Arkadaşlar, kısa bir süre önce, çift hat aynı anda kullanma zorunluluğumdan dolayı, çift sim kartılı bir telefon araştırdım ve hesaplı olduğu için, tek işlemcili çift hatlı
Generel Mobile DST12 aldım. Fiyatı 110 TL kdv dahil.
Uzun yılların elektronik cihaz tecrubelerime dayanarak, sizlere görüşlerimi sunuyorum.
( Şimdi bazı arkadaşlar zıplayıp reklam yaptığımı söyleyebilir, rahat olsunlar diye uyarıyorum onları,
yaklaşık 9 yıldır sürekli Nokia'nın çok değişik modellerini kullandım,
sadece alacak arkadaşlar fikir açısından yazıyorum bu yazıyı.)
Beğendiğim yanları:1. Telefonun paketi ve paketleme tekniği çok şık ve güzel düşünülmüş.
Türkçe kullanım kılavuzu var, gayet anlaşılır.
2. Cihaz PRC malı olmasına rağmen, malzeme kalitesi çok çok iyi, işçiliği de kusursuz.
Hiç bir yerinde plastik çapak ve boya ve ya serigrafi hataları yok.
Arkasındaki kaplama kaymaz bir yüzey yaratmış, bu çok iyi bana göre.
3. Menusu çok anlaşılır ve kolay kullanışlı, Nokia'dan farksız.
Ortada joystik tarzı 4 yönlü tuş var, tuş fonksiyonları atanabiliyor.
4. Basit telefonlarda olmayan bir çok fonkisyon bu telefonda standart.
Otomatik açılma ve kapanma, çoklu alarm, mp3 player, radyo ve radyodan akyıt,
bluetooth, bt kulaklık ile eşleme, resim görüntüleyicisi, usb bellek olarak kullanılabilme,
takvim, hesap makinesi, takvime alarm ekleme, kullanıcı profili seçebilme, dosya yöneticisi, vs vs.
5. Usb'den şarz özelliği.
6. Batarya süresi çok iyi, ilk şarzdan sonra bile, kurcalamama rağmen tam dolu 4 gün dayandı, hatta
batarya zayıf uyarısı vermemişti daha, yolculuk yapacağım için şarz ettim mecbur.
7. Tuşları çok küçük değil, parmaklarım kalın ama rahat kullanıyorum.
8. Cihaz hafif ve ince, pek tipi yok ama, iğrenç de sayılmaz.
9. Sesi çok yuksek ve çok net çıkıyor, bas ve tiz belirgin anlaşılıyor.
10. MP3 dosyalarını zil sesi olarak seçilebiliyor.
11. Micro SD kart takılabiliyor, ben 512mb kart taktım. içine attım mp3 ve resim.
12. Türkiye'de müşteri destek hattı var, yanıt verebiliyorlar ve sabırla yardımcı oluyorlar.
13. En önemlisi de, SAR değeri düşük sayılır, cihazın resmi web sitesinde beyan edilen değer 0.622. doğruysa, bu değer hiç fena sayılmaz.
Beğenmediğim yanları1. Usb özelliğini kullanabilmek ve içine mp3 ve resim vs atabilmek için cihazı kapatmanız gerekiyor.
Açık durumdayken dosya transferi yapılamıyor.
2. Orjinal kulaklığı ile mp3 dinlerken sesi vasat denecek kadar kötü, belki kulaklık kalitesinden olabilir,
ilk fırsatta kaliteli bir kulaklık alıp, sadece uç kısımlarını değiştirmeye düşünüyorum.
3. Telefonun kendi kulaklık kısmında, iç tarafında bez gibi bir malzeme var ve daha 10 gün
kullanımdan sonra bile tozlanmış gibi duruyor. çok da rahatsız etmiyor ben ince eliyorum sadece.
4. Her iki sim kartı yuvasında sim kart takılıyken, ekranda sadece 1. sim kart yuvasındaki şebekenin adını
yazıyor, diğeri için sadece anten işareti ve çekiim kalitesi görünüyor ekranda.
Ama elbette ki her ikisi de sürekli aktıf. ( biriyle konuşma dışında, tek işlemcili olduğu için)
5. SMS sesi olarak az seçenek var, mevcut mp3 ler, sms sesi yapılamıyor.
6. Ekranın boyutu, kasaya orantısız gibi duruyor, çok çirkin bir görünüm yaratmıyor ama sonuçta biraz daha geniş olabilirdi.