teker
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2009, 20:32:57 »
yarın ilk işiniz rotcuya veya başka bir ustaya göstermeniz olur.sizinde dediğiniz gibi arabalarımız insan taşıyor.allah korusun ne olur olmaz.yarın ilk işiniz bence arabayı göstermek olmalı.geçmiş olsun diyelim şimdiden
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2009, 07:56:29 »
  Geçmiş olsun Adem. Bence de rot balanscı ön düzeneği gözle ve ayarlar olarak bilgisayar ile kontrol eder. Bu kontrolde de fayda vardır.
 Arkadan gelen ses büyük ihtimalle patlak olan amotrisördendir ve bence bir an önce karşılıklı olarak değişmesi gerekir. Eğer amortisör sağlam olsa idi amortisör kulesinden de şüphelenebilirdin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2009, 08:53:58 »
geçmiş olsun Adem bey bende aynı şeyi söyleyecektim rot balanscıya bi kontrol edilebilir
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2009, 12:22:21 »
sağolun arkadaşlar görünmez kaza otlar kanalı örtmüş göremedim birden indi araç arka amörtisör ise  boşken kasislerde vurmuyor ama araç aşırı yüklü iken metal sürtme sesi gibi bir ses geliyor inşallah halledeceğim en kısa sürede 
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2009, 14:09:53 »
ön teker de bir şey yokmuş fakat arka amörtisör Tokico 240 TL, arka helezon 200 TL, Z rot arka 30 TL, Amörtisör toz lastiği 20 TL, Amörtisör iç takozu 20 TL  birde 15 liralık amörtisör get lastiği gibi bir şey yazıyor 30  TL işçilik, malzemelerin tamamı X 2 olarak hesaplanmıştır toplam 555 TL sizce fazlamı gerçi ödemeyi yaptım ama gene sizler böyle masraflar için kaç para ödüyorsunuz.
''Mehmet Akif ERSOY''