Gönderen Konu: avensis klima kompresör arızası...  (Okunma sayısı 5961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
avensis klima kompresör arızası...
« : Eylül 15, 2009, 21:38:11 »
arkadaşlar daha evvel klimanın çalışmadığı ile  ilgili bilgi vermiştim. bugün sanayiye gittim klima ile ilgili bir ustaya gösterdim adam baktı ve kompresörün arızalı olduğunu söyledi...gaz da falan bir problem yokmuş...kompresörü sökü bakmam lazım dedi...bazen bypas yapıyoruz yani başka çıkma parçalardan kömpresörü tamir edebileceğimiz parçaları alıp takıyoruz dedi...orjinalinin de pahalı olduğunu söyledi...passatların 750 meganların 1200 tl olduğunu söyledi...yarın toyota servisini arayıp sorayım diyorum. ve ustanın söylediği japon arabalrında ve vw dede özellikle passatta kompresör arızasna sık sık rastladığı idi...80 bin bakımı yaptırayım derken bu arıza ile karşılaitık...gerçi bu ay itibarı ile klima mevsimi sona eriyor..acele etmeyip araştırsammı yada kompresörü söktürüp arızanın türüne bakıp ona göre karar mı versem...yapılabilecek ise yapılsın...klimayı birden yüksek devirlerde çalıştırmanın bu kompresör arızasına sebep olduğundan falan söz etti usta...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Toyota Club Türkiye

avensis klima kompresör arızası...
« : Eylül 15, 2009, 21:38:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis klima kompresör arızası...
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2009, 22:06:52 »
Geçmiş olsun hocam. Dediğin gibi klima mevsimi bitti ondan dolayı ince eleyip sık dokumakta fayda var kardeşim.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 264000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2018, 01:00:30 »
ıyi aksamlar 2 yıldır 2005 avensis 1.6 comfort kullanıyorum ve bu süre zarfında 4 kez kompresör yeniledim.araci ilk aldiğimda motordan değişik sesler gelemeye başladı soruşturdum kompresör kilitlemiş dediler. yeni kompresör aldık.belli bir sire zarfında yine aynı ses gelmeye başladı başka bir şehre taşındım bu arada oradaki usta kafa kilitlemiş yenisi gerek dedi. ankaradan çıkma alıp taktırdım belli bir sire sonu da yine aynı arızayı verdi adama gittim kilitlemiş dedi yine inanmayıp başka birine gittim bobin yakıp bilye dağıtmış dedi tamir etti.bindan 5 6 ay sonra bir yolculuk esnasında aynı ses geldi ve araç ici tum elektriği kesti.cumartesi  gece omdugindan pazar kapali cogu yer ben başka bir şehirdeyim.gittigi yere kadar deyip devam ettim bir sonraki gün ses miktarı artmaya başladı hatta bir ara duman felan çıktı.yapacak birşey yok dedim yola devam ettim.bir petrolde durup yakıt aldın kaputu bir actimki v kayısı kopmuş kompresör kafası kilitleme yapmış heralde.araci orada bırakıp bir sonraki gün yaptırdım (ben öyle zannediyorum) sonra anladimki adam yolda kalanı kazıklamış.kompresor kafasının baltasını yenileyip bobin takmadan direk bağlamış.yeni ikamet ettiğim şehirde bir ustaya gittim bu kompresör olmaz deyip biraz güven verdi. bende sağlam çıkma var dedi yeniledik gaz basıldı. ben burada karıcığım birşey olursa gelip kafanın etini yerim dedim.garanti veriyormuşun dedim klimanın petegini ön kısımda olan değişmem gerekli kireç tutmuştur dedi şimdi bakacağım lütfen yardım.
srdar6N

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2018, 01:18:29 »
Serdar bey öncelikle geçmiş olsun Toyota'nın klima kompresör arızası verdiği pek duyduğumuz bir konu değil ama sizinki baya bir çetrefilli olmuş sormak istediğim siz klimayı yüksek devirde seyir halindeykenmi açıyorsunuz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2018, 08:20:28 »
aracı yüksek devirde pek kullanmam.nirmalde çalıştırdıktan biraz sonra az seviyede açıyorum.
srdar6N

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2018, 08:26:45 »
aracı yüksek devirde pek kullanmam.nirmalde çalıştırdıktan biraz sonra az seviyede açıyorum.
hocam aklınızda bulunsun 1500 devrin üstünde klima açmak kompresör arızasının başlangıcı hatta sebebidir diyebilirim onun için aracı boşa alarak veya debriyaja basıp devir düşünce klimayı açmanız gerekiyor
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2018, 09:33:00 »
tesekkurler dikkat edeceğim.klima radyatörü(peteginin) kompresörü bozma olasılığı varmi usta değiştireceksin dedi.
srdar6N

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2018, 12:17:45 »
tesekkurler dikkat edeceğim.klima radyatörü(peteginin) kompresörü bozma olasılığı varmi usta değiştireceksin dedi.
var eğer tıkanmış ise kompresörü patlatır ama illa değişmek zorunda değilsiniz bakımı yapılır temizlenir içinde filtreler var onlar değişir düzelir
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2018, 14:27:10 »
Şahsen ben Toyota araçların Alman grubu araçlara göre klimalarının çok daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum 96-97 model efsane kasa Corollaların bile hale klimalara çok iyi şekilde soğutuyor . Ben daha önce kimsede  Japon gurubu ile alakalı bir sorun duymadım . Tek duyduğum Japon gurubu araçların klimalarının Alman gurubu araçlara nazaran daha az şiddette soğutması .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2018, 18:33:27 »
Merhabalar,
5 sene T25 2015 comfort, 5 senedirde T27 elegant extra avensis kullanıyorum klima kompresör sorununu yeni duyuyorum.
Ayrıca bir yakınımda 1992 sanırım corolla var geçen bahsediyordu daha gazını bile kaçırmadı diye.
Sanırım bazen talihsizlikler olabiliyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG