Toplam Oy Verenler: 8
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
B 330 Hocam! Tek geçerim... Ayrıca B250 beş para etmez...
Bu B serisi Bridgestone'mu yoksa.Corolla'larında bu B serisi lastik takılı oln bir çok forum ahalisi memnun değildiler.Çok gürültü yapıyormuş.Bende B serisinden başka bir tip varsa onu alın
ayrıca 175-70-14 ebadı 185-65-14 ile değiştirmek niçin? orjinal olan ebatı değştirmek fabrikasyon verilerini değiştirmez mi
İsmail Bey, eski aracımda yaklaşık 6-7 ay kadar b330 evo kullandım, gayette memnundum. biraz dişli bir lastik ses yapabilir yüksek hızlarda ama açıkçası ben memnundum gayet. 250 hakkında bir fikrim yok.
Hocam aracınıza yeni lastik alacaksınız hayırlı olsun öncelikle..Ben şahsen bridgestone almazdım..Nedeni ise aracın üzerinde benım önce 195/60/15 88 v bridgestone b390 vardı kesinlikle iğrenc bir lastik..Nedeni ise cok sert bir lastikdi yol sesini oldukca artırıyor ve konforu düşürüyordu..Bidaha bridgeston almamaya yemin etmişken bir lastikci çok sevdigim abim kaşla göz arasında ER300 turanza verdi bana..Niye aldınız tekrar derseniz buda sert hamurlu lastik ama b390 kadar kötü degil..Mardinde görev yaptıgım için mardin antep arası gidip geliyorum sürekli memlekete yollar inanılmaz derecede kötü ve çukur dolu..Bu yolda michelin başıma iş acacaını ve ekran yıpranacagını dedi abim bende ona güvendim er300 aldım..Aama bu kasa toyota kullanıpta bridgestone den micheline dönen kullanıcların yol sesinde azalma oldugunu söylüyorlar..Aracı kullandıgınız yerde koşullar çok kötü değil ise tavsiyem daha yumuşak hamura sahip michelin takabilirsiniz araca..
arkadaşlar mişlen almak istmiyorum, hem yumuşak olduğu için dayanıksız oluyor hem de fiyat farkı çok. bir arkadaşım b 250-b330 değilde hafif bir ebat değişikliği ile briston er300 turanza al dedi. 175-70-14 orjinal ebat yerine 185-65-14 er 300 al dedi? sizce? bu ebat değişikliği ne kadar yakıtta fark eder?
Aracı kullandıgınız yerde koşullar çok kötü değil ise tavsiyem daha yumuşak hamura sahip michelin takabilirsiniz araca..
Bildigim kadari ile, genelde lastik sesi hamurdan cok profil ile alakalidir. Yönlü lastikler daha cok ses yapar. Profildeki dislerin dönerken yere carpmasi ve kanallar icindeki havanin disari cikmasi ile lastik gürültüsünün cogu olusuyor. Tabiki iyi ve kötü asfalt burada cok fark ediyor. Kanallarin düzgün tasarlanmasi ile sesin bir kismi engellenebilir. Ama ordaki problemde, islak zeminde suyu tahliye eden kanallari cok kücültememek.Hamurun yumusak olmasi da basli basina bir ekten degildir. Bunun disinda taban ve yanak yapisi da önemli.Michelin'lerin yanak yapisi genelde ince ve yumusaktir. Pirelli, Bridgestone ve Continentalin yanaklari cok daha serttir. O yüzden tek hamur yumusakligi ses konusunda tek kriter olmamali.