Gönderen Konu: 2010 Corolla bilgi paylaşımı  (Okunma sayısı 28304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2010 Corolla bilgi paylaşımı
« : Eylül 12, 2009, 19:39:35 »
Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu açma sebebim, aracımızı aldıktan ve kullanmaya başladıktan sonra, her geçen gün yeni bir özelliğini keşfetmemdir.
Bilindiği gibi, Toyota, Corollanın 2010 modelinde kasa olarak bir değişiklik yapmamış olsada, motor, mekanik, şanzıman ve teknik olarak bir takım değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikler nelerdir?
Örneğin 6 ileri vites olması, aracın performansına bir katkı sağlamakta mıdır?(Evet. Ayrıca en önemli katkısı da doğru kullanıldığında yakıt tasaarufu sağlayacak olmasıdır)
Örneğin aracın camları kontak anahtarını çıkarttıktan sonra da kapanabilmekte midir?(Evet. Kontak anahtarını çıkarttıktan sonra dahi, kapıları açmadığınız sürece ve 1 dakika içersinde, tüm camları kontrol edebilmektesiniz)
Örneğin Optitron gösterge kullanım olarak fayda sağlamış mıdır?
Örneğin Vites değişim göstergesi neden iptal edilmiştir?
Bunlar sadece bir kaç örnek. Benim aklıma gelmeyen daha bir sürü soru/özellik bu başlık altında paylaşılabilir.
Sizin için çok basit bir özellik kullanımı, belki de bir diğer kullanıcı için yeni bir keşif olabilecektir.
İlk özellik açıklaması da benden olsun:
Optitron gösterge, görüş kolaylığının ve gözü yormamasının ötesinde, çok da estetik bir görünüm katmıştır bence... Ancak, farları açtığımızda, optitron göstergenin ışığı azalmaktadır ki, bu ışık ayarı basit bir şekilde arttırılıp azaltılabilmektedir. Yapmamız gereken:
*Farlarımızı açacağız
*Göstergelerin üzerindeki düğmelerden sağdakine 3 defa basacağız, önümüze gösterge ışık miktarını gösteren çizgiler çıkacak
*Yine sağdaki düğmeye basılı tutarak, o çizgileri istediğimiz seviyeye kadar arttıracağız(veya azaltacağız)
*İşlem tamam
Bu arada bilmeyenlar için: Benim aracım 2010 Corolla Comfort Benzinli Düz vites
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: 2010 Corolla bilgi paylaşımı
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2009, 19:45:00 »
Bu konu tabii ki bir de yeni araç almayı düşünen arkadaşlara da yol göstermesi açısından faydalı olacaktır. En azından bazı temel özelliklerinin yanında, bir de bazı datay özelliklerini öğrenmiş olacaklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2009, 01:25:47 »
Paylaşım için teşekkürler Cüneyt Bey, konuyu Testler bölümüne taşıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2009, 01:27:39 »
paylaşım için teşekkürler
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2009, 14:10:09 »
benim aracım 2010 corolla dizel elegant bende vites değişim göstergesi bulunuyor comfort modellerde olmayabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2009, 19:18:46 »
Dizellerde(comfort) varmış ama benzinli olanlarda kaldırmışlar! Neden bilemiyorum? Bir bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2009, 22:27:50 »
benim aracım 2010 corolla dizel elegant bende vites değişim göstergesi bulunuyor comfort modellerde olmayabilir

artık yeni üretilen corollalarda vites değişim göstergesi kaldırıldı
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2009, 00:54:23 »
bunun bir sebebi olmalı mutlaka neden dizellerde devam ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2009, 04:24:11 »
Zaten o vites değişim göstergesine uyarsam sinir oluyorum... Hem erkenden vites büyült diyor büyülttüğüm zaman da araba kendini toplayana kadar resmen homurduyor... Hiç bakmadığım ve dikkate bile almadığım bir olay bu vites değişim göstergesi...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2009, 00:31:04 »
O zaman sorun yok demektir. Zaten kullanılmayan bir şeymiş demekki.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2009, 01:34:54 »
Paylaşım için teşekkürler
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2009, 21:43:23 »
Cüneyt Bey , 2010 model Corolla hakkında yeni izlenimler (hızlanma,süspansiyon,ön konsol tıkırtısı, fren sesi vs.) var mı? Toyotanın sitesinde süspansiyon sisteminde de iyileşme yapıldığı belirtiliyor. Sizce sonuç nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2009, 19:30:51 »
cüneyt bey e sormuşsunuz ama bende yeni bir corolla kullanıcısı olarak cevap vereyim:)ön konsolda kesinlikle tıkırtı yok fren sesi hiç duymadım hızlanması 1.4 motor 90 beygir 1375 kg bir araca göre bence yeterli eskiden 1.8t passat kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu:)süspansiyon sisteminin bir önceki seride nasıl olduğunu bilmediğim için bir yorum yapamayacağım ama şimdiye kadar dikkatimi çeken bir şey olmadı negatif anlamda ama araçta en beğenmediğim yön koltukların yükseklik ileri geri vs ayarları gerçekten çok kötü yapmışlar kırılacakmış gibi hissediyor insan bu kadar kötü olmasını beklemiyordum tabi ki bir koltuk ayarı yüzünden de güzelim toyota dan vazgeçecek değilim bu tür araçların hepsinin bir eksiği bir fazlası vardır kullanım amaçlarımıza göre seçim yapmalıyız eğer herşey olsun istiyorsak gidip mercedes bmw audi vs. araçlarından almalıyız:))ben aracımdan çok memnun kaldım herkese tavsiye ederim eğer hem ekonomik hem konforlu bir araç istiyorsanız  toyota D4D yapacağınız iyi  seçimlerden birisi olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2009, 20:24:31 »
Murat Bey, cevabınız için teşekkürler. Her ne kadar benzinli Corollayı kastederek sorduysam da sonuçta kasa aynı kasa.Forumda birkaç kişi vites değişimi sırasında ses vs. gibi problemlerden bahsetmiş. Sizlerde bu sorun var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2009, 20:43:51 »
hayır aziz bey öyle bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar araçta dikkatimi çeken bir sorunla karşılaşmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2009, 17:39:27 »
Cüneyt Bey , 2010 model Corolla hakkında yeni izlenimler (hızlanma,süspansiyon,ön konsol tıkırtısı, fren sesi vs.) var mı? Toyotanın sitesinde süspansiyon sisteminde de iyileşme yapıldığı belirtiliyor. Sizce sonuç nasıl?
Aziz bey bir süre pek ilgilenemedim forumla, kusura bakmayın sorunuzu yanıtsız bırakmışım. Ama sağolsun Murat bey bir takım cevaplar vermiş. Şimdi elimden geldiğince birtakım cevaplar vermeye çalışacağım. Ön konsolda ya da başka herhangi bir yerinde tıkırtı-mıkırtı hiçbir ses yok. :) (Bu arada bir ara bilgi, henüz 1.000 km bile olmadı). Fren sesi nedir, nasıl birşeydir kast ettiğiniz, bilemiyorum. Açıklar mısınız? Ötme gibi bir ses mi? En son bir de vites geçişinde ses olayından bahsetmişsiniz. Evet, bir miktar ses var vites geçişinde. Ama bu benim kullanım alışkan(sız)lığımdan mıdır diye düşünüyordum. Eğer böyle genel bir problem varsa, onu da yazacağım. 1.000 km bakımına götürdüğümde bunu mutlaka dile getireceğim. Hızlanma: Çok çok iyi,hatta çoook iyi diyebilirim. Henüz aracı çok zorlamamaya çalışmama rağmen, ara ara dayanamayıp agresifleşebiliyorum  :hurra: Başka da birşey gelmiyor aklıma şimdilik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2009, 20:49:09 »
Cüneyt Bey, cevap için teşekkürler. Yeni kasanın 2007-2009 arasındaki modellerinde fren sesi(fren yapıldığında gıcırdama-ötme) :ıslık: ve ön konsol sesi(tıkırtı-çıtırtı) :P karakteristik sorunlardı. Bunlar galiba 2010 6 vitesli modellerde halledildi. Hızlanmanın iyi olmasına inanın çok sevindim. Çünkü , yine 2007-2009 arası yeni kasa Corolla için gaz pedalına duyarsızlık , ivmelenmenin pek tatminkar olmaması gibi sorunlar vardı. Ben, sırf bu sorunlar yüzünden 5000 km.de Corollayı elden çıkarmıştım. Viteslerin beşten altıya çıkartılması vites aralıklarını azaltacağı için performansa olumlu etki yapmış anlaşılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2009, 21:02:17 »
babamın lastikçi bir arkadaşı var.kendiside toyotacıdır.önceki arabası e11 idi.şimdi 2010 corolla sedan aldı 1.6 dual vvti aldı.kendisi anahtarı verdi sürme fırsatım falan oldu.ae101 den inip bu arabaya binince :D yayla gibi araba.motor performansına diyecek laf bulamıyorum.kilosu 1240kg olan bir araba böyle gidiyorsa ötesi yok diyorum.rodaj evresinde olduğunu için 4000 d/d'den yukarı çıkmadım.yol sesi yok denecek kadar az.tamamiyle rahat sürüş konfor arabası diyebilirim ve herkezede tavsiye ederim.gönül rahatlığı ile alınabilir.toyota yapmış yapacağını demekten başka bir kelime veya cümle gelmiyor aklıma.teknoloji budur.ince bir zevk ve çevikliğin zekice birleşimi > Corolla ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2009, 15:59:49 »
yayla gibi araba.motor performansına diyecek laf bulamıyorum.kilosu 1240kg olan bir araba böyle gidiyorsa ötesi yok diyorum.yol sesi yok denecek kadar az.tamamiyle rahat sürüş konfor arabası diyebilirim ve herkezede tavsiye ederim.gönül rahatlığı ile alınabilir.toyota yapmış yapacağını demekten başka bir kelime veya cümle gelmiyor aklıma.teknoloji budur.ince bir zevk ve çevikliğin zekice birleşimi > Corolla ;)
Katılıyorum. :)
Cüneyt Bey, cevap için teşekkürler. (Rica ederim ne demek!)Yeni kasanın 2007-2009 arasındaki modellerinde fren sesi(fren yapıldığında gıcırdama-ötme) :ıslık: ve ön konsol sesi(tıkırtı-çıtırtı) :P karakteristik sorunlardı. Bunlar galiba 2010 6 vitesli modellerde halledildi.(Aynen) Hızlanmanın iyi olmasına inanın çok sevindim. Çünkü , yine 2007-2009 arası yeni kasa Corolla için gaz pedalına duyarsızlık , ivmelenmenin pek tatminkar olmaması gibi sorunlar vardı. Ben, sırf bu sorunlar yüzünden 5000 km.de Corollayı elden çıkarmıştım.(Yazık olmuş) Viteslerin beşten altıya çıkartılması vites aralıklarını azaltacağı için performansa olumlu etki yapmış anlaşılan. (Kesinlikle)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2009, 23:49:17 »
  Ben geçen gün tam otomatik olanını test ettim.Her ne kadar vitesi biraz geç değiştirsede arabanın canına okudum.Banamısın demedi bile.L ile kalkış yaptım ve D'ye doğru vites değişe değişe rampa yukarı çıktım.satış danışmanı bayan şaşkın şaşkın bana bakıyordu.Bayi'ye döndüğümüzde ise fren testi yaptım.Fren pedalına bastım değilde çaktım dersem herhalde hiçte abartmamış olurum.Frenler sanki biraz zayıf gibi geldi.Ama genel yapı olarak elbetteki bir Toyota klasiği olmuş.
  Vites değiştirme ışığı olan SHIFT lambasını Corolla ilk çıktığında kullanmış,lambayıda hiç yakmadığım içinde test sürüşü görevlisi şaşırmıştı."ilk defa bu lambayı yakmayan sizsiniz" demişti :)
  Hayırlısı yakın tarihte yeni Corolla sahibi olunca,ansiklopedi gibi duran "kullanıcı el kitapı" son sayfaya kadar okunur(ilk oknuşta tamamını okursam bilgide bir koukluk olmuyor)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR