Gönderen Konu: lütfen yardımcı olun  (Okunma sayısı 1695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
lütfen yardımcı olun
« : Eylül 19, 2009, 12:08:34 »

selam  arkadaşlar ben yeni bir toyota aldım ama şansıma 1.3:)üzerindeki motoru deiştirmeden ne gibi performans artırıcı özellikler yükleyebilirim 1.6 tipolara fln kök söktürüyo ama daha iyisi olmasını istiyorum.herkese teşekkürler hepinize ii günler

Toyota Club Türkiye

lütfen yardımcı olun
« : Eylül 19, 2009, 12:08:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lütfen yardımcı olun
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2009, 19:08:51 »
en basiti açık hava filtresi ve egzoz ile güzel performans alırsınız( öyle abartı değil ama ivmelenmedeki hızı ara hızlanmara çok değişir ).dahada yapmak isterseniz temiz bir chip tuning gayet uygun olur.oda olmadı hava yakıt karışımını içeriye daha fazla sokmak için aşırı basınç olmadan ( turbo gibi ) dereceli egzantirik değişimi yapabilirsiniz.ayrıca yüksek sıkıştırmalı pistonlarda atmosferik yapılabilecek en son modifiyeler.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2009, 20:49:27 »
öncelikle şunu belirteyim.Kaliteli ve araç sağlığı için düzgün performans istiyorsanız paradan kaçmayın :D . İlk olarak yapacağınız air-kit yani açık hava filtresi.Marka olarak ise Simota, K&N ve pipercross u tavsiye ederim.Ama bunları kit olarak alın derim. 2. olarak, Eksoz sistemi.Komple manifold dan itibaren 60 lık boru orta susturucu iptali ve son susturucuyu ise Remus ya da Borla yı tavsiye ederim.Fakat böyle yaparsak performansla birlikte ortaya seste çıkacaktır.Ses istemiyorsanız son susturucuyu özel yaptıracaksınız. 3. işlem ise kısa şanzıman.Toyotalarda kısa şanzumanı ayna-maruti ile oynayarak vites oranlarını düşürüp max hıza daha rahat çıkmasını sağlayabiliriz.Fakat aracın max hızıda düşecektir. 4. olarak ise dereceli egzantirik.Bu işlem aracın yanma odasındaki yakıtıdaha geç tutarak yanı supapları daha geç açarak performans elde edilebilir.Fakat bunu uyguladığımızda rölanti dengesizleşir ve araca ne kadar sağlıklı olur bilemeyeceğim. Son olarak ise turbo ve chip işlemi.Turbo ,kaliteli işcilik çıkardığın zaman çok güzel güç elde edebiliriz.En çok güç alabileceğin ve en maliyetli motor modifikasyonudur :) .Chip ise Aracın yakıt ve hava giriş oranları ile oynayarak performans elde edilir.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2009, 09:02:39 »
şöyle birşeyde var 1.3'e yapacağınız işlemleri 1.6'ya yaparsanız daha mantıklı olur ve daha fazla güç alırsınız ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 11:40:32 »
ben bugün bitane 1.6 motor buldum kazalı bi araçtan çıkarmışlar ama şansıma silindir kapağı çalınmış 1.3ün kapağı olmaz die düşünüyorum eğer 1.6 motoru takarsam ne gibi bi deişiklik olur araçta araştırmadan pek bişe yapmak istemiyorum jantlarımıda deiştircem olmadı 9.5 ofset 16inch jant var ağır gelio sanki arabaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 12:15:35 »
arabana aşık değilsen sat gitsin, 1.6 al.. ya da boşver git e36 kasa 3.20 al..tadına vara vara kullan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2009, 12:35:04 »
e36 3.20 coupe alıyodum ama olmadı arabamı satmayı düşünmüyorum ama seferisarda çok üstüme geliolar 15 dedim bende satılmasın die bakalım nolcak ama harbiden bulduğum motoru takmayı iyiden iiyiye düşünüyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2009, 12:41:30 »
ben de deliriyorum e36 coupe için, 3.20 olur, 3.18is olur, 3.16 bile olur be :) sat ya boşver, seferihisarda iyi bir fiyat verirlerse bırak gitsin hele 15 verirlerse anında sat :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2009, 12:46:06 »
valla uğraşıyolar işte 3.20 yi kullandım dehşet bişe bide şöle bişe var bende toyotadan evel 3000 motor otomatik mercedes vardı 124 kasa ondan sonra bununla oynamak biraz garip gelio ne yaptıysam o gücü bulamıcam heralde 3.20 de alıcaktım ama babam istemedi korktu benden heralde:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2009, 12:48:06 »
türkay kardeşim bide biz cuma akşamları çeşme otobanında toplanıyoruz her çeşit araç gelio sizin yaptınız toplantılar varmı öğrenebilirmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2009, 12:51:13 »
yok be kadir ben de ankaradayım zaten, yazları ve tatillerde izmirdeyim..ya bmw sevdim azdı bu ara, çıldırcak gibiyim :) bir sürü e36 coupe sahibine takas teklifi yaptım :) aslında e46 coupe istiyorum, bir sene beklersem olcak gibi ama sabır kalmadı ya :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2009, 12:54:33 »
hayırlısı kardeşim inşallah istediğin olur bende bikaç ay sonra bi deişiklik düşünüyorum e36 ların 1.6 sı bile dehşet dayıda var benim o bile durmuyo yeriinde kardeşim tavsiye ederim ama e 46 olursa süper olur senn için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2009, 12:58:25 »
e36sının 1.6 sı dehşet değil ya, corollanın 1.6sını kullanmadın sanrıım :) e36 3.20 ile kalkınca 3. vites ortalarına kadar öndesin, 1.6sını söylemiyorum ble :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2009, 13:02:37 »
kullandım ama pek değil babamı razı ettim kendiside eskiden oto tamircisiydi 1.6 motoru takıcam ondan sonra artık nolur bilmem babam oynatcak rektefide motorla ozmn da nolur acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2009, 13:06:56 »
bence çok gereksiz masraf..1.6 olanını almak daha mantıklı değil mi? sök jantlarını da, yeniye takarsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2009, 13:07:59 »
bakalım 15 gibi verirsem birine alırım kesinlikle ama babamın aklında gene mercedes var bilmiyom napıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2009, 13:09:34 »
Bmw daha iyidir mercedes alıp ne yapcaksın ki 15 e 190e alınır ama bmw havası ondan daha iyidir ama yine kara senin :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2009, 13:10:40 »
Bmw daha iyidir mercedes alıp ne yapcaksın ki 15 e 190e alınır ama bmw havası ondan daha iyidir ama yine kara senin :D :D
+1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 26, 2009, 13:13:28 »
bende istemiorum ama bmw de istemiyorum gene ya toyota alırım 2001 lerden yada honda die düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2009, 14:51:04 »
onu bunu bırakında xrs getirelim ^^