Gönderen Konu: toyota yaris d-4d powerbox bağladım  (Okunma sayısı 7655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota yaris d-4d powerbox bağladım
« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2009, 17:14:54 »
motor ömrü azalır gibi geliyor bana çünkü normalden biraz fazla yükleniliyor sanki motora.Performans iyi ama ya motor ömrü?
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2009, 17:14:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 24, 2009, 17:25:23 »
motor ömrü azalır gibi geliyor bana çünkü normalden biraz fazla yükleniliyor sanki motora.Performans iyi ama ya motor ömrü?

Motor ve şanzıman orjinal güç ve tork değerlerine göre dizayn edildiğine göre normalden daha önce yıpranmaları kaçınılmaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2012, 23:44:54 »
2yıl geçmiş, Drakebox sökülmedi, sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2012, 00:48:27 »
box zaten kolay kolay bozulmaz bir nevi süslenmiş direnç,amacı rail basıncını düşük göstermek.bende 2008 dizel corollama  t-tuning marka box takmıştım ,sorunlarıma ilaç gibi gelmişti,tek sıkıntım aracı dip gaz yaptığım zaman eksozdan 2-3 saniye siyah duman atıyordu,ilk zamanlar boxı söktüğüm zaman, nekadar sıkıştırırsam sıkıştırıyim arkadan siyah duman atmazdı ama 40 bin km sonunda boxı söktükten sonra aracı dip gaz yapınca sanki box takılıymış gibi siyah duman atmaya devam etti,heralde eksozdan çıkan siyah duman ya turbonun düzenini bozdu ,yada egr kurum bağladı,sorunun ne olduğunu  anlamadan aracı takasa verdim .bence box sanıldığı kadar masum değil önleminizi alın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2012, 09:31:52 »
       Aslında box un değil aracın düzgün çalıştığını kastetmiştim ;), benim araçta siyah duman atma yok.
       Turboyu bozan box dan ziyade arabayı çalıştırıp, yağlamayı daha yapmadan hemen gaza abanınca hasar görüyor, ayrıca performanslı kullanımdan sonra rölantide  1 dk çalıştırmazsanız  turbo zarar görüyor. Bu olaylar turboya, boxdan daha fazla hasar veriyor. Ayrıca devirsiz kullanım ve yakıt kalitesi düşük ise EGR'nin dolması muhtemeldir. Box un ayarını sonuna kadar açarsanız, haliyle aracın zengin karışım yakmasını ve siyah duman atmasını sağlayacaktır.
        Ben box u düşük ayarda kullanıyorum, araç 50 binde ve daha hiç Toyota da servise bakıma girmedi, bakımları Mitsubishi servisinde arkadaşım tarafından yapılmalktadır ve siyah duman olayı halen yok ve çekişte de en ufak bir düşme yok. Yakıtı da shell GTL alıyorum.
        Daha sonra ne olur bilemem, yaşadıklarımı burada zaman zaman  paylaşacağım.
        Aracı satma bir düşüncem olamaz çünkü hanımla aralarında sanki bir bağ var  :D değiştirmeyi düşünmüyor, bıraksam beni değiştirir, arabasını değiştirmez:)) Kıskanmıyor değilim:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 06, 2012, 17:03:31 »
boxın duman attırmayanını ,şimdiye kadar ilk defa sizden duyuyorum ,dim sport ve race chip de dahil olmak üzere boxın en pahallıları bile duman attırıyor,boxı düşük ayarda kullansanız bile  ,araç sıkıştırıldığında duman atıyor .bence siz bu duman olayını  kafaya takmamışsınız ,bu benim 5.dizel arabam yani dizel motorun nasıl kullanılacağının piri oldum ama corollamın başına gelen olay tamamen boxdan kaynaklanan bir sorundu ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2012, 00:05:10 »
japon bu aracın beygirini yüksek yapmak istese bence yapardı box a çok sıcak bakmıyorum sinsi bişey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2012, 14:43:39 »
boxın duman attırmayanını ,şimdiye kadar ilk defa sizden duyuyorum ,dim sport ve race chip de dahil olmak üzere boxın en pahallıları bile duman attırıyor,boxı düşük ayarda kullansanız bile  ,araç sıkıştırıldığında duman atıyor .bence siz bu duman olayını  kafaya takmamışsınız ,bu benim 5.dizel arabam yani dizel motorun nasıl kullanılacağının piri oldum ama corollamın başına gelen olay tamamen boxdan kaynaklanan bir sorundu ,
Ahmet bey ayarını açarsanız box duman attırır, 5.dizel aracınız olması onu doğru kullandığınız anlamına gelmez, zaten turboya neyin zarar verdiğini yazdım, siz üzerinize alışmışsınız, kötü kullanmışınız anlamında yazmadım:). Fazla duman demek fazla tüketim, egrnin çabuk dolmasıdır. Fazla dumandan turboya bişey olmaz. Dediğim gibi boxlar duman attırır, evet attırmayanı yoktur ama ayarını fazla açarsanız. 3 gündür kendi aracımda da Drakebox takılı ve duman yok, (Koleos) Olmayan duman olayını neden kafaya takayımki??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2012, 16:00:30 »
Merhaba Mete bey,

Yaklaşık 2.5 yıl önce taktığınız cihazın yakıt tüketiminize ne kadar etki yaptığını açıklamamışsınız (iki defa taradım ama göremedim).

Bu bilgiyi paylaşırsanız, bu tarz ürün kullanmak isteyenlerin karşılaştırma yapabilecekleri bir veri olur.

Bu ürün, Common Rail tüpünün iç basıncını herzaman mevcut değerden %xx oranında daha az göstererek, yakıt pompasından gelen yakıtın fazlalaşmasını ve enjektörlerinde daha fazla yakıt püskürtmesini sağlamasıyla, çalışan bir sistemdir. Yani ECU yu yanıltarak, yüksek performans sağlanmış olur.

Yalnız, bu şekilde artırılan gücün bedeli, elbette daha fazla yakıt tüketerek oluştuğundan, ekonomiden bahsedilemez.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)