Gönderen Konu: İtici Sözler  (Okunma sayısı 2868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
İtici Sözler
« : Eylül 18, 2009, 15:13:24 »
  Selam.
 Sizlere itici gelen, duyduğunuzda olumsuz düşünceler çağrıştıran sözler varmıdır? Varsa nelerdir?
Ben izninizle aklıma gelen 1-2 tanesini sizler ile paylaşayım.

-Burası Türkiye.
 Bunu diyen kişi bence; Türkiye'yi kendi çarpık ve kuralsız düşüncelerine alet etmek ve yaptığı/cağı yanlışın ağırlığını hafifletmek istiyordur.

-Bunu daha sonra konuşuruz.
 Şimdi konuşsak ne olacak!, otobüse mi geç kalacaksın, demekki yapılanlara kendince kılıf arayacaksın anlamı var bence. :)

-Atla, atla.
 Adamcağız (genelde) buhran geçirmektedir ve yükske biryere çıkmıştı kendini atmak için. Oysa aşağıdakilere göre o adamın içinde bulunduğu durum anlaşılamayacak kadar karışıktır. Zaten aşağıda onu izleyen kişilerin çoğunluğunun bunu aldılama yetenekleride sınırlıdır ve kendilerince tezahurat tutarlar. Umarım cehennemde de zebaniler onları lav çukurunun kenarında atla atla diye tezahurat tutarlar. :) (çok gaddarca olmadı değil mi :) )

-Boşveeerrr, sen mi kurtaracaksın!
 Yok, süpermen, hatta yine Atatürk gelecek ve kurtaracak. Bunlara ne gerek var. Herkes doğruyu yaparsa (en azından çoğunluk), küçük küçük de olsa çevremize dikkat edersek toplamda herşeyin nasıl düzeldiğini görürüz. ''Burası Türkiye'' 'nin değişik bir versiyonudur bu da zaten.

-Kıroyum ama para bende.
 Bu aslında alenen pek söylenen bir söz değildir ancak belirtileri vardır. fakat para geçici, kıroluk kalıcıdır.

-Trafik Canavarı.
 Kurabiye canavarının bir türü mü bu acaba? Daha önce gören oldu mu şu trafik canavarını? Eşgal çıkartılabilmiş mi? Kimdir, nedir?

-Bana birşey olmaz.
 Farketmez, sana olsada olur, önemli olan o sırada masum insanlara birşey olmasın ve kimileride üzülmesin.

-Vah vah.
 Değişik durumlarda söylenebilir. Birileri bir şekilde duygusal ya da fiziksel acı yaşıyorsa. Adam kaza geçirmiştir ve yoldan geçenler bunu söyler. Oysa orada birileri can derdindedir. Oysa ilk yardımcı sağlıkçıların bile en dikkat etmesi gereken şeylerden birisi, kazazedenin durumu ne kadar kötü olursa olsun onu olumlu yönde telkin etmesidir. o sırada söylenen sözler çok büyük önem arzeder.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. ::):)

Toyota Club Türkiye

İtici Sözler
« : Eylül 18, 2009, 15:13:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: İtici Sözler
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2009, 15:28:48 »
*doktor günde 3 defa alacaksın dedi ama ben fazla gelir diye 1 defa atıyorum..... (burdaki atıyorum fiili yutmak fiili yerine konmaktadır ki nefret etmeme başlıca sebeplerden biridir)

*5 gün rapor yazacaksınız şehir dışına çıkıcam da yıllık iznim boşa gitmesin....

erkut abi var leman dergisinde onun takdiklerini kullanmak lazım..... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2009, 15:33:55 »
Hakan abi eline sağlık, güzel paylaşım :alkis:
Kıro olup paraya da sahip olmak yapılanların üstünü ne olursa olsu kapatamıyor, dediğin gibi para gelip geçici ama kıroluk ömür boyu kalıcı...
Ben de her haltı yiyip,ya da yapması gerektiği işleri zamanında yapmayıp köşeye sıkışınca "Nerede bu millet, nerede bu devlet" diyenlere aşırı derecede sinir oluyorum.

*5 gün rapor yazacaksınız şehir dışına çıkıcam da yıllık iznim boşa gitmesin....

:D :D :D Aman ben de bayılırım böyle üçkağıtçı ve ukalalara :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2009, 15:41:40 »
"Senden Kıymetli Mi"
"İtin Köpeğin Olsun"
Mesela birinden arabasını istersiniz. Büyük ihtimal arabayı ya biraderi almıştır ya da arabanın sanayide işi vardır. Peşine de "senden kıymetli mi, itin köpeğin olsun" derler :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2009, 15:47:30 »
  Hande hanım, işinize karışmak gibi olmasın ama atıyorum diyenlere fitil yazarsanız sorun bir nebze çözülür sanırım. :)

-Yasak
 Neden yasak? yasak işte yasak. Peki neden yasak? :) Ona birisi birşey için emir vermiştir ancak nedenini söyleme gereği, açıklama gereği duymamıştır. Ama adam işine bağlıdır. Ona yasak denmesi söylenmiştir, o da bunu yapar. :)

-Şu yeni nesilin haline bak (bazıları bunu dahada abartabilir)
 Ne varmış yeni nesilde? Sonra sen çok mu eski bir nesilsin ki de bunu söyleyebiliyorsun? Muhtemelen zamanında kendi yapamadıkları için yeni nesile imrenerek bakmaktadır. (tabi abartan yeni neslillerde olabilir :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2009, 15:49:58 »
:) :) (yok kıyamam)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2009, 15:51:48 »
-Alo? Mehmet Bey'le görüşebilirmiyim lütfen?
-Kim arıyor acaba?
-Umut Çelikel
-Mehmet Bey dışarıda.
-DIIIIT DIIIIIIIIIT DIT önceden söylesene dışarda diye, belki adımı duyunca dışarda dedirtti Mehmet Bey!
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2009, 16:03:59 »
Aslında konu itici sözlerden çıkıp itici diyaloglara doğru ilerliyor gibi oldu :)

-Ya benim kredi kartıma taksit yapmıyorlar, senin karttan alsak ben sana her ay ödesem  :-[
-İnan limitim dolu, yoksa neden olmasın  -_-
- Peki  :huh:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2009, 16:14:33 »
Çok güzel bir başlık Hakan, tebrikler :alkis: Aklıma ilk gelenleri hemen yazayım. Geldikçe paylaşmaya devam ederim :)

- Çıkmak üzere efendim. (Lokantada/Kafede şipariş verirsiniz fakat bir türlü gelmez. Yarım saat arayla da sorsanız garsondan alacağınız standart cevap budur :) )

- Abi çocuk az önce çıktı. (Fırına lahmucun yaptırmak için kıyma göndermişsiniz ve şu saatte çıkacağı tarafınıza bildirilmiştir. Şu saat olur, hatta bu saat olur lahmacun gelmez. Yukarıdaki örnekte de olduğu üzere hangi sıklıkla ararsanız arayın alacağınız cevap budur. O çocuk bir elime geçerse bacaklarını kıracağım, onun yüzünden aç kalıyoruz hep :) )

- Abi bana gelişi o kadar. Valla kurtarmaz. (Bana ne senin alış fiyatından, kar marjından. Ya evet de, ya da hayır, ya da bana bir karşı teklif sun  >:( )

- Abi bu ithal kumaş. (İthal olunca kaliteli oluyor sanki  :wacko: )

- Canın sağolsun abi. (Traş olmak, arabayı yıkatmak gibi bir hizmet almışsınızdır. Borcum ne kadar diye sorduğunuzda alacağınız sabit cevap genelde budur. Umduğundan az verirsiniz, herifin yüzü ekşir, üzülürsünüz üstümde hakkı kalır mı diye. Çok verirsiniz, herifin suratında gevşek bir gülümseme belirir, kazıklandığınızı düşünür yine üzülürsünüz. Ulan adam gibi ne istiyorsan söyle de bizi depresyona sokma  >:( )

- Bir sorun olursa hemen getir abi. (Garanti belgesinden daha sağlam olan bu taahhüdün rahatlığıyla alışverişinizi yaparsınız. Fakat 2 gün sonra bir problem çıkıverir. Çözüm için elemanın yanına gittiğinizde eğer yüzünüze bakıyorsa kendinizi şanslı bile sayabilirsiniz  :D )

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2009, 16:52:40 »
Alışveriş yaparken yaşanan diyaloglardan bazıları :

-Bu size çok yakıştı.
-Bundan son bir tane kaldı.
-Aynısından ben de kullanıyorum.
-Bunların kalıbı geniştir (Sizin istediğiniz bedende bir elbise veya sizin istediğiniz numarada ayakkabı kalmamıştır, bu şekilde satmaya çalışıyordur :) )
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2009, 17:08:12 »
Aslında konu itici sözlerden çıkıp itici diyaloglara doğru ilerliyor gibi oldu :)
  Konu çok güzel, fakat dikkatimi çeken bir şey oldu. Naçizane fikrimi sorarsanız;
Bazı söz ve cümleler halk arasında neredeyse kabul görmüş kelimelerden oluşuyor.Bunlar o kadar yaygın ki, medyada bile hemen hemen her gün telaffuz edilir halde. Burada şunu söyleyebiliriz;
  Yerinde kullanılmayan bir cümle veya kelime anlamını şaşarsa o zaman herkes için veya bireysel olarak itici olabilir.Bence  bizlere itici gelen kelimeleri yorumlarken ,genel kabul görüp görmediğini, yerinde kullanılıp kullanılmadığını,o konuya yakın ilişkisini, mecaz durumunu değerlendirirsek daha doğru sunuca ulaşabiliriz.
  Aslında bence, yerinde kullanılmayan her kelime karşımızdaki insana itici gelebilir,
herkesin de yorumu farklı olabilir.Hiçbir zaman genelleme yapılmaması kanaatindeyim.
  Erhan Bey'inde dediği gibi biraz itici diyaloglara doğru yakınlaşma var. :)

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2009, 17:32:29 »
Hakan güzel bir konu teşekkür ederim. Abi benim aklıma gelen yegane şey malesef benim çok kötü ya...

' Biz TC vatandaşı değilmiyiz.'

Değilsiniz beyfendi ( ' kardeşim ' yazmıştım ama haketmiyorlar ). Eger siz böyle bir kelime edebiliyorsanız ve sadece TC diye harf kullanıyorsanız bu vatanı haketmiyosunuz. Ne demek ya TC ? Neyse konu hassaslaşmasın! Özür.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2009, 17:36:37 »
japon avcısı
genelde 106 arkasına yazılır.çoğu kez böyle tiplere otoyolda rastlamışımdır.ama sadece rastladım en fazla 1-2 dk sonra dikiz aynamdan şöförüne gülüyorum
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2009, 18:28:48 »
  Ben herkese teşekkür ederim.

Tabi işin birde Kemal abinin dediği boyutu var.

Hakkı'nın söylediği de çok büyük bir genellemedir. Bir ustaya falan sabah gidersiniz ve iş üzerine istediği ücret;
 -Bir siftah at yeter abi.
 Al sana 100 mil.Tl. desen herhalde hayır demez. :)

Adil, belki adam doğru söylüyordur ve gerçekten TC diye biryer vardır ve o şahısda oranın vatandaşıdır. Ama burası Türkiye Cumhuriyeti. :)

-Kanka
 Nedir bu kankalık. Hastahanede kan verilen birisi ile kanka olmuş olurmuyuz? Herkes birbiri ile nasıl kısa zamanda kanka olabiliyor? Herkes kanka ise arkadaş ve dost nasıl birşey oluyor?

-Birde kimi yazılı anlaşmalar vardır ve buralardaki ve tüketici kesime itici gelebilecek !!! sözler her nedense hep küçük küçük, mikro boyutlarda yazılır. Ancak işin reklam kısmı büyük puntolar ile yer bulur.

-Hediye kazandınız.
 Hiç bir alışveriş yapmadığınız halde telefon ile arıyarak, ya da sadece bir internet sitesine girdiğiniz için (güya 1 milyonuncu kişisinizdir oysa çıkıp yine girseniz yine aynı yazı çıkar :) ) size hediye !!! vermek isterler. Sonra asıl sizin onlara hediye vermek üzere olduğunuzun farkına varırsınız !!! geç kalmamış iseniz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2009, 20:02:29 »
Bana itici gelen bir iki söz ;
- Sen otur keyfine bak.(Benim oturmamdan, keyfimden sana ne. Ben senin sözünle mi oturup kalkıcam?).

- Valla zararına veriyorum.( sen kimi kandırıyorsun? Zararına veriyorsan burada işin ne?).

- Sanada mı yamuk (Ben insan değil miyim?Bana da yamuk yapabilirler).

- Sağda inelim (Zaten solda inecek halin yok ki).

- Bir çocuk ister (yahu elalemin çocuk yapmasından sana ne.Karısı mı, kocası mı oluyorsun ?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2009, 03:31:22 »
Tanımadığınız bir yere gidersiniz ürünün fiyatını sorarsınız :

- Bu kot pantolon ne kadar ?

- Size 20 TL olur efendim.

ya yavrum beni nerden tanıyorsun be :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2009, 04:11:02 »
TC den rahatsızlığınız niye anlayamadım arkadaşlar
İngiltere UK
Amerika USA; hatta artık US yetiyor
bunlar ülke....TC ülkemiz, bir hakaret değil, bir küçümseme değil
rahatsızlığınız çok yersiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2009, 04:59:38 »
'DAAAAAĞHAAAAAANNNNNN'
Annemin beni uykudan kaldırma sesi. Nefret ediyorum adımın böyle söylenmesinden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2009, 08:38:26 »
Şaşmazda ve kendi evimin yakınında aksesuarcılarda geçen konusmalar;

-İyi günler sizde TRD amblemi varmı yada yazısı.
- O ne abi ( Ya sizene neyse ne)
-Abicim bi dakika bakayım bi
-Bakıyor bakıyor
-Abicim sizin dedigini TurboDizel yazısımı diyor(yuh be bu kadarıda olmaz Turbo dizel olsa ''R'' harfinin ne işi var turbo dizel istesem TDİ arardım)sonra,
-Ha siz şu plakalardaki Mavi TR yazısı yerine Kırmızı yapıstırmasını istiyorsunuz onlar gelmedi bize  daha pazartesiye kadar gelir ( Yuhhhhhhhhh be kardeşim nası geçtin plakaya)
-En son olarak soruyor,Sizin istediginiz şey tam olarak neydi diyor
-Benim istedigim TRD yazısı diyorum.Açık halide ''Toyota racing development''
-Ha abi yok o bizde diyor(Ya sana anlatana kadar canım cıktı zaten olsada almam artık)

Ama en sonunda kendim baka baka bir küçük  dükkanda buldum.Ama almadım arabanın üstünde yapıstıracak yer olmadıgı için :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2009, 11:38:02 »
  Bence TC, TC demektir, Türkiye Cumhuriyeti ise, Türkiye Cumhuriyeti demektir ve sözlü kullanım ile resmi evrak elbetkide farklıdır. Diğer yandan bazı şeyler kimi insanlara zor geliyorsa o zaman Türkiye Cumhuriyeti bayrağı da sadece Kırmızı renk olsun diyebilir. !!! Sonuçta Hilal olan ay ve yıldızı yapmak da kolay değildir, belli teknikleri vardır. Tabi bunu İstiklal Marşı içinde söyleyebiliriz. !!!  ;)
 En önemlisi bu benim görüşüm ve bakış açım.