performans açısından focus gerçekten de çok güzel bir araç, corollanın da tork güncellemesi yapıldıktan sonraki hali de pek yabana atılcak cinsten değil hani

güzel bir karşılaştırma olmuş ama bence focusun 2006 değil de 2008 kasası olsa karşılaştırmada daha mantıklı olurdu, makyajdan önceki haliyle corollanın karşısında çok daha eski ve tipsiz kalıyor..makyajlı hali olsa bile arka tasarımda focus, corollanın yanında daha sönük..yakıt açısından da focusu bilemiyorum ancak corollanın çok çok iyi olduğunu biliyorum..kişisel tercihler etkili olur bu araçlar arasında, yani performans mı, uzun ömür mü, kalite mi, konfor mu (elektronik donanım olarak), ikinci el piyasası mı, sorunsuzluk mu..bunlar etkileyecek kararınızı..(diyorum ama alacak değilsiniz sanırım

)
performans olarak focus gerçekten çok daha iyi
uzun ömür dersek söylemeye gerek yok tabii ki corolla
kalite kavramı değişir, kalite olarak ne beklediğinize bağlı..kimisi marka prestiji bekler, kimi dayanıklılık, kimi malzemenin daha kaliteli olması, kimi donanım...
elektronik donanım olarak focus daha iyi, corollada donanım biraz sıkıntı, focus muhakkak daha fazla donanım sunacaktır, donanım karşılaştırması yapmak yanlış olur..
ikinci el piyasası olarak corolla ezici bir şekilde önde olacaktır
sorunsuzluk olarak da corolla önde olur (M/M vites seçilmedikçe

)