Gönderen Konu: lpg  (Okunma sayısı 2917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
lpg
« : Eylül 22, 2009, 17:54:21 »
96 xei enjeksiyonlu aracıma hangi lpg yi attırayım bazıları sıralı sisteme gerek yok diyor sizler ne düşünüyorsunuz
gidemediğin yer senin değildir

Toyota Club Türkiye

lpg
« : Eylül 22, 2009, 17:54:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2009, 23:39:37 »
•   Babamın 1996 model  corollasına 1998 yılında araç 62.000 km de iken Lpg taktırdık. Bugün  arça 247.000 km ‘de ve 11 seneden beri Lpg’li olarak bindik. Aracın motorunda hiçbir değişme yok ,yıpranma yok.,usta  Ağustos 2009h da yağ değişimi için gittiğimizde kontrol  etti bu araç en az 250.000-300.000 Km  sonra rektifiye olur dedi. 11 seneden beri  ve 185.000 km Lpg li binmemize rağmen ne  motorda sorun çıktı ne de arıza yaptı. Çünkü  dikkat edin Lpg’li aracın motor yağı bile benzine göre temizdir. Yağ sanki ikl gün katıldığı gibidir. Benim aracım 2004 Sol corollada Sıralı taktırdım. Hiçbir sorun yok. Ama yılda  1000 km -5000 km yol yapıyorsan Lpg taktırmaya gerek yok ama çok km yaparsak Lpg gayet iyi .Zaten Toyotaların motorları  en az 500.000 km yapıyor.Lpg ‘nin kesinlikle motora zararı yok.Olduğunu farzetsek bile  çok 500.000 km gideceğine 300.000 km gidersin zaten yakıttan yapacağın tasarrufla çok kullanan biriysen yeni bir araç alırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2009, 23:43:35 »
Bence Lpg  de en önemli hususlar şunlardır.
1)   Lpg kitinin servis ağı ve yedek  parçası bol olmalıdır. Kesinlikle yedek parça ve yetkili servis sıkıntısı  olmamalıdır. Türkiye’de en çok yetkili servisi ve yedek parçası bol olan markalar Tartarini,Atiker ve Brc’dir. Babamın 96 model corollasına 1998 yılında 65.000 km de iken Tartarini taktırdık. Araçta  şu anda 11 yıldan bu yana Tartarini kullandık hiçbir sorun çıkarmadı ve aracın şu anda 238.000 km de ve araçta hiçbir sorun yok. Ben 1997 yılında Honda Civic aracıma tavsiye üzerine Milano sıralı sistem taktırdım. Lpg kiti arıza yaptı. Aynı zamanda hiç beğenmedim. Parçayı 15 günde Ne Antalyadan ne de İstanbuldan  getiremediler. Hemde arızanın  benden kaynaklanan bir arıza olmadığını  da söylediler.Avukat olduğum için şikayet edeceğimi söyledim ve bunun üzerine benim talimatım üzerine takmış oldukları Milano kiti Tartarini servisinde söktürdüm ve kitlerini alıp gittiler .Honda Civic’de  Tartarini markaya sorunsuz olarak 3 sene bindim ve çok memnun kaldım. 1 ay önce Toyota Corolla Sol aldım ve hemen tartarini taktırdım. Çünkü önceki yaşadığımdan ders aldım.
2)   Takılacak kit piyasada bilinen ve tanınan marka olmalı. Genelde herkesin bildiği ,kullandığı marka olmalı örneğin Brc,Atiker ve Tartarini gibi. Ben kime sorduysam Brc ve Atiker ‘den  de şikayet duymadım.
3)   Alacağınız kit en azından  10 sene piyasada kullanılmış ve denenmiş olmalı ,yedek parçası bol servis ağı geniş olmalı.
4)   Yine arkadaşların bahsettiği gibi montajı iyi olmalı.En azından bu işi 5 seneden beri yapan ehliyeti ve belgesi olan servislere montaj yaptırılmalı .Çünkü  montaj çok önemli ve otomobilde ruhsata dahi işlettirilen yasal olarak kayıt altına alınan büyük bir tadilattır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2009, 23:53:03 »
işin ehli bir ustada sıralı sistem lpg takmanızı tavsiye ederim, ayrıca mekanik sohbet/yakıt bölümünü incelerseniz bu konuda yeterince açıklama bulabilirsiniz...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 09:09:04 »
işin ehli bir ustada sıralı sistem lpg takmanızı tavsiye ederim, ayrıca mekanik sohbet/yakıt bölümünü incelerseniz bu konuda yeterince açıklama bulabilirsiniz...

+1.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 09:29:26 »
Sıralı sistemde güç kaybı neredeyse yok denecek kadar az oluyor, bu nedenle sıralı sistem öneririm. Arkadaşların da bahsettiği gibi geçmiş konuları incelerseniz detaylı bilgi bulabilirsiniz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2009, 11:33:20 »
Bizim araçlarda sıralıya gerek yoktur.Taktırırsan sıralı iyi bir marka taktır.Enson çıkan CGS adlı bir marka var.Araç benzinde kaç litre yakıyorsa lpgde de aynı oranda yakıyor.Yani 10 litre benzin tüketen aracınız lpgyi de 10 litre tüketir.Dolayısiyle diğer markalardan %20 lere varan extra tasarrufu var.Fiyatı da 1600tl civarında.Yıllık 10000 km ve üzerinde yol yapıyorsan ve de sıralı taktıracaksan ustasını iyi seçmek kaydıyla CGS yi öneririm.Landirenzo,Tartarini,Brc de olabilir.
  Sıralı olmayan sistem taktırrsan performans senin için çok önemli değilse biraz güç kaybı olabilir.Benim araç 114 beygir.Mixerli  sistemle 105 e düşüyordur herhalde ki 96-97 model corollalarda 105 beygir zaten.Mixerli sistemler 500-600tl civarında.Ben mixerli Landirenzo taktırdım.2 yıl oldu sorun yok.Karma kullanım 17 kuruş,uzun yol 14-15 kuruş yakıyor.Ayarını kendim yapıyorum.İyi bir ayarla daha az yakabilir.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2009, 11:38:56 »
nede olsa toyota   yapar
XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2009, 01:22:17 »
Bizim araçlarda sıralıya gerek yoktur.Taktırırsan sıralı iyi bir marka taktır.Enson çıkan CGS adlı bir marka var.Araç benzinde kaç litre yakıyorsa lpgde de aynı oranda yakıyor.Yani 10 litre benzin tüketen aracınız lpgyi de 10 litre tüketir.
Hiç bir kitte benzin ve lpg aynı miktarda yanmaz. Verdikleri enerji bakımından mümkün değil. Yani 1 L benzinin kalorisi 1 Lt LPG nin kalorisine eşit değil. Belki ilerde kaloriler eşitlenir (katkı vs)ona birşey diyemem ama şu anda tüm lpg kitleri  litre bazında enaz %20 civarında daha fazla yakar.