Gönderen Konu: 2005 avensis elegant 1.6  (Okunma sayısı 5878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
2005 avensis elegant 1.6
« : Eylül 14, 2009, 12:34:46 »
Selam arkadaşlar.Bu avensis 1 hafta oldu alalı.Mükemmel bir araba ve çok konforlu.Araba kullandığımı farkettim.aldıktan sonra 500 km yol gittim.Sanki araba kullanmadım.Hiç yorgunluk vermedi.Bu avensis şehir içindce ve dışında km de nekadar yakıyor.Lpg taktırmak istersem hangi markayı seçmelıiyim.Aslında  lpg taktırmak istemiyorum ama ne yapalım.Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.Birde benzin deposu açma  mandalı kırıldı.(Kapıdaki açma düğesi değil depo kapağının ordaki mandal.)Toyota servisleri haricinde nerede bulabilirim.İzmirde yim
Herşey için tşkürler

Toyota Club Türkiye

2005 avensis elegant 1.6
« : Eylül 14, 2009, 12:34:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 avensis elegant 1.6
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 19:47:53 »
wala ne kadar yakıyor demek yanlış olur sana bağlı eğer sert kullanırsan daha çok yakar ama nor mal devirlerde ve fazla hız yapılmadımı (110+) araba şehir dışı 100 km 6,5 lt yakar ben 6,3 ü bile buldum şehir içi ise normal kullanımda 100 km de 8,7 lt civarlarında ... lpg taktırmak istersende atiker veya BRC den şaşma..  eğer kapak mandalıysa kapak hepsi değişecektir yedek parçacılarda bulabilsin yada servisten isteyebilirsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 19:53:40 »
wala ne kadar yakıyor demek yanlış olur sana bağlı eğer sert kullanırsan daha çok yakar ama nor mal devirlerde ve fazla hız yapılmadımı (110+) araba şehir dışı 100 km 6,5 lt yakar ben 6,3 ü bile buldum şehir içi ise normal kullanımda 100 km de 8,7 lt civarlarında ... lpg taktırmak istersende atiker veya BRC den şaşma..  eğer kapak mandalıysa kapak hepsi değişecektir yedek parçacılarda bulabilsin yada servisten isteyebilirsin..

.......................................................................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Yazida noktalama isaretlerini görmeyince, dedim bende bol bol var, vereyim.
Ileride lazim olunca kullanirsiniz. Lazim olursa söyleyin, bende cok var.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2009, 12:40:32 »
murat bey arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım  bi dahakineadresi yazarım  noktalama işaretlerini gönderirsiniz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2009, 16:18:52 »
arabanız hayırlı olsun. lpg de marka çok. ama brc den aşağısını taktırmayın. landirenzo,zavolli, tartarini, lovato, tomasetto gibi kaliteli markalar var. ayrıca brc ile ilgili farklı fikirleri de "yakıt" bölümünden edinebilirsiniz.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2009, 18:00:17 »

benim araç ortalama 150-160 krş ykıyor şehir içi, şehirler arası fazla basmadan 5 nci viteste 100 km ile gidilirse anlık tüketim 4.2 yi görüyor ...zavolli marka var üzerinde, aldığım kişi taktırtmıştı...5 ay evvel aldım...peki kaça aldınız siz...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2009, 22:38:59 »
avensis 1.6 elegant lar, şehiriçi 9,0 lt/100km, şehirler arası 6,5 lt/100km benzin yakar, eğer lpg taktarırsınız şehiriçi 11 lt/100km, şehirlerarası 8lt/100 km lpg yakar

hesabınızı buna göre yakar

eğer sabah akşam kısa mesafe kullanılacak ise lpg takdırmaya gerek yok
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2009, 00:22:12 »
bence lpg gibisi yok insan gezmeye korkmuyor benzinliğe gidiyorsun 60 70 liradan aşağıya benzin almıyorsun onuda koyarken pompacının pompayı  koymasıyla alması bir oluyor birazda deponun şamandırası oynuyor işte:)
ama lpg olsa dolsa bile o rakamları anca görüyor zaten yeni sıralı sistemlerde performansı çok etkilemiyor bence taktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2009, 00:28:01 »
Arkadaşların dediği gibi taktırırken bir kere para ödüyorsunuz bence iyisini taktırın.
Avensisten önce focusum vardı sıralı sistemdi ama markasını hatırlamıyorum taktırdığım zaman içinde orta halli bir para ödemiştim.
Şimdi ile karşılaştırıyorum eskiden çok fazla arabam calışırken benzin(çalıştırırken) harcıyordu ve Avensistende fazla yakıt tüketiyordu daha hafif aynı hacimde motor olmasına rağmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2009, 00:38:39 »
abi ben brc taktırdım..Aşagı yukarı motorlar aynı 1,6 110 bg.Avensislerde sadece tork biraz yüksek corollaya göre..Ben  brcden cok memnunum hiç sıkıntı yaratmadı..çekiştede çok fark yok..Gene rahatlıkla yüksek hızlara çıkıyor..Ben aracıma 52,000 km kadar tüp taktırmadım..Garantiyi bozmasın motora zarar vermesın diye ancak hata ettigimi düşünüyorum..Şuan 60,000 kmde 8,000 km oldu takalı 1150 km yolda yaklasık 200 tl yaktı ve hızımda 90km nin sürekli üstündeydi..Aynı yolu benzinle 400 den aşagı yapamazdım..Aracı uzun süre kullanmak istiyorsanız kesinlikle taktırın..yok 10,000 kmden sonra satarım dıyorsanız yaptıgınız masrafı kurtarmaz..Pompadan 50 tl benzınle 150 200 civarı hiderken tüple rahat 300 yapıyorsunuz.Ayrıca brc nın servis agıda geniş rahatlıkla kullanabilirsiniz..Ben brc den memnunum ceyhunda landi renzo taktı oda memnun..Şimdi sorsan keske arac 10,000 deyken taktırsaydım derim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2009, 00:45:48 »
Ben konuyla ilgilenmiyorum aslında. Sadece diyeceğim şu,Tuna bey atmış konuyu ortaya, sonra 2 gündür kayıp :) Nerdesiniz Tuna bey? Bu kadar yorum yapmış arkadaşlar, bir teşekkürü hak ediyorlar bence!
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2009, 19:23:57 »
arkadaşlar hepinize teşekkürler.işlerden 1 kaçgün açamadım bilgisayarımı.hepinizin yorumu düşüneceğim.Ama tuncay şahin arkadaş güzel yorumda bulundu.Ayrıca ona teşekkür ederim.
Kendinize i bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2009, 22:40:12 »
Abi sen taktır ama italyan ve servis ağı geniş olsun.Ben illa brc demiyorum lovato olurlandi renzo olur tartarini olur..Bu işi yapan bi yere yaptır..Buarada abi tüp takılırken seti önünde açsınlar ve aracın su hortumlarını kesiyorlar,tüpün beynine falanda su gidiyormuş herhalde..Oraya takılacak boruyu bazıları plastik kullanıyo sen orayı kesinlikle bakır veya benzeri maddeden yapılmış parça kullandırt..Plastik zamanla çatlayıp su kaçırıyor bu arada araçta su eksiltmeye başlıyor..Bikaç arakadaşın başına geldi..Tüpten sonra araçın su eksilttigini görürsünüz su hortumları kesildigi için..Ekleyip devam edersiniz.Ben o 1150 km yoluda maraş turgutlu(manisa arasında yaptım)İzinde mutlaka hanımın memleketine ugruyoz benzinle güç yetmiyor gerçekten.Ayrıca ben teşekkür ederim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2009, 04:31:15 »
Arkadaşlar bende avensis 1.6 elegant var.Şehir içi tüketimi 8.5lt/100 km.Ş.arası 6.2 lt/100 km.LPG düşünüyorum ama corollada başıma gelen yağ eksiltme ve oksijen sensör arızasının bu aracımdada meydana gelmesi korkutuyor.Zira corollam LPG takılana kadar süperdi yine süper ama yağ eksiltiyor.LPG li avensislerde bu tür sorunlar görülüyormu?Ayrıca  yine coroollam LPG takılana kadar yazın sıcaklarında bile fan açmazken LPG den sonra fansız çalışmaz oldu.Buda takdir edersiniz ki motor ömrünü ve sağlığını tehdit eden ayrıntıdır.Böyle bir sorun avensiste dikkatinizi çektimi?Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2009, 14:11:55 »
Benimkinde sadece lpgde rolantide titreme yapıyor benzine geçince titreme geçiyor tek sorun bu
bunuda çözdüremedim kaç yere gittiysem
bide herkes birşey söylüyor karıştırılmasın çokta önemli değil diye üzerine düşmüyorum artık.
Yağ eksiltme sorunuda yaşamıyorum.