Gönderen Konu: Farların Solması  (Okunma sayısı 6004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Farların Solması
« : Eylül 15, 2009, 12:07:03 »
selamlar arkadaşlar benım aracımın bir farı soluk gıbı ne yapmalıyım Kendım temızleyebılırmıyım Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Toyota Club Türkiye

Farların Solması
« : Eylül 15, 2009, 12:07:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Farların Solması
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2009, 12:18:40 »
aynı sorun bende de var inş. işe yarar bi yöntem vardır bilen arkadaşlar  paylaşırsa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2009, 13:49:21 »
aynı sorunu bende yaşıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2009, 14:07:40 »
Galiba sökülüp içten cilalanması gerekiyor. Honda forumlarında aratın, eski kasa civiclerde çok olduğu için onlar bir çözümünü bulmuştu. Bu işi yapan bir iki yer de vardı hatta.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2009, 14:38:11 »
Galiba sökülüp içten cilalanması gerekiyor. Honda forumlarında aratın, eski kasa civiclerde çok olduğu için onlar bir çözümünü bulmuştu. Bu işi yapan bir iki yer de vardı hatta.
Far temizleme işi yapan yerler var sanayide. Ama kendim yapacam diyorsanız eğer camları sökebilirseniz içten pasta cila ile parlatılabiliyor. Hatta forumda bir arkadaşımız HB Corollasına yapmıştı.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2009, 14:42:40 »
Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir forumda başlık görmüştüm profesyonel olarak farların üstü pasta cila ile alınıyor resimlerini bulabilirsem buraya eklerim, fakat öyle amatörce yapılacak bir iş değildi hem seçilen malzemeler hemde ekipmanlar da büyük özen istiyor diyorlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2009, 14:50:38 »
Buyrun Arkadaşlar far parlatma olayı;

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=206

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2009, 15:59:40 »
Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir forumda başlık görmüştüm profesyonel olarak farların üstü pasta cila ile alınıyor resimlerini bulabilirsem buraya eklerim, fakat öyle amatörce yapılacak bir iş değildi hem seçilen malzemeler hemde ekipmanlar da büyük özen istiyor diyorlardı.

Aslında çok basit bir işlem. Plastik pasta - cilası bulduktan sonra yapmanız gereken tek şey düşük RPM'li bir matkap (ya da pasta cila aleti) bulmak. Aracın boyasına zarar vermemesi için boyalı yerleri bir bant yardımıyla kapatın ve 800 RPM'i geçmeyen bir bir aletle plastik pasta cilasını farlarınıza uygulayın.

Eğer farın dış yüzünde çizikler varsa, ince su zımparası ile pasta cila çekmeden önce zımparalayabilirsiniz. Zımpara için 3 farklı numara öneririm; 1000, 1500 ve 2000 numara. 1000 numaradan başlayarak bol sulu olarak uygulamalısınız. Hatta uygulamaya başlamadan birkaç saat önce zımparaları suda bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Pasta cila işlemini yaparken aynı yere çok uzun süre uygulamayın. Özellikle RPM'i yüksek bir aletiniz varsa, uygulanan bölgeyi çok ısıtıp şekil bozulmasına neden olabilir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2009, 16:04:44 »
arkadaşlar ben yaptırmıştım. sağ far biraz soluk olduğundan tek göz gibi görünüyordu. trabzon sanayisinde bu işten çok iyi anlayan bir usta var. ilk önce farı söküyor. farı ısıtıp yumuşatarak içini komple açıyor. zımpara destekli ıslatarak bir iki saatlik bir çalışmayla cilalama yapıyor. içini dışını komple tertemiz yapıyor. tavsiye ederim. eğer iyi yapan bir usta bulabilirseniz bu far temizleme işini yaptırın. ama farın ısıtılarak açılması olayının biraz dikkatli yapılması gerekiyor. aksi halde far kenarlarından çatlayıp kırılabilir.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2009, 19:01:00 »
ben bütün arabalarıma yaptım gene yaparım korkmayın çok hasar vermezsisiniz
hatta arkadaş arabanın bir tarafını çarpmış bir farı yeni idi eskisi mat duruyordu değiştirmek istedi ben yapayım sende gör vazgeçersin demiştim yaptıktan sonra vaz geçti
bu biraz gönül ve yetenek işi öncelikle farı sökeceksiniz sökmek için tamponun lastiğe yakın kısmında başlıyoruz farı komple çıkartıp su ile için komple yıkayıp temizliliyoruz temizlemeden önce tabiki ampulleri sökün suyla yıkarken içine bir parça bez yada kagıt atınki sürtünmeden daha güzel temizlesin kimyasal kullanmayı tercih etmiyorum sadece bulaşık deterjanı kullandım yıkadıktan sonra bir tele bez dolayıp hafif suyunu alıyoruz ama dikkat farın yansıtıcısını yada far camını çizmeyin iyice kurulamak için kurutma makinası ile içini kurutun nekadar kurularsanız kurutun mutlaka nem yapacaktır ampulleri taktıktan sonra farı yerine takın ama ampulu arkasındaki plastik contayı takmayınki nem oradan gitsin
gelelim dışına en güzeli zımpara yapmak ama biraz tecrübe istiyor bu iş ben yapayım dedim pek olmadı çünkü bu iş aşındırma işi geri dönülemez hata yapılabilir bu yüzden yukarıda linkte önce 3000 grit zımpara ile zımpara yapıp plast x kullanıyorlar ben daha değişik yolla yapıyorum en azından riski yok
cila malzemesi satılan büyük marketlerde yada boyacılarda yoğun pasta vardır rengi kahverengidir onu yapıp arkasına beyaz pasta sonra cila yaparak olayı bitirin bu işlemi polisaj makinası yada benim gibi devirli taş  makinası ile yapmanızı tavsiye ederim elle olur ama makina ile daha etkili oluyor birde yaparken iyice bastırın
bence far camını sökmek hem pratik değil hemde sonradan problem çıkarta bilir
arkadaşımda farı değiştirmekten vazgeçti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2009, 22:29:56 »
bu benim uygulamış olduğum far parlatma işlemi

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2002-corolla-hb-sol/20/
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2009, 23:13:40 »
  Alper çok ayıp.Bunu yazmamış olarak görüyorum :D Arkadaşlar benim 2003 Corolla'nın farlarını temizleyip parlatmıştım.Konuyu bulabilirmiyim bilmiyorum ama size çok basit bir yöntem söyleyeceğim.Yalnız bu sadece plastik cam ve dış yüzeyler için.
  Sanayide tanıdığınız samimi olduğunuz bir kaporta-boyacısı var ise ona gidin.Farlarınızı "0" pasta ve makina yardımı ile güzelce temizleyecek.Daha sonrada cila ile parlatacak.Bu işlem 5 ila 10 dakika arası bir zaman tutar.Yada 10 TL gibi cüzi bir miktar tutar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2009, 11:50:51 »
sanırım konunun başlığı far camlarının solması gerek .. far solması dediğinizde gece görüşünde görüntününün zayıflması olarak algıladım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2009, 12:17:01 »
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2009, 21:45:01 »
Bu koudan ne anlıyoruz cam sağlıktır.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2009, 21:50:24 »
http://www.caralem.com/forum/showthread.php?t=9310 adresinde güzel bir uygulama var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2009, 22:20:44 »
ben kendi arabama yaptım ama dış camı soluktu ve internet üzerinden bir tane plastik parlatıcısı aldım ve içindeki su zımparası ile iyicene su ile zımparaladım.Eyvah mahvettim derken parlatıcıyı sürdüm iyicene ovaldım ve gerçekten mükemmel bir iş çıktı karşıma.Gerçi sağ far a yapmıştım ve bi ufak kazadan sonra değiştirdim o farı da boşuna yaptım diyebilirim
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2009, 22:24:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2009, 17:18:58 »
  Alper çok ayıp.Bunu yazmamış olarak görüyorum :D Arkadaşlar benim 2003 Corolla'nın farlarını temizleyip parlatmıştım.Konuyu bulabilirmiyim bilmiyorum ama size çok basit bir yöntem söyleyeceğim.Yalnız bu sadece plastik cam ve dış yüzeyler için.
  Sanayide tanıdığınız samimi olduğunuz bir kaporta-boyacısı var ise ona gidin.Farlarınızı "0" pasta ve makina yardımı ile güzelce temizleyecek.Daha sonrada cila ile parlatacak.Bu işlem 5 ila 10 dakika arası bir zaman tutar.Yada 10 TL gibi cüzi bir miktar tutar.
:alkis:
genellikle sararma gunes isinlarindan meydana gelir ve farin dis yuzeyinde olusur.
bu yuzden yapilacak islemin sadece dis yuzeye yapilmasi fariniz icin daha sagliklidir.
ozellikle on camin sokulmesi ve tekrar yerine takilmasi islemi ilerleyen zamanda farlarin su almasina ve buharlasmasina sebep olacaktir.
ozcan beyin dedigi gibi bi kaporta ustasina 10 tl vererek 0 numara pasta kullanarak bu islemi cok hizli ve basit bir sekilde yapabilirsiniz...
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2009, 23:53:56 »
yapmanız gereken tek şey intenet üzerinden yada bildiğiniz bir yerden plastik parlatıcısı almanız ve içindeki su zımparası ile farı komple dıştan su ile zımparalmanız(tabi solma dıştan ise ) en son plastik parlatıcı ile cila yapar gibi ovamnız.Ben öyle yaptın ve sonucu mükemmel oldu pişman olmazsınız
yine toyota inadına corolla