Gönderen Konu: Park halinde kazada kasko hasarsızlık bozulurmu  (Okunma sayısı 9813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Park halinde kazada kasko hasarsızlık bozulurmu
« : Eylül 14, 2009, 14:01:02 »
Selamlar,
Sorunumu aradığımda yeterli bilgiye sahip olamadım. Her arayan bulabilsin diye de konu başlığını böyle yazdım.

Konu şu: Aracımı evin önünde yolun sol tarafına (yani ters istikamet şeklinde) park etmiştim. Komşum da arkamda ve kaldırımın üzerine çıkartıp park ettiği  aracını geri geri çıkarırken benim aracın sağ arka köşesinden tamponu ve stop altında bulunan küçük kaporta parçasının tampona yakın kısmına çarparak göçertti. Tampon ya tamir olacak ya değişecek. O küçük parça da tamir ve boya görecek tabi.
Tutanağı bu şekilde tuttuğumuzda
1-Benim park ediş şeklim nedeniyle bana kusur verilmesi mümkün olabilir mi?
2-Bu durumda tuttuğumuz tutanakla kendi kaskomdan hasarsızlık indirimini bozmadan yaptırabilir miyim?
3-Çarpan taraf % 100 kusurlu olursa kendi kaskomuz hasarsızlık indirimini bozmadan tamir ediyor mu?

cevaplarınıza göre hareket edeceğim bekliyorum :)

2001 Toyota Corolla Terra 1.6 AC SPC

Yerli ve ücretsiz işletim sistemimiz Pardus 2009

Toyota Club Türkiye

Park halinde kazada kasko hasarsızlık bozulurmu
« : Eylül 14, 2009, 14:01:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Park halinde kazada kasko hasarsızlık bozulurmu
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 14:37:41 »
behlül bey geçmiş olsun.... bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır muhakkak.....

ben başımdan geçeni anlatayım....

dikmende aracım park halindeyken gece vurup kaçmışlar... sabah farkettim polisi aradım...

tutanak tutuldu (hatta arabanın ön camında bir not yazılmıtı arabanıza ......... plakalı araç vurup kaçtı şeklinde. ama tabi bu bir işe yaramadı) tutanakta parkın eğriliğine doğruluğuna bakmadılar hatta merkeze çektirip orda tuttular tutanağı...

kasko hasarsızlık indirimini tam bozmadı bir yıl daha aynı şirketle anlaşmam koşuluyla sanırım...

ama dedilerki eğer çarpan kişi kabul etseymiş onun trafik sigortası benim hasarı karşılarmış kaskoya hiç dokunulmazmış...

ben bunu yaşadım umarım siz en az zorlukla atlatırsınız....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 15:45:42 »
  Park şekli zabıtta kesinlikle önemli. Benimde yolun sağ tarafında ve doğru yönde park halindeki eski aracımın çamurluğuna sürtmüştü birisi. İndim yakaladım adamı. Biraz ters birisi idi, özür bile dilemedi. Sonuçta hasarın yanında birde ceza ödedi. Bende Kasko'dan hasarsızlık bozulmadan yaptırmıştım. Karşı taraf ile işleri kasko hallediyor.
 %100 kusursuzluk için doğru park kurallarına uymanız gerekir.
 Karşı taraf iyi niyetli ise onun sigortası sizin aracı yaptırması lazım diye biliyorum.
 Eminim daha çok bilgisi olan arkadaş da vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2009, 22:07:33 »
   Behlül bey öncelikle geçmiş olsun.Sorularınıza gelecek olursak eğer;
1-Size çarpan kişi suçunu kabul ettiğini tutanakta kabul ederse eğer bir sorun olmaz.Yani "park halinde bulunan 34 XYZ 123 plakalı araça çarptığımı beyan ederim" diye yazarsa sorun yok
2-Diyelim komşunuz suçunu kabul etti.Bu durumda yapnaız gereken şey kaskonuza başvuruda bulunup hazsarınızın giderilmesini isteyebilirsiniz.Normalde siz aracınızı yaptırıp ücretini öder daha sonra karşı tarafın sigorta şirketinden paranızı tahsil edersiniz.Bunlar ile uğraşmamak için kaskonuza talimat verin.Onlar karşı tarafın sigortasından tahsilat yaparlar.Bu durumda da kaskonuz bozulmaz.
  Kaza tutanağını tek taraflı olsaydı yani siz örnek duramadınız ve bir agaca çarptınız ve aracınızda hasar oluştu.Bu durumda kaskonuz bozulur.
3-Bunun cevabını 2 nolu cevapta belirttim zaten :)
  İyi günler tekrar geçmiş olsun Behlül bey
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR