Gönderen Konu: hız göstergesi ve km sayacı çalışmıyor corolla 93 at/ac gl 1.6  (Okunma sayısı 26592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar bir süredir km sayacı ve hız göstergesi çalışmıyor aniden bozuldu devir saati çalışıyor. aracım 93 corolla 1.6 gl ac/at görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
aynı durum bendede oldu soketleriyle oynadım geçti bi bak derim
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yok ya neler yapmadım soketlerle oynadım . bundaki km okuyucusu elktronikmiş biri dedi baktıracam bir elektrikçiye bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
yok ya neler yapmadım soketlerle oynadım . bundaki km okuyucusu elktronikmiş biri dedi baktıracam bir elektrikçiye bakalım

tüh bayram bayram bide bunla ugraş :(
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Profil bilgilerini doldurabilirsen km. sayacı ustaları tavsiye edenler olacaktır Muzaffer.
 Sorun gerçekten soketlerden ya da gösterge arkasındaki bir lehimden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.3 XE
  • Kan Grubu: AB-
selam
97 corolla aldım 1.3 xe ya bazı problemlerim var yardımcı olursanız sevinirim
göstergede uzun far,arka sis ve arka cam buğ cözöcünün ışıklları çalışmıyor bugün söktüm gösteergeyi ampuller sağlam neden yapar acaba bi yardımcı olsanız bide merkezi kilit arka şağ çalışmıyor kilidi komple sökmem gerek mi
çalışmayan cok şey var nasıl aldım bu arabayı bilmiyorum ama aldımmm olsunn..
hız ve altındaki kendimiz sıfırlayabildiğimiz km çalışıyor ama motor km si çalışmıyor herhalde oynanmış bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
17-18 yıllık araç yaaaa.ne yapsa yeridir.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Km sayacınızın ve hız göstergenizin çalışmaması Km. teli kopukluğu yada kilometre sayaç dişlisinin (şanzıman üzerinde volant dişlisinin bulunduğu şanzıman ile motorun birleştiği noktada yukarıdan içeride giren 2-3 parmak kalınlığında 10cm civarı yükseklikte bir parça,ancak arızalanabilecek kısım içeride kalan dişli kısmıdır) arızalı (aşınmış) olabileceğini işaret ediyor,kontrol ettirmenizde fayda var.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Dediğiniz gibi bir arkadaşın başına geldi.Benim araçtaki yukarıdaki bahsedilen parça söküldü ,arkadaşın aracına takıldı.Km sayacı çalışmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
muzaffer bey merhaba soketler ve sigortolarda bir sorun yoksa şanzıman üzerinde 3 soketli bir müşür vardır bu müşür baglatısında olan dişli ile birbirine baglı bir parçadır gerçi bu parçayı şanzımandan sökmesi zor bir iş parçayı sökmeden bu dişli müşürden çıkma bulup fişi takıp manuel olarak çevirip km saatinin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz ama zor bulunan bir parça genellikle şanzıman üzerinde bağlı olduğu için bulunaması zor