Gönderen Konu: Albea ve Palio üretimden kalkacak  (Okunma sayısı 3634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Albea ve Palio üretimden kalkacak
« : Eylül 16, 2009, 00:08:52 »

Koç Holding ve İtalyan Fiat ortaklığındaki Tofaş, Bursa'daki fabrikasında yıllık 15-20 binlik kapasitesi bulunan Palio ve Albea üretimini 2011 yılı sonunda bitirmeye hazırlanıyor.

Bu iki modelin yerini alacak yeni platformda ihracat odaklı tek bir model üzerinde çalışılıyor. Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, 2005 yılında başlayan yeni ürün çalışmalarında 3 temel ürünlerinin uzun süre ayakta kalacak bir güce kavuştuğunu söyledi. 3 marka için üretilen Minicargo, yeni Doblo ve Linea projeleriyle 2013 yılına kadar kapasitesinin büyük bir kısmını koruma altına aldıklarını belirten Pandır, Minicargo projesinde 'al ya da öde' sistemi sebebiyle hem 20-30 milyon dolar ilave kazançlarının olduğunu hem de kriz ortamında daha rahat ettiklerini aktardı. Pandır, "Linea başarılı, yeni Doblo ile bu alanda 2018'e kadar varlığımız sürecek. Şimdi Palio ve Albea'nın yerini alacak model üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz 2011'e kadar ihracat da yapabileceğimiz bir model geliştirmek." dedi.

Tofaş CEO'su Ali Pandır, 2011-2012 yıllarında araştırma-geliştirme bölümünde bir boşluk olacağını ve bu boşluğu Fiat'a mühendislik satarak değerlendireceklerini ifade etti. Pandır, "Ar-Ge'de 450 mühendis görev yapıyor. 1 yıl boyunca Fiat projelerine katkı sağlayarak, hem boş çalışma saatlerini dolduracak hem de Fiat'a yüzde 50 daha ekonomik Ar-Ge işgücü saati temin etmiş olacak." dedi. Tofaş'ın, bu Ar-Ge ihracından 20-25 milyon dolar getiri sağlaması bekleniyor.

2009 yılının, Tofaş tarihinin en başarılı yılı olacağını dile getiren CEO Pandır, 8 yıl aradan sonra pazar liderliğini yeniden yakaladıklarını söyledi. Özellikle ÖTV indirimi kararıyla birlikte üretim ve satışta esnek hareket edebilmelerinin bu başarıda büyük katkısı olduğunu vurgulayan Pandır, "Henüz yıl bitmedi ama tahmin ediyorum tarihimizin en başarılı yılındayız." ifadesini kullandı. Pandır, Bursa fabrikasının Fiat dünyası içinde en iyi fabrika seçilerek gümüş ödül kazandığını da ifade etti. Geçen yıl toplam 270 bin adetlik üretim gerçekleştiren Tofaş, bunun 61 bin adedini iç pazarda tüketirken, 210 bin adedini ihraç etme başarısı göstermişti. Bu yılın ilk 8 ayında 156 bine yakın üretim, 100 binden fazla ihracat ve 52 bin civarında iç pazar satışına imza attı. Şirket yıl sonunda iç pazarda 70 bine yakın satış, üretimde 240 bin ve ihracatta 190 bin rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Güçlü çekişe sahip yeni Fiorino'nun boyu uzadı

Bursa'da üretilen ve 18 ayda 30 binden fazla müşteriye ulaşan Fiorino'nun güçlü çekiş özelliğine sahip Trekking modeli Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunuldu. İlk gösterimi Frankfurt Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan Fiorino Trekking, 27,9 bin TL'lik fiyat etiketiyle yola çıktı. Araç, yerden 20 mm yükseltilmiş yapısıyla zorlu ve bozuk zeminlere sahip yol şartları için çözümler sunuyor.

Link:
http://www.haber7.com/haber/20090914/Albea-ve-Palio-uretimden-kalkacak.php

Toyota Club Türkiye

Albea ve Palio üretimden kalkacak
« : Eylül 16, 2009, 00:08:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Albea ve Palio üretimden kalkacak
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2009, 00:12:40 »
merak ettim şimdi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2009, 00:52:22 »
aynen bende, bekleyip göreceğiz inşallah  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2009, 08:19:48 »
Geç de olsa doğru alınmış bir karar :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2009, 10:32:32 »

aynen abi
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2009, 10:49:32 »

Satilmadigindandir. Yoksa Sahin'deki durum ortaya cikardi.
Simdi üretsinler, gene kapis kapis gider Sahin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 16, 2009, 18:02:37 »
Satilmadigindandir. Yoksa Sahin'deki durum ortaya cikardi.
Simdi üretsinler, gene kapis kapis gider Sahin.

:D, sonuna kadar inanıyorum, şimdi üretsinler kapış kapış gider :rofl:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2009, 01:50:42 »
halkımızın arabası tofaş çoğu insanın mutlaka bir tofaşı olmuştur:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2009, 17:49:55 »
uyuz arabalar bunlar zaten.pek de arayacağımızı zannetmiyorum. eksiklikleri hissedilmez.  :D :D
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2009, 18:06:10 »
Tofaş ın veya Fiat ın süregelen bir kasası yok ki! Zaten biliyoruz fiat üretilir elden ayaktan düşünce güncellenmeyip üretimden çekilir. Bu zamana kadar hep böyle oldu ve olacagınıda söylüyorlar zaten. Bir tek fiat 500 geri döndü. Niye? Çünkü pazarda buna benzer bir araca ihtiyaç vardı. Doğan, Şahin, Kartal, Serçe, Uno yok. Marea, Brawa, Bravo, Palio aldı bunların yerini. Marea da kalktı  Linea geldi. Hep bu sebepten dayanıklı araç üretememekteler, üretseler ne olur? Fabrikada ' Yap - sat,'  Kullanıcıda ' Al - at ' var bu fiatlarda ' devret ' yok, geri dönüştür yok. Tabi bunlar vebnim düşüncelerim, sistemlerini çok beğenmediğim için markaya karşı çok sıcak değilim. Ama 1971 Murat 124 olsa binerim. Onun yeri ayrı 4 teker disk fren, Aydınlatmalı torpido vardı araçta ya.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2009, 21:39:05 »
Tofaş ın veya Fiat ın süregelen bir kasası yok ki! Zaten biliyoruz fiat üretilir elden ayaktan düşünce güncellenmeyip üretimden çekilir. Bu zamana kadar hep böyle oldu ve olacagınıda söylüyorlar zaten. Bir tek fiat 500 geri döndü. Niye? Çünkü pazarda buna benzer bir araca ihtiyaç vardı. Doğan, Şahin, Kartal, Serçe, Uno yok. Marea, Brawa, Bravo, Palio aldı bunların yerini. Marea da kalktı  Linea geldi. Hep bu sebepten dayanıklı araç üretememekteler, üretseler ne olur? Fabrikada ' Yap - sat,'  Kullanıcıda ' Al - at ' var bu fiatlarda ' devret ' yok, geri dönüştür yok. Tabi bunlar vebnim düşüncelerim, sistemlerini çok beğenmediğim için markaya karşı çok sıcak değilim. Ama 1971 Murat 124 olsa binerim. Onun yeri ayrı 4 teker disk fren, Aydınlatmalı torpido vardı araçta ya.

Aynen katılıyorum Adil abi gunumuzdekı albea modelıde 2002 yada 2004 arasında cıktı daha on yıl olmadan üretımden kaldırıyolar.Fiat burdan buyuk otomotıv şirketi olmadıgını gosterıyor zaten corolla 40 yılı devırdı japonlar bir model çıkartıkları zaman birdaha üretimden indirmeyecekleri model çıkartmak için uğrasıyolar ama Fiatta bu düşünce yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2009, 21:52:11 »
Kısacası Fiat'a model çöplüğü diyebilriz bugün var yarın yok hesabı gerçektende şuankı modellerıne bakıldıgında eski modellerınden bır 500 var birde ducato ile scudo eskilerden diyebiliriz sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2009, 23:11:34 »
Bence model isimleri sadace araçların hangi sınıfa girdiği göstermek için kullanılan bir gösterge, bu nedenle kasa değişimlerinde farklı isim kullanılması çok fazla birşey ifade etmiyor. Tek sorun ilgili modelin yeni ismini öğrenmek öğrenmek oluyor. Yani bu biraz Corona ve Avensis ilişkisi gibi. Biri diğerinin yenilenmiş versiyonu. Hepsi bu. Büyük üreticiler sadece çok tutan bir modelde değişiklik yaptığı zaman eski modelin itibarını kullanarak yeni modele alıcılar daha çabuk ısınmasını sağlamak istiyor.

Örneğin Corolla'nın kasası yenilenirse ve yeni ismide Corolla ise alıcıların gözündeki Corolla imajına istinaden, herhangi bir tereddüt olmadan araç alınıyor. Ama farklı bir isim verilirse, alıcılar belki daha tereddütlü yaklaşacaktır. Tofaş - Fiat arabaları gerçekten çok iyi bir izlenime sahip araba üretemediği için, onlarda bu problemi farklı isimlendirme ile halletmeyi planlıyor diye düşünüyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2009, 09:36:36 »
Bence Tofaş fabrikayı komple kapatsın. Piyasadaki en hazetmediğim markadır. Yıllardır Vehbi Koç'un Türk insanlarına laik gördüğü yaşam kalitesizliğinin, seviyesizliğin ve sefilliğin vucuda gelmiş halidir Tofaş arabaları. Peki biz çılgın Türkler bunun karşılığında ne tepki verdik: Fiat kendi ülkesi İtalya'da bile fazla tercih edilmezken Türkiye'de satış rekorları kırıyor. Bu da Aziz Nesin'i kesinlikle haklı duruma düşürüyor.

Albea ve Palio'ya gelince; bunlarda bana göre zaten Şahin'in veya 124'ün hidrolik direksiyon ve klima takılmış hallerinden farklı değil. Kesinlikle tercih edilmemesi gereken arabalar.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2009, 10:29:16 »
Albea ve Palio'ya gelince; bunlarda bana göre zaten Şahin'in veya 124'ün hidrolik direksiyon ve klima takılmış hallerinden farklı değil. Kesinlikle tercih edilmemesi gereken arabalar.

O kadar da küçümseme lütfen. Bana sorarsan Şahinin kullanım rahatlığı (donanımdan bahsetmiyorum) birçok yeni arabada yok. 1971 model olupta 4 freni disk olan çok fazla araba da yok (71, 72 ve 73 model Murat 124'te bu standarttı).

Kötü tarafı Fiat / Tofaş zaman içersindeki gelişmeye ayak uydurmakta zorlanıyor, gecikiyor. Önce bu kadar fark yoktu ama son zamanlarda hem ayak uydurmakta geçikiyor, hem de yaptığı gelişme diğer markaların 3 - 5 yıl öncesindeki yenilikler oluyor. Tabii buna parelel olarak fiyatlarıda daha ucuz oluyor :). Toyota sorunsuzluk yönünden öne çıkarken onlarda sorunların düşük maliyetlerle giderilmesi noktasında öne çıkıyor.