Gönderen Konu: Geyik Muhabbeti Nasıl Doğdu  (Okunma sayısı 3634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Geyik Muhabbeti Nasıl Doğdu
« : Eylül 16, 2009, 19:46:07 »

GEYİK MUHABBETLERİ
NASIL DOĞDU?

2007 yılında 25. yılına giren "Geyik Muhabbetleri" bugün isim babasından çok başkalarının sahip çıktığı, orta malı haline gelmiş bir durumda. Çünkü bu sözcükler artık bulucusundan çok toplumun malı!.. Google'de "Geyik Muhabbeti" yazdığınızda karşınıza tam 505 bin adet madde çıkıyor. "Geyik Muhabbetleri" yazdığınızda ise bu kez 38.800 madde var. Sayısız sitenin, blogun adı "Geyik muhabbeti", oysa bu sözcüğü bir mizah tarzı olarak sokan Cihan Demirci, bugüne dek bu isimle herhangi bir site bile yapmadı...

Cihan Demirci, 1982'de Türkçeye, argoya ve mizahımıza soktuğu "GEYİK MUHABBETLERİ"ni, daha sonra mizah dergilerinde, mizah eklerinde, gazetelerinde bir mizah köşesi olarak sürdürdü. O bu sözcükleri, eleştirel anlamda kullandı. İki ve daha çok kişinin karşılıklı olarak "boş" konuşmasına, iki veya daha çok kişinin karşılıklı olarak diyalog yerine "monolog" yapmasına taktı bu ismi.

12 Eylül darbesinin henüz sıcaklığının yaşandığı bir dönemdi ve insanlar gece 11'de ışıkların sönüp, masaya hesabın geldiği içkili restoranlarda, meyhanelerde "N'OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ" şeklinde muhabbetlere başlamıştı. Ancak bu muhabbet, gece 12'de sokağa çıkma yasağının başlaması nedeniyle 11 civarında kapanan meyhanelerde pek de sağlıklı yapılamıyor, ülkeyi o gece kurtaranlar ertesi sabah kalktıklarında herhnagi birşey pek hatırlamıyorlardı. Sonra ertesi akşam gene aynı muhabbet sürüp gidiyordu, ta ki sokağa çıkma yasağına dek... İşte giderek, anlamını ve ciddiyetini yitiren, "boş" muhabbetler haline gelen bu karşılıklı konuşmalar, Cihan Demirci'nin "GEYİK MUHABBETLERİ" adını verdiği mizah köşesinde yepyeni bir mizah tarzı olarak karşımıza çıktı. Cihan Demirci'nin "Geyik Muhabbetleri"; duvar yazısı, gag, özdeyiş, şiir, düzyazı gibi pek çok türün karışımından oluşan bir mizah tarzıydı.

80'li yıllarda "GEYİK MUHABBETLERİ"ni dergilerde, eklerde, gazetelerde mizah köşesi olarak sürdüren Cihan Demirci 1990 yılında "GEYİK MUHABBETLERİ"ni Güneş Yayınlarından kitap olarak yayınladı. Üç gün içersinde iki baskı yapan kitap, kısa sürede baskı üstüne baskı yaparak 2000'li yıllara dek 50 bini aşan resmi satışa ulaştı ve çok değişik yayınevlerinden tekrar tekrar basıldı... Bugüne dek bu kitap: GÜNEŞ, YILMAZ, ARTI, PAPİRÜS, İNKILAP ve ERA yayınlarınca yayınlandı ve toplam 24 baskı yaptı. Kitap, 2004'ten beri tükenmiş durumda bulunuyor...

Bugüne dek dilimize, argomuza başta "Geyik Muhabbeti" olmak üzere pek çok sözcük katmış olan Cihan Demirci, "GEYİK MUHABBETLERİ"nin elden geçirilmiş ve yenilenmiş 25. basımını yakında yayınlayacak...

ALINTI
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Geyik Muhabbeti Nasıl Doğdu
« : Eylül 16, 2009, 19:46:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Geyik Muhabbeti Nasıl Doğdu
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2009, 19:50:11 »
paylaşım için teşekkürler :)
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2009, 21:53:16 »
Teşekkürler Kemal Bey :) Kültür & Sanat bölümüne taşıyorum konuyu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2009, 23:14:14 »
Teşekkürler Kemal Bey :) Kültür & Sanat bölümüne taşıyorum konuyu.
Boynuzlu geyiği görünce çağrışım yaptı ve konuyu oraya açtım.  :) Taşıdığınız için ben teşekkür ederim.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2009, 01:37:37 »
iyide neden "geyik"
mesela kibarca "ceylan muhabbeti" olamazmıydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2009, 07:10:26 »
Paylaşım için teşekkürler
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2009, 10:42:41 »
paylaşım için teşekkürler de.... "Geyik muhabbetinin nasıl doğuşu.. " başlık cümlesi biraz düşük olmuş sanki...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2009, 11:01:20 »
iyide neden "geyik"
mesela kibarca "ceylan muhabbeti" olamazmıydı

Evet ceylan olsaydı daha güzel olurdu.  :D

paylaşım için teşekkürler de.... "Geyik muhabbetinin nasıl doğuşu.. " başlık cümlesi biraz düşük olmuş sanki...
  Çok acele yazdım.Farkına vardıktan sonra da düzeltemedim.Eleştirilere açık olmanın bir sonraki yanlış veya hataları önlemek açısından gerekli olduğuna inanıyorum.
  Şimdilik terlik yemediğim için çok mutluyum. :D 

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2009, 11:18:17 »
estağfurullah kemal bey öncelikle büyüğümsünüz.... o terlik esprisi onları evladım gibi görmemden kaynaklandı..... ben evlat sahibi olamadım kemal bey o yüzden bu tarz da davranıyorum....

aslında sizin geyik muhabbetinden çok hoşlanmadığınızın da farkındayım bu yüzden de size buna uygun davranırım....

verin elinizi öpeyim... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2009, 11:34:35 »
Hande teyze kemal abi harçlık vermez demedi deme :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2009, 11:36:57 »
cihan demirci kitaplarını küçükken çok okurdum, en güzel kitap ismi de "deli gömleği ütü istemez" idi, evimde hala durur kitapları, sanırım esprin de onun kitabıydı, CD vitamini tarzı espriler vardı içinde (cd vitamini = cihan demirci vitamini) neyse geçenlerde bu kitaplara tekrar bir bakayım dedim, hiç zevk almadım, çok basit, itici espriler, küçükken yerlere yattığım çok sevdiğim kitapları şu anda sevmediğimi, okurken sıkıldığımı farkettim, üzüldüm
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2009, 12:04:44 »
estağfurullah kemal bey öncelikle büyüğümsünüz.... o terlik esprisi onları evladım gibi görmemden kaynaklandı..... ben evlat sahibi olamadım kemal bey o yüzden bu tarz da davranıyorum....

aslında sizin geyik muhabbetinden çok hoşlanmadığınızın da farkındayım bu yüzden de size buna uygun davranırım....

verin elinizi öpeyim... :)
 İnsan gururunu kırıcı olmayan her türlü şakadan hoşlanırım. Şaka yapmayı da çok severim.Sadece aynı şahıslar tarafından, aynı konuda devamlı tekrarlanan geyik muhabbetinin sıkıcı olduğunu söyleyebilirim.Bu benim şahsi fikrim.Yoksa seviyeli geyik muhabbetinden ben de hoşlanırım.
  Eli öpülecek bastonlu, beli bükülmüş dede filan da değilim. :D Ruhumuz hala gençtir. :D
  Siz siteye üye olmadan Beypazarına gelmiştim.Bilseydim daha geç gelir ve sizi ziyaret ederdim.Bu arada bir havuç suyu ısmarlardınız herhalde. :D

Hande teyze kemal abi harçlık vermez demedi deme :D
  Hande hanımın canı sağolsun.Harçlık ne kelime. :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2009, 12:09:00 »
cihan demirci kitaplarını küçükken çok okurdum, en güzel kitap ismi de "deli gömleği ütü istemez" idi, evimde hala durur kitapları, sanırım esprin de onun kitabıydı, CD vitamini tarzı espriler vardı içinde (cd vitamini = cihan demirci vitamini) neyse geçenlerde bu kitaplara tekrar bir bakayım dedim, hiç zevk almadım, çok basit, itici espriler, küçükken yerlere yattığım çok sevdiğim kitapları şu anda sevmediğimi, okurken sıkıldığımı farkettim, üzüldüm
  Yaş ilerledikçe görüş ve düşüncelerin değişmesi çok normal.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2009, 13:26:38 »
ben de ilçeye geleli yaklaşık 7 ay oldu kemal bey keşke daha önce üye olsaydım... havuç suyu ne demek bağevinde yemek bile ısmarlardım.....

aynı geyiğin sürekli tekrarı konusunda haklı olabilirsiniz.... ama birde şöyle düşünün bunun sürekliliği belki dinamizm kazandırıyor.... hani samimiyet güven ve sevginin olduğu örneğin aile ortamında eskiden beri süregelen ve anlatıladuran komik olaylar espriler gibi.... sadece aile fertlerinin anlayacağı ve güleceği cinsten..... ben burdaki tekrarları buna benzetiyorum.... yada okul ortamındaki paylaşımları düşünün.... tıpkı bunun gibidir....

eli öpülecek yaşta değilsiniz elbette ben sadece belki harçlık verirsiniz belki diye düşünmüştüm... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2009, 13:39:07 »
ben de ilçeye geleli yaklaşık 7 ay oldu kemal bey keşke daha önce üye olsaydım... havuç suyu ne demek bağevinde yemek bile ısmarlardım.....

eli öpülecek yaşta değilsiniz elbette ben sadece belki harçlık verirsiniz belki diye düşünmüştüm... :D

Yemek için teşekkür ederim.Tekrar gelirsem mutlak size uğrarım.
   Harçlık konusuna gelince; Elimi öpmek için şimdi herkes sıraya girecek. :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2009, 14:20:48 »
 Konu başlığı düzeltildiği için teşekkür ederim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2009, 04:01:50 »
öpiyim abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2009, 07:58:37 »
  Ceylan muhabbetide vardır tabiki ancak çok farklı birşeydir o. :)
 Madem konu geyik muhabbetinden açıldı (Kemal abi böyle bir konu açtığı içinde teşekkürler), sizlere çok eskdien yaptığımız bazı şakaları anlatayım izninizle. (çok profesyonel şakalarımız vardı, içlerinden birini anlatayım)
 Arkadaşlar ile hafta sonu toplanırdık ve sinemaya gitmek için taksi tutardık. Ancak oldukça kalabalık bir gruptuk biz. Caddeye bakan sokakta tüm arkadaşları bine girişlerinde saklardık. SOnra yol kenarında 3 kişi bekler ve taksi çevirirdik. Adamcağız dururdu. SOnra biz 3 kişi taksiye binerken binaların girişinden diğer arkadaşlar yavaş yavaş çıkarlardı ve taksiye onlarda binerlerdi. Öne 2 kişi biner ve 3. kişi ayağını içeri atıp kafasını sokmaya çalışır, arkaya 4 kişi oturu ve 5. kişi kucağımıza yatardı. O sırada dışarıda daha 7-8 kişi taksiye binmek için beklerdi. Adam durumu görünce; ''inin, inin, hepiniz bu taksiyemi bineceksiniz, inin!, ben alamam'' derdi.  :rofl: :rofl: :rofl: Biz abi merak etme daha yer var, sığarız falan derdik. İnmemiz bile baya süre alırdı.
 Bazende taksi durdurur ve ona saat sorardık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2009, 10:20:17 »
hakan bey... :lol: :lol: :lol:

aslında şöyle bir gerçek var..... şaka, espri ve geyik muhabbeti birbirinden farklı şeyler....

hakan beyin anlattığı hadise şakaya örnek...

bizim el öpme talebimiz ise espri...

benim bu muhabbeti devam ettirmem ise geyik olacak.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2009, 10:24:12 »
ceylan ceylan