Gönderen Konu: erkekler ağlamaz (mı) ?  (Okunma sayısı 2637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
erkekler ağlamaz (mı) ?
« : Eylül 11, 2009, 16:19:55 »
Alıntı
  Amerika`da yapılan araştırmada, bir insanın hayatı boyunca 100 litre gözyaşı döktüğü, `erkekler ağlamaz` tezinin de çürütüldüğü bildirildi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halil Aksu, yaptığı açıklamada, insanlığın varoluşundan ve insan oğlunun dünyaya `merhaba` dediği andan itibaren hayatın bir parçası olan ve duyguların inişi çıkışıyla beslenen olmazsa olmaz olguların başında `ağlamanın` geldiğini ifade etti.

Aksu, gözyaşının anatomi ve fizyolojini anlatmanın saatlere sığmayacağını ancak ağlama gözyaşları hakkında yapılan bilimsel araştırmalara göre bir insanın norman şartlarda 24 saatte 30 damla gözyaşı döktüğünü, bunan da yaşam boyu yaklaşık 100 litre yani 10 kovaya ulaştığını söyledi.

Minnesota Üniversitesi`nde yapılan araştırmada bir grup insana `acıklı film` izlettirildiğini ve ağlama gözyaşlarının incelendiğini belirten Aksu, `Aynı gruba soğan kestirilmiş ve soğana bağlı gözyaşları toplanıp incelenmiş ve sonuçlar çok çarpıcı çıkmıştır. Soğana bağlı gözyaşı su ve lipid ihtiva ederken, acıklı filme bağlı gözyaşlarında su ve lipid ilaveten analjezik ve vücut için toksin bir madde olan lösin ve enkafilin maddeleri de tespit edilmiştir` dedi.

Aksu aynı araştırmanın devamının Rusya`da ameliyat olan hastalar üzerinde yapıldığını ve çok çarpıcı sonuçlar alındığını vurgulayarak, `Araştırmada aynı anda ameliyat olan hastalar 3 gruba ayrıldı. 1. gruba hiç ağlama seansı uygulanmadı, 2. gruba soğan kestirerek ağlama seansı uygulandı, 3. gruba acıklı film izletilerek ağlama seansı uygulandı. Sonuç çok çarpıcı. Hiç ağlamayan ya da soğanla ağlayanların yaraları normal süreçte iyileşirken, film izletilerek ağlama seansı uygulatılan grubun yaraları normal süreçten 12 gün önce iyileşti. Bu da gösteriyor ki, bedenimiz ve ruhumuzun temizlenmesinde gözyaşları da görevlendirilmiştir. Bu sonuçlara göre ayrıca erkekler ağlamaz tezi de rafa kaldırıldı` diye konuştu.

alıntıyı açacağım konuya giriş yapmak üzere seçtim beyler....

ağlamak her nekadar insani bir davranışsa da bayanların daha çok ağladığı hatta bazen bunu beylere karşı kullandıklarına bile inanılır....

ağlamakla ilgili neler düşünürsünüz?

nelere ağlarsınız?

ağlayanlara nasıl bakarsınız?

(çok özür dilerim arama yapmadım daha önce bu konu açıldıysa affedin)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

erkekler ağlamaz (mı) ?
« : Eylül 11, 2009, 16:19:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: erkekler ağlamaz (mı) ?
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2009, 16:23:39 »
Ben sık sık ağlarım. Başkasının yanında, hani çok yakın değilse ağlamam ama. Yiten kişileri, gidenleri düşündükçe ağlamayayım da ne yapayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2009, 16:25:30 »
   İnsan olan her kişi ağlar.Neden ağlamasın ki.Tabii göz yaşları kurumuşsa o ayrı.Ağlamak insanı rahatlatır,deşarj eder...Nilüfer'in okuduğu şarkıyada katılmıyorum :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2009, 16:31:33 »
kolay kolay ağlayamam,kendimi sürekli tutmaya çalışırım,gözlerim dolar,sanki ben gözyaşı döksem etrafımdakiler daha da kötü olucaklar gibi, kendilerini bırakıp yalvar yakar ağlayacaklar diye düşünürüm...

ağlamak vaaar ağlamak var,herşeye gözümü ıslatamam,yapım bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2009, 16:34:08 »
Bizimkiler benim de bazen uyurken ağladığımı söylüyor. Her insan ağlayabilir ama er kişi ağlarsa ve birisi tarafından nedeni sorularsa, cevap muhtemelen gözüne kaçan bir şeydir. Bir bayan ağlarsa ve birisi tarafından nedeni sorulursa, cevap duygusallıktır. Bana sorarlarsa gözüme birşey kaçtı deme şansımda yok, Cevap; "hatırlamıyorum" :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2009, 16:34:45 »
Ağlamak bence insanı insan yapan en güzel tepkilerden biridir diye düşünüyorum. Sevinçten ağladığımı hiç hatırlamıyorum. Sinirimden ağladığım olmuştur bir kaç kez. Milli gurur ve başarılar da gözlerimin dolmasına neden olur. (Aslında "neden olur" demek istemiyorum, çünkü bu cümleye olumsuz bir anlam kazandırıyor. Oysa bunun için ağlamak kötü bir şey değil ama "sağlar" dersem de pek uymuyor.)

Beni en çok ağlatan özellikle şehit cenazeleridir.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2009, 16:37:56 »
Ben çok sulugözlüyümdür. En son geçen yıl kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra çok fena ağlamıştır. Günlerce kendime gelememiştim. Ağlarken de asla utanmam. Doğal bir olay sonuçta.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2009, 16:49:09 »
  Benim ilginç bir yapım vardır. Bazen çok duygusal olabilirken, bazen tam tersi olabiliyorum. Kimilerinin ağladığı bir durumda gülmemek iin kendimi zor tutuğum olur ama burada amacım kesinlikle olayı küçümsemek vs. değildir, sadece bir tepki. Diğer yandan bazı Türk boylarında (Orta Asyada) çocuk doğduğunda ağlandığını ve ölenin arkasından gülündüğnü biliyormuydunuz?

Kadınların ise ağlamayı kesinlikle erkeklere karşı bir silah olarak kullandığını (gerek gördüklerinde :) ) biliyorum. Ancak bir erkeğin ağlaması aynı etkiyi bence kesinlikle bir kadında yapmaz. Karşımda birisi ağlarsa gözlerim dolabilir (ağlama değil). Esneme gibi bulaşıcı sanırım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2009, 16:56:58 »
bende yazayım....

ben çok zor ağlarım size garip gelecek belki... sanırım annemden kaynaklanan bir huy bu... annem bizi (iki kız kardeşiz biz) ağlamanın hep zayıflık olduğunu söyleyerek büyüttü... garip bir şekilde kardeşim çok etkilenmedi ama ben sanki ağladığımda (özellikle başkalarının yanında) çok zayıf bir insan olduğum düşünülecekmiş gibi ağlamamaya programladım kendimi...

6-7 yıl önce fakülteden bir arkadaşım beni ağlarken gördüğünde şaşkınlıktan ne yapacağını bilmez bir halde "ben seni ağlarken hiç görmemiştim" diye tepki verdi...

olayı idrak ettikten sonra artık gözyaşlarıma engel olmamaya çalışıyorum en azından yalnızken.....

ve beni ağlatan en önemli konu ise.... bebek ve anne ölümleri oluyor... birtek onlara dayanamıyorum...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2009, 17:03:04 »

ve beni ağlatan en önemli konu ise.... bebek ve anne ölümleri oluyor... birtek onlara dayanamıyorum...

hande hanım yapmayın gözlerim doldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2009, 18:41:18 »
insan içi dinlemem koyuveririm gözyaşını :D en katı insanın bile duygulandığı bi an vardır herhalde
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2009, 19:06:10 »
Ben acayip ağlarım. Gençkene ağlayamazdım, boğazım düğümlenirdi, yaşlandıkça zırıl zırıl ağlayabilmeye başladım:)))))

Hatta Terminatör 2'nin sonunda robot kendini eritirken bile ağladım inanırmısınız:)))) Kevin Costner Kusursuz Dünya filmini 10 defa seyrettim 10 defa ağladım:)))))) Bir ara da Sinan Çetin'in sunduğu Film Gibi adlı buluşturma programını seyredip seyredip ağlardım:))))))) Genç yaşta andropoza girdim sanırım...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2009, 19:29:55 »
Asıl erkekler ağlarsa tam ağlar. Kadınlar herşeye ağlayabilen ince yaratıklar, ama erkekler hakketen zurnanın en son deliğinde ağlarlar. Öyle bir ağlarım ki kimse tutamaz. Bu konuda benim çok fazla deneyimim var. Aşk acısı, kızımın doğumu, askerde, geçim derdi, zorda kalan insanlar, eski Türk filmleri, Aşk filmleri, vs.vs.vs. Ama şimdilerde öyle değil artık, şimdilerde heralde yaştanda kaynaklı artık gözlerim kurudu ağlayamıyorum. Beni o kadar çürüttüler ki...
Ağlamak güzel ya, erkekde olsak ağlarız işte, insanız nihayetinde.

Eh be Hande hanım ! yaptınız yine bir bayan olarak yapacağınızı >:( konuya bak abi yaa :D
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2009, 20:19:45 »
Toplu ağlama eğilimi görüyorum forum üyelerinde :) Ağlama günü buluşması filan mı yapsak diye düşünür oldum valla, katılımın bir hayli fazla olacağı kesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2009, 21:07:26 »
  Ben nedense sadece sinirlendiğim zaman ağlıyorum, hıçkıra hıçkıra olmasa da  gözlerim baya baya doluyor, nedense üzgün olduğum durumlarda ağlayamıyorum, ağlayıp rahatlamayı çok istiyorum ama olmuyor, bazen duygusuzmuyum lan ben diye kendi kendime sorduğum bile oluyor, ancak değilim olaylardan çok etkilenirim ama ağlama olayı gerçekleşmiyor bir türlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #15 : Eylül 12, 2009, 00:13:19 »
kolay kolay ağlayamam...hele başkalarının yanında hiç...çok duygusal olmama rağmen ağlayamam...çok sıkarım kendimi...yüzüm pancar gibi olur...size garip gelir belki ama sinirlendiğim zaman veya canım çok sıkkın olduğu zaman bişeyler kırarım...bu genelde tabak bardak vs şeyler olur...hatta bir keresinde çok bunaldığım bigün kapının camına yumruk atmıştım sonuç hastanede pansuman tabi... :D...ama ağlamak güzeldir arkadaşlar...ben beceremesemde güzeldir... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2009, 02:52:21 »
Allah ağlatmasın yahu...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2009, 02:53:12 »
gökmen abi banada aynısı oluyor çok sinirlendiysem fakat sinirimi bir yerden çıakramıyorsam gözlerim dolay sinirden.hee şu ağlama konusuna gelirsek çok falza dram gödüm olaylar yaşanırken buz gibiydim değil ağlamak üzgünlük belirtisi bile yoktur.
benim gibi dışarıya çok sert görünürseniz ağlama lüksünüz yoktur....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2009, 04:24:10 »
bir baba ve sağlıkçı olarak kızımı acilde elinde serumla görünce ben orda koptum.eşimde hemşire ve arkadaşlarım (mesai)çok şaşırdı.ve kendimi durduramıyordum.halen daha ona çok şaşıyorum.kızıma belli etmedim ama dışarda çocuk gibi ağladım.bence bazen şart bizde insanız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2009, 09:27:25 »
Bende yanımda biri olduğu zaman ağlayamam ama yanlız kaldığımda salya sümük ağlarım  :D
96 corolla xei