arkadaşlar farım bir yerden su alıyor bir fikri olan var mı?
Usta basınçlı hava ile farın içini kuruttu. Sonra farın camı ile plastik çerçevesinin birleştiği yerin tamamına çepeçevre sıcak silikon çekti. Şimdi bir sıkıntım yok.
ahmet bey bu işlemi elektrikçi mi yaptı?
Far su mu alıyor, nem mi yapıyor? İki duruma göre farklı cevaplar oluşur.
Ahmet'in söylediği gibi far camı ile plastiğini birleştiren yapışkanı kontrol edin, far arka kapağını kontrol edin. Far camında çatlak var mı bakın. Far havalandırma kanallarını kontrol edin.
su almadan nem yapması mümkün mü?farda çatlak yok.yapışkanı kontrol ettiğimizde gözle görünen bir şey yok.far havalandırma kanallarını anlayamadım? ilginize teşekkürler şimdiden
Güngören Toyotronic Mithat Usta yaptı. Daha sonra da far ayarı yaptı.
far kurulutup etrafı seffaf silikonla kapatılmalı.sıcak sılıkon farın ve motorun sıcağından eriyor.
far buğu yaparsa ;
ilk başta far garanti kapsamında mı diye bakılır

garantideyse servisden bilgi alınır... aracımın farını servis mart ayında değiştirmişti istanbuldaki son 2 yağmurda buğu yaptı servisle görüştüm değişim yaptıkları parçalara 2 yıl garanti verdiklerini belirtti yada direkt olarak farları kastetmişde olabilir... randevusuz gelinip bakılması durumunda yardımcı olunacağı belirttildi... değişimde yapılabilir...
garanti dışıysa aşağıdaki işlemler yapılabilir...
alıntı 1:Benden bir öneri ampullerin oturtugu yuva var farın arkasına takılıyo (ark mı öyle bişey diyorlar)onda bı sorun oldugu zaman ordan sıcak hava farın içerisine kacıyor ve bugulanmaya neden oluyor tanesı serviste 12 ytl civarı olması lazım bence bide o plastigi kontrol ettirin...
alıntı 2: Selam.
Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın farlarında yaşadığınız buğulanma olayı bir fenomendir. Yani bir sorun değildir eğer far camında çatlak ya da fitillerde sorun yoksa. Farların içine su almayacak şekilde yönlendirilmiş ancak içerde oluşan hava buharını dışarı atabilecek kanallar mevcuttur. Bu kanalların açık olduğundan emin olun. Ampul arka kapaklarının doğru şekilde takıldığından emin olun. Gündüz de faralrınızı açarsanız oluşan ısı ile bu buhar daha çabuk yok olacaktır. Ayrıca uzun yol sehayatlerinde hava sirkülasyonu daha iyi olacağından bununda faydası olacaktır.
Sağ ve sol farların farklı şekillerde buğulanmasının (başka sorun yoksa) sebebi, bu tahliye kanallarının sağ ve solda farklı olmasından kaynaklanmaktadır.
Not: Eğer farların içinde pislenmede oluşmuş ise Alkol ile içleri temizlenip tekrar arka kapak ve ampul doğru şekilde monte edilebilir.
Yeni konu açmak istemedim arattım mantıklı olarak bu konuyu buldum farım bu halde ne yapabilirim, bir de kısa farları nasıl sökebilirim
Ampullerin arkasinds kapak var o tam oturmamis olabilie.
Ayni durum benim farimda da var. Ampulu cikardim 1 gun bekledim nem gecti. Ampulu taktim yarinsi gun yine ayni oldu. Sorunu cozemedim...
Benim de sağ farımda nem sorunum var. Bir gün evet inşAllah bir fırsat olur da

bir gün söküp tamamen ayırıp, komple içi dışı temizleyerek silikonla yapıştıracağım. Umarım faydası olur.
Fon makinesiyle kurutun sonra far ampul arkasında plastik kapağın takılı olduğundan emin olun. Oda değilse kenarlarından sıcak silikon çekin daha da bi şey olacagini sanmam.
Sizin araçtan
@Ahmet Güve (8047) abide vardı. Far ampul değişimi için tamponu indirmek gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam
Sanayide bir elektrikçi bana şöyle demişti gerekli kontrol yaptın nem gitmiyorsa bir gazete al islat Farin her tarafını kapla önüne güneşe ver bir iki saat kurusun gazete üstünde demişti eski arabamda bu arada arabayı sıfır almıştım 2 kere Garanti den değişmişti ama yine olmuştu sebebini plastik yapısından demişti bir çoğu sonra arabayı sattım gazete olayını denemeye fırsat olmadı mantığı da ne almamıştım ama bir deneyin isterseniz belki taş kuşa değer bir kere
Arka kapak lastiği sağlam. Ama haftasonu çok güzel yıkayıp temizleyip lastiğin daha iyi yapışmasını/kavramasını sağlarsam belki farkeder.