Gönderen Konu: Turkcell KAMUCell aldatmacası  (Okunma sayısı 4709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Turkcell KAMUCell aldatmacası
« : Eylül 19, 2009, 16:55:30 »
Merhabalar arkadaşlar,

Malumunuz haziran ayında Turkcell yeni bir kamu tarifesi duyurmuştu. herşey dahil 35 TL'ye 1200 dk'yı her yöne kullanabilme imkanı sunuyordu. ve bu tarife 01.01.2011 tarihine kadar geçerli idi. numara geçişi sebebiyle artık kimin hangi operatörde olduğunu bilmek için mutlaka arama yapmak ve ilk aramada sinyal sesi gelip gelmediğini kontrol etmek gerekiyor. dolayısı ile ben de bu kampanyaya dahil oldum.

fakat bu hafta Turkcell'den tarife değişikliği ile ilgili bir mesaj geldi. fiyat aynı kalmak şartıyla tarife değişikliği heryöne istediğimiz oranda kullanabildiğimiz 1200 dk'yı, turkcell, diğer operatör ve sabit hatlar olmak üzere herbiri için 500 dk'dan 1500 dk'ya çıkartıldığı bildiriliyor.

bu konu üzerine müşteri hizmetlerine e-posta ile ben bu tarifeye geçmek istemiyorum, heryöne 1200 dk'mın kalmasını istediğimi belirttiğimde şahsıma aşağıdaki cevap gelmiştir.

Sayın iskefiyeli,

Duzenledigimiz kampanyalarda, kampanya kullanımı sırasında ortaya cıkan ve degistirilmesi gereken noktalar olabiliyor. Tarife koşullarında değişiklik yapma hakkına bağlı olarak, Kamu Her Yöne 1200 paketinde değişiklikler gerçekleştirildi.

Bizbize Kamu Her Yöne 1200 dakika paketinin kullanım hakkını 300  dakika arttırıp, ücreti değiştirmeden 500 dakika Turkcell’lilerle,  500 dakika diğer operatörlerle,  500 dakika da sabit hatlarla görüşme içerecek şekilde kullanımınıza  sunuyoruz.
Görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.

Müşteri Çözüm Merkezi

özetle; biz her hakka sahibiz, istediğimiz gibi değiştiririz şeklinde bir cevap geldi. tarifeye geçerken bu tarifenin 01.01.2011 tarihine kadar geçerli olduğu söylenirken tarife sadece 3-4 ay sürmüş olmuyor mu?

bu hususta her ne kadar turkcell'in sitesinde,

Turkcell, tarifelerinin tarihlerinde ve/veya ücretlendirmelerinde önceden haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Kamu tarifesi 2011'e kadar devam edecektir. Turkcell bu süre zarfında fiyatlarda, kullanım koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

yazmış olsa bile tüketici mahkemelerine başvurduğumuzda bir sonuç alabilir miyiz?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

Turkcell KAMUCell aldatmacası
« : Eylül 19, 2009, 16:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Turkcell KAMUCell aldatmacası
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2009, 17:10:05 »
mahkemeye başvurm durumunda % de % lehinize sonuç alırsınız
türsel burada tüketiciyi kandırmış oluyor,  sözünde durmamış oluyor
cazip bir kampanya ile sizi kendine çekip sonra değiştirme hakkına sahip olamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2009, 17:14:26 »
Zaten bu operatörü hiç sevmedim kullanmadımda.Vampircell
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2009, 17:38:30 »
mahkemeye başvurm durumunda % de % lehinize sonuç alırsınız
türsel burada tüketiciyi kandırmış oluyor,  sözünde durmamış oluyor
cazip bir kampanya ile sizi kendine çekip sonra değiştirme hakkına sahip olamaz
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2009, 18:35:32 »
daha ben 35 tl fatura geldiğini görmedim ilk ay 54tl ödedim ve 3aydırda 43
 ödüyorum bide tüm vergiler dahil diyolar ama vergi harici kafalarına göre ekliyolar!!
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2009, 18:55:15 »
teşekkürler arkadaşlar, bir bakalım kurumdaki diğer arkadaşlarla görüşüp toplu bir başvuru yapabiliriz.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2009, 19:01:31 »
kan emici yarasalar Allah gözünüzü doyursun.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2009, 20:36:31 »
Tarife filan hikaye arkadaşlar. Yeni müşteri çekmek için kullanılan tarifelerin hepsi fos çıktı. Daha yakın zamanda Vodafone 40.000 müşterisinin tarifesini kendiliğinden iptal etti. Hatta telefonla müşteri hizmetlerini arayıp nedenini soran kişi tüm konuşmalarını kayda aldı ve internette yayınlıyor. Müşteri hizmetleri ve genel müdürlük doğru dürüst bir cevap bile veremiyor ve sonunda telefonu müşterinin yüzüne kapatıyor.  En iyisi bu üçlü rant sisteminin kampanya diye yutturduğu kandırmacalara inanmamak ve hangi operatörü kullanıyorsan (mecburen birini kullanıyoruz tabi) standart bir tarife seçip orada devamlı kalmaktır. Yoksa çok oyuna getirirler bizi.
2001 Toyota Corolla Terra 1.6 AC SPC

Yerli ve ücretsiz işletim sistemimiz Pardus 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2009, 21:06:29 »
ben 9. sınıfa giderken o dönemin mayıs ayında aldım avea hattımı, yıl olarak 2005 mayıs ayı oluyor, o yıldan beri hep aynı numara aynı hat, o zamanlar 100 kontor 11 idi, 150 kontor 15 lira idi hep bu ikisini alırdım, avea içi her 10 dakika 1.5 kontör, yüklediğimiz kontör sayısı kadar da bedava mesaj veriyordu her yöne, öğrenci kartı göstererek alınabiliyordu bu hat, mobil öğrenci olarak geçiyordu, bugüne kadar çok değişti tarife, şu an 150 kontör 30 lira gibi bir rakam, 250 kontör 47 lira (geçen yıl bu zamanlar 30 liraydı) 10 dakikası 2 kontör, artık mesaj verilmiyor, çeşitli mesaj paketleri satın alınıyor.o zamana kadar hep türkcell kullandım, o zamana kadar dediğim de 2000 yılından 2005 yılına kadar..türkcell inanılmaz kazıktı, türkcellden türkcelli aramak dakikası 4 kontör, diğer hatları aramak 6 kontördü, mesajların tanesi 2 kontördü..can acıtan fiyatlar vardı, avea kurtarıcım oldu, türkcell varken mesajlaşamazdık bile konuşmak zaten hayal..aylık 100 kontör alırdık, sadece ihtiyaç anında konuşarak biterdi, aveaya geçtiğimde aylık 100 kontör bitmiyordu bile :) ben şahsen aveadan hala çok ama çok memnunum, bazen şebeke olarak sorunlar yaşıyoruz, çekmeme gibi, mesajların iletilmemesi gibi, ama fiyatlandırmasından çok memnunum şu an için..kontörlü olayını da seviyorum çok, fatura işini sevmiyorum ne kadar harcadığımı ne yaptığımı bir konuşmanın bana ne kadara patladığını bilmemek hoşuma gitmiyor..e numaramı da seviyorum (ekim 89 ile bitiyor, doğum yılım) daha ne..avea iyidir, ben değiştirmem hattımı..vodafone vs çok çok güzel avantajlı tarifeler sunuyor bu ara ama maşallah her kandırdıkları memnuniyetsizlikle eski hatlarına dönüyorlar koşa koşa
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2009, 21:34:42 »
Bende avea kullanıyorum va gayet memnunun. Türkcell vardı kapattım artık kullanmıyorum. Türkcell in bi faydasını görmedim su ana kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2009, 22:01:30 »
10 ağustos 1999 dan beri ne operatörümü ne de numaramı değiştirdim. aradıklarımın çoğu turkcelli olduğu için operatör değiştirmeyi hiç düşünmedim. ama numara taşınabilirlilik işleminden sonra aradığımız kişinin hangi operatörde olduğunu arama esnasında öğrenmek sıkıntısından heryöne paketleri daha mantıklı geldi. kamu çalışanı olduğum için de kamucell tarifesi çok avantajlı idi. 35 TL (herşey dahil) her yöne 1200 dk konuşma süresi veriyordu. 100 bin müşteri ile sınırlıydı bu tarife ve çok kısa sürede doldu. talep olunca hemen bu tarifenin ikinci versiyonunu çıkardılar. 45 tl ye 1500 dk. bana da sürekli mesaj geldi. 1500 dk ya geçin vs. 300 dk için 10 TL istiyorlardı.

baktılar kimse geçmiyor. 45 tl ye 1500 dk tarifesi devam ederken, bizim 35 tl ye 1200 dk tarifesini 1500 dk ya çıkardılar. güya 300 dk hediye vererek tarifeyi değiştirdiler. 500 er dk dan 3 tarafa 1500 dk. (turkcell içi, diğer operatör ve sabit hatlar). aslında süreleri zaten dolduramıyorum ama yapılan etik değil. benim şikayet ettiğim husus bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2009, 22:04:02 »
Peki Murat abi ne yapmayı düşünüyosun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2009, 22:07:53 »
kurumdaki arkadaşlarla beraber olup, tanıdık bir avukat arkadaşla görüşeceğiz. eğer avukat arkadaş yeşil ışık yakarsa valiliklerde bulunan tüketici heyetine başvuracağız.

şuan bizim elimizi bağlayan turkcell'in tarife ve fiyat konusunu değiştirebilme hakkı. bunu da yazmış sitede.

ayrıca nişanlılık süresince en cazip kampanya avea'nın (o zamanlar aycell) adalet bakanlığı için yaptığı kampanya idi. aylık sabit 5 TL (vergiler hariç) yaklaşık 10 tl yi buluyordu. sınırsız konuşma hakkı vardı. kaç sene oldu hala o tarifeyi değiştirmiş değiller. yeni başvuranlar için o tarifeyi vermiyorlar ama eski müşterileriyle olan sözleşmeye de sadıkkalıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2009, 23:41:28 »
Vay şerefsizler :angry:
Hiç işim olmaz basarım tekmeyi alırım kendime yeni bi hat.
Aslında memnundum. 2 kere fatura geldi bu tarifiye geçtikten sonra. 39 TL'yi geçmedi daha. Ama böyle bi üçkağıdı kabul edemem. Vodfone hattımı kullanırım tekrar. Heryöne 1 kontör yaparım keyfime bakarım. Ne uğraşacam :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2009, 00:16:24 »
Söylediklerini yapamazlar.

Ancak yazili olarak bildirip, itiraz süresi vermek zorundalar. O süre icinde itiraz edip eski kampanya'da kalinabilir.

Cünkü, kontrat yapildigi andaki sartlar gecerlidir. Tüketici aleyhine degisiklik yapilamaz.
Servis saglayici degistirme hakkini sakli tutar ama ancak ve ancak yeni müsteriler icin gecerlidir.
Yani reklami gördünüz, gittiniz basvurdunuz ama kontrat imzalamadiniz.
Saglayici ben bu kampanyayi bitirdim ve degistirdim diyebilir. Reklamlarin baglayiciligi yoktur.

Yazili sekilde itiraz edin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 20, 2009, 00:24:13 »
Söylediklerini yapamazlar.

Ancak yazili olarak bildirip, itiraz süresi vermek zorundalar. O süre icinde itiraz edip eski kampanya'da kalinabilir.

Cünkü, kontrat yapildigi andaki sartlar gecerlidir. Tüketici aleyhine degisiklik yapilamaz.
Servis saglayici degistirme hakkini sakli tutar ama ancak ve ancak yeni müsteriler icin gecerlidir.
Yani reklami gördünüz, gittiniz basvurdunuz ama kontrat imzalamadiniz.
Saglayici ben bu kampanyayi bitirdim ve degistirdim diyebilir. Reklamlarin baglayiciligi yoktur.

Yazili sekilde itiraz edin.

e-posta ile yaptığım itiraza ilk mesajda yazdığım cevap geldi. tüketici heyeti ya da yetmezse mahkemesi aracılığı ile itiraz etmeyi düşünüyorum. neticeyi yazarım yine burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2009, 07:43:18 »
zaten çok kazanıyorlar ama daha çok dahada çok kazanmak için her türlü taklayı atıyorlar
türk telekomda araplara satıldıktan sonra aynı oldu, internet olayı olmasa ev telefonumu çoktaaan ipatal ettirecektim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2009, 16:44:55 »
Turkcell bildim bileli en yüksek konusma ücreti ve en fazla kazıklayan gsm şirketidir.Turkcell deilde Kazıkcell gibi birşey iim deiştirsinler..Suan avea tüm kamu kullanıyorum.Önceden avea şebeke hatası çok oluyordu son zamanalrda bayagı düzelttiler..Gider avea alırım her yöne sınırsız gene bunlara para kazandırmam açıkçası..Müşteri bulduktan sonra  dansöz gibi kıvırıyorlar..Paranla rezil ediliyoruz ya bu ülkede valla helal olsun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2009, 16:57:40 »
35 tl ye 1200 dakika zaten bedava gibiydi.

35 tl ye 500x3 dakika da fena sayılmaz.

avea da sınırsızını kaldırdı. bu tip promosyon paketlere guvenmemek lazım.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2009, 17:09:01 »
Aveanın sınırsız kalkmadı heryöne77 lira..Bazı uyanık geçinen vatandaşlarımız avea kamu ilk cıktıgında oldugu gibi bu tarıfedede amaç dışı kullanmasından kaynaklanan sorunlar oldu..Bazılarını tarifesi iptal edildi.Tarıfe 75 numara ile sıırlandırıldı..75 numara ile istediginiz kadar veya 3000 dk istediginiz numara kadar ikisini birden aşılması durumunda ücretlendiriliyor..türkcell 1500 dk 45 lira bu tarıden daha pahalı..
Alıntı avea sitesinden Bir fatura döneminde 3000 dakika ve 75 farklı numara ile konuşma sınırının birlikte aşılması durumunda, 3000 dakikanin üzerindeki yurtiçi her dakika 12 Kr'den hesaplanarak faturanıza yansıtılacaktır. Detayları, ücretlendirme bölümünde bulabilirsiniz.

Buarada arkdasımızın dedigi gibi bunlar müşteri çekmek ve insanları sömürmek için kullanılıyor..Dedigi gibi güvenmemk lazım..Hepsi birbirinin aynı.Fazla konuşup zengin etmemek lazım :alkis:
2011 d4d Corolla