Gönderen Konu: Kasko hilesi  (Okunma sayısı 2633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
Kasko hilesi
« : Eylül 19, 2009, 02:13:13 »
2009 model corolla dizel  aracımı alalı bir yıl oldu.Kasko sürem dolduğu için aracımı alırken yetkili satıcıda kasko yapan yetkili beni aradı ve fiyat verdi.Başak sigorta 480 TL.İlki de başaktı zaten.Fiyat çok uygun gelgi hasarsızlık indirimi %30 olduğu halde neredeyse yarı fiyatını söyledi.Ben de ısrarla teminatların aynı kalıp kalmayacağını sordum üç kez.Üçünde de değişmeyecek dedi.Ben de kabul ettim ve kaskom yapılarak poliçe kargoyla  bana gönderildi (bulunduğum şehirde toyota yok).Poliçeyi aldığımda koltuk başına teminat kalemlerinin dördünün de teminatının yarıyarıya azldığını gördüm.Hemen aradım, poliçeyi iptal edeceğimi söyledim.İncelediler, haklısınız dediler.Bizden kaynaklanmıyor,biz size firmanın standart teminat paketini uyguladık, firma değişiklik yapmış olabilir ama sorumluluk bize ait, bölge müdürlüğüyle görüşüp gerekirse zeyilnameyle düzeltiriz dediler.Aramalarını bekliyorum.Bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen, düzeltmezlerse yasal olarak yapabileceğim bişey var mı.

Toyota Club Türkiye

Kasko hilesi
« : Eylül 19, 2009, 02:13:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Kasko hilesi
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2009, 03:05:59 »
En kötü iptal edersiniz ve ne kadar süre kaskoda kaldıysa (3 gün, 5gün) onun parasını keserler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2009, 11:19:48 »
muharrem bey saygılar. ben bır sıgorta acentesıyım. size şöyle tarıf edıyım. benım aracım toyota avensis 2004 kaskosunu kendım yapıyorum fakat en uygun 750 lıraya cıkıyor sızın sıgortanızda tabıkı temınatlar dusuk olucak ve kaldıkı muhafıyet uygulaması olmasıda cok buyuk muhtamel.. benm tavsıyem daha rahat edecegınz bır fırmayla calısmanız. mısal ben allıanzla calısrıorum. ama axa isviçre aksıgorta anadolu allıanz bunlar harıcı pek kaskoyu taksıye etmıyorum. hasarlarda basınz agrıyabılır. özellıkle sızın poliçenızde muhafıyet oldunu sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2009, 11:21:45 »
hiç bişi olmaz..iptal edersiniz. Oranı nispetinde kesinti yapıp iade yaparlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2009, 15:55:16 »
Kasko bedelinin büyük kısmını kasko primi oluşturur. Teminatların kasko primi üzerinde fazla bir etkisi olmaması lazım. Poliçenizde primler ayrı ayrı belirtilmişte teminat primlerinin ne kadar olduğuna bakabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2009, 12:32:31 »
Zeyilname ile düzeltebilirler ama 480TL. ile ek bedel almadan teminatların daha fazla olması zor. Sigorta bedellerini ödemezseniz zaten poliçe iptal edilmiş olur, ama hasarsızlık indiriminizi kaybedersiniz. O nedenle öncelikle acentenin sorumluluğunu ileri sürerek sigortacıdan herhangi bir ek prim ödemeden teminat arttırımı istemeniz, kabul etmezlerse (ve siz de acente ile konuşmanızı kayıt altına alınmamışsa) ek prim ödeyerek teminatları arttırmanız sağlıklı olacaktır.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2009, 01:08:03 »
Hepinize teşekkürler.biraz geç oldu ama 12 lira farkla zeyilname yapıldı ve tüm teminatlarım eskisi gibi yapıldı.Ama geçen hafta dayımın aracı için -ki o da benimkinin aynı ancak özürlü plaka-fiyat istedik 1100 lira dediler,şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2009, 09:30:27 »
bir de toyotalarin kaskosu icin aksigorta daha indirimli fiyat uyguluyor.
her ikisi de sabancilara ait oldugu icin fark var.
arada baya bi fiyat farki olusuyor.
kasko yapacaklar dikkate alsinlar derim...
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)