Gönderen Konu: Avrupa'nın 2009'daki yeni yıldızı  (Okunma sayısı 2069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Avrupa'nın 2009'daki yeni yıldızı
« : Eylül 10, 2009, 15:42:59 »

Opel Insignia bu ay ilk doğum gününü kutluyor ve şimdiden kutlayacağı pek çok başarıya sahip. Geçen sonbaharda satışa sunulduğundan bu yana, övgü dolu yorumlar ve bir çok ödül alan Opel İnsignia sadece tasarım uzmanlarını ve teknoloji düşkünlerini etkilemekle kalmamış kısa sürede çok beğenilen ve çok satan bir modele dönüştü.

Sadece bir yıldan kısa bir süre içinde Opel Insignia Avrupa’nın 11 farklı ülkesindeki gruplar, uzman toplulukları ve tüketiciler tarafından – 2009 Avrupa’nın En İyi Otomobili ödülü ile başlayarak - 23 ödül ve unvana layık görüldü. İngiltere, Danimarka ve Slovenya’da En İyi Yönetici Otomobili, İrlanda’da En İyi Aile Otomobili ve Avusturya ve Portekiz’de filo müşterileri için en iyi otomobil seçildi. Bütün bu ödüllerin meyvelerinin toplanmasıyla, Opel sadece 11 ay içinde 150.000 Insignia siparişi aldı.

Bu göz alıcı başarı büyük oranda Insignia ile tanıtılan ve şu anda yeni nesil Astra’nın satışa sunulması ile kompakt sınıfa da taşınan “Heykeltıraşın Dokunuşuyla Alman hassasiyetinin buluşmasını simgeleyen” kavrayışından oluşan yeni tasarım diline bağlı. Insignia aynı zamanda – yeni nesil AFL+ farlar, Opel Eye ön kamera, FlexRide şasi ve ergonomik koltuklar gibi – hem ödül verenleri hem de müşterileri etkileyen bir dizi teknolojik yenilik içermekte.

Olağanüstü pazara sunulma başarısı– Insignia “2009 Yılının Otomobili” ödülünü kazandı
Kasım 2008’de, 23 ülkenin 59 uzman gazetecisinden oluşan uluslararası bir topluluk, Insigna’ya otomobil markaları tarafından alınması en çok arzu edilen ödüllerden biri olan “Avrupa’da Yılın Otomobili” ödülünü verdi. Bu kararları ile ödülü verenler Insignia’nın Opel markasının tarihinde bir kilometre taşı olarak oynadığı rolün altını çizmiş oldu.

“Jüri üyelerinin pek çoğu aracın görünüşünü ve göz alıcı tasarımını övdü. Ancak, orta boyut sınıfındaki bu yeni otomobil sadece şıklık ve tarz dışında özellikler de sunuyor” deniyordu. Tasarım, güvenlik, yol tutuşu ve performans kategorilerindeki üstün performansı sayesinde, Insignia bu unvanı kazanırken 37 rakibinin önünde yer alıyordu.

Bu sadece başlangıçtı. Opel’in yeni tasarım dili, “kırmızı nokta tasarım ödülü” ve “Auto Bild Tasarım Ödülü” dahil olmak üzere arka arkaya ödülleri topluyordu. Opel Tasarım bölümü başkanı Mark Adams “DESIGNBEST 2009” ödülüne layık görüldü. Bu ödüller uzmanlardan oluşan çevre içinde en çok saygı gören ödüller arasında yer almakta. Romen Auto Mondial dergisi de Insignia’nın aerodinamik verimliliğinden etkilenmişti.

Evet bu etkileyici bir tasarım ama yenilikçi teknoloji ile birlikte
İki ayrı İngiliz grup Insignia’yı “Yılın En İyi Yönetici Otomobili” seçti. Danimarkalılar Insignia ecoFLEX modelini ve 100 km’de 5,2 litre yakıt tüketimine sahip olmasını beğendi. Sports Tourer Polonyalı uzmanlardan oluşan bir grubu etkiledi. Bu ödüller ve alınan diğer ödüller Insignia’nın tüm modellerinin hem özel otomobil hem de filo aracı olarak başarılı olduğu olgusunun altını çizmektedir.

Aynı zamanda, jüri üyeleri ve uzmanlar Opel tasarımcılarının ve mühendislerinin Insignia’ya ekledikleri en yeni teknolojileri de dikkate aldılar. Trafik işaretlerinin tanınması ve şeritten ayrılma uyarısı özelliklerine sahip yenilikçi bir ön kamera sistemi olan Opel Eye, Avrupa’nın teknoloji, spor ve yaşam tarzına yönelik ürünlerde en büyük yarışmasında bir Plus X Ödülü aldı. Jüri Opel Eye ön kamera sisteminden o kadar etkilendi ki, “Yenilikçilikte kalite belgesi” ödülünü verdi.

Insignia’nın Araç Serisi Yöneticisi Andreas Haefele de ürün geliştirme, tasarım ve üretim becerilerini “yeni Insignia’yı rakiplerinden müşteri çalacak bir otomobil” haline getirecek şekilde bir araya getirdiği için Automotive News tarafından “2009 Eurostar” ödülüne layık görüldü.

Opel Insignia’nın Bugüne Kadar Aldığı Ödüller

Ödül  Ülke  Organizatör  Tarih
Avrupa’da Yılın Otomobili  Avrupa  Avrupa COTY Jürisi  2009
DESIGNBEST 2009 (Mark Adams)  Avrupa  AUTOBEST  2009
Kırmızı nokta tasarım ödülü  Almanya  Kırmızı nokta  2009
Auto der Vernunft  Almanya  Super Illu/ Guter Rat  2009
Auto Bild Tasarım Ödülü  Almanya  Auto Bild  2009
Gelber Engel  Almanya  ADAC  2009
Gelber Engel (1., sedan)  Almanya  ADAC  2008
Yılın Filo Otomobili  Avusturya  Der Firmenwagen  2009
Klaxon Ödülü  Rusya  Klaxon  2009
CROAUTO Croatian Yılın Otomobili  Hırvatistan  Auto Klub  2009
Auto Vot  Romanya  Automarket  2009
En İyi Otomobil  Romanya  Auto Motor si Sport  2009
Aurel Persu  Romanya  Auto Mondial  2009
2009 Yılın En İyi İş Otomobili  Slovenya  Finance  2009
2009 Yılın Filo Otomobili  Portekiz  LeasePlan  2009
Yılın Aile Otomobili  İrlanda  New Car Magazine & Car Buyers Guide  2009
Yılın En İyi Yönetici Otomobili  İngiltere  Topgear.com  2008
Editör’ün Seçimi Ödülü  İngiltere  Fleet World  2008
Yılın En İyi Yönetici Otomobili  İngiltere  Fleet Magazine  2009
Yılın En İyi Şirket Otomobili  Danimarka  Otomotiv gazetesi ve Danimarkalı organizasyon  2009
Auto Bild Tasarım Ödülü  Polonya  Auto Swiat  2009
Yılın Test Otomobili  Macaristan  Az Auto ve Inforadio  2009
EUROSTAR 2009 (Andreas Haefele)  Avrupa  Automotive News  2009

Link
http://otomobil.mynet.com/haberler/1622-avrupa-nin-2009-daki-yeni-yildizi:

Toyota Club Türkiye

Avrupa'nın 2009'daki yeni yıldızı
« : Eylül 10, 2009, 15:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Avrupa'nın 2009'daki yeni yıldızı
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2009, 16:35:43 »
Bunun ön konsolunun dizaynı müthiş ya çok hoşuma gidiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2009, 16:48:24 »
geçen gün donanımına baktım
inanılmaz donanım var  :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2009, 16:51:18 »
ayrıca paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2009, 16:53:47 »
Evet paylaşım için teşekkürler :) Fren disklerine sızan suyun yarattığı tehlikeyi ortadan kaldırmak için diski kurutan bir sistem yerleştirmişler ben bu sistemi ilk defa bu araçta duydum bilmiyorum belki yeni araçlarda da kullanılıyordur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2009, 17:01:50 »
evet fren diski temizleme sistemi (BDC) (sitesindeki donanım özelliklerinde yazıyor)
http://www.opel.com.tr/site/local_image/techpdf/insignia_tech.pdf
güvenliğe çok önem vermişler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2009, 17:53:28 »
İstanbul 2008 Fuarına Avensis i incelemek için gittik. Tabi İnsignıa'yıda sadece uzaktan görme şansım oldu. Çevresi kapalı idi.
Kendimce fikirlerimi aktarmak isterim. Fakat döndüğümde Ankara da çok iyi inceledim Avensis in rakibi diye
Ön görünüşü tam karşıdan beğenmedim ( Fıat Linea gibi. ) birazda mercedes karışımı. Arka görüntü tam karşıdan hoş, ama bazılarına fazla gelebilir fakat zaten aracın sınıfı ' CC ' diye yeni türeyen D segment Sedan Sport olan bir sınıf. Passatın ki daha güzel geldi bana.
Ancak araç bana çok cazip gelmedi, Şoför mahalline, gösterge tabloları, kumandalara ulaşım rahatlığına ve fonksiyonelliğine diyecek birşeyim yok, güzel hatta başarılı. Araç iki kişilik yapılmış, arkaya yetişkin birinin oturması çok zor. Ben 1.80 cm boydayım ön koltuğu kendime göre ayarladıktan sonra arkaya oturduğumda hem sığmadım hemde başım tavana direk değdi. Buda malesef arka yolcular için hem konforsuz seyahat ve tehlike. Çünki araç küçük bir tümsekten geçse başın tavana çarpacak hatta boyun zedelenme kırılma gibi kötü şeyler yaşanabilir. İncelediğim 115 ps olanı idi, donanıma diyecek hiçbirşeyim yok gayet güzel. Motor kapağını açtığımda kompartımanı biraz basit buldum, ucu boşta vidalar, 131 deki tarzda açık kablolar pek yakıştıramadım. Ve yan çapurluklara çaktırmadan biraz asıldım çıtır çıtır kaynak ayrılması oldu. 180  ps olanı ise motor ne kadar dayanır öyle bir güce diye düşündüm. Ve opel deki Elektrik ve mekanik arızalarının bu araçta ne seviyede kalacağı.
Sonuç olarak kasa, şekil ve donanımını beğendim. Ama araba 2 kişilik olmuş, bu kadar paraya değer mi?
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2009, 20:24:32 »
meganede avrupannın yıldızı idi değil mi?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2009, 20:48:11 »
opelin boyalı hatunu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2009, 23:09:31 »
Yiğidi öldür hakkını yeme..ARaç yeni avensisten gayet şık...donanım seviyeside artıkçada daha şık oluyor eklenen jantlarla faln..Ben açıkçası avensis yerine insignia alırdım..Konsol muhteşem zaten..Ama 115 pslik donanımına baktım adil abinin dedigi gibi ön kaputu açtıgınızda sanki 96 97 vectra b kasanın kaputunun içine baıyor gibi hissediyorsunuz..Avensis tede kaliteyi hissediyorsunuz ama toyotanın 2002 sonrası corolla avensis lerde oldugu gibi çok sade bir konsol..İç ve dış tasarım olarak bu sınıfta insigniayı tek geçerimm.. :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2009, 23:16:00 »
Bu arac onumuzdeki yildan itibaren farkli motor secenekleri ile Buick Regal olarak Oshawa, Kanada'da uretilip Kuzey Amerika pazarinda satilmaya baslanacakmis.

http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Insignia

http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/112_0807_2009_opel_insignia_first_drive/index.html

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2009, 23:28:20 »
http://http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12454087.asp

Ayrıca opeli Kanadalı magna ve Rus Bankası Sberbank firması GM den %55 hissesini almış..
%35 hissesi GM nin %10 da çalışanlarda kalacakmış
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2009, 23:39:09 »
opel son yıllarda biraz daha sert yapıya sahip araçlar üretmeye başladılar ama araçdan bu tarz bi tat vermiyomuş gibi durmakda kullanana sormak lazım öncelikle ama aracın lansmanı yapılırken hem agresif hemde güvenlik öne çıkartılmıştı aslında kopya veriyor gibi bir parçada olsa genede denemek lazım toyotacılar sağlamlık ve dayanıklılıkdan aldıkları keyfi bulamayabilirler belkide :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2009, 00:15:44 »
http://http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12454087.asp

Ayrıca opeli Kanadalı magna ve Rus Bankası Sberbank firması GM den %55 hissesini almış..
%35 hissesi GM nin %10 da çalışanlarda kalacakmış

Tuncay daha 1 saat önce CNN de izledim haberi GM -  Opeli satışa çıkarmış :) hayırlısı bakalım batmasında opel, okadar opel kullanıcısı madur olmasın sonra Rover kullanıcıları gibi  :)  Discovery channelda belgeselde izlemiştim şirketin batışından sonra galerideki sıfır rover'lar baya ucuza satılmış ve yedek parça konusunda sıkıntılar başlamıştı, inşallah opelede aynı şey olmaz.

wikipediadaki açıklamayı ekliyorum :

Rover (MG Rover Grubu) Birmingham`da yer alan Britanyalı otomobil üreticisiydi. Nisan 2005`te borcundan dolayı iflas etti. 2 büyük Çin firması Rover'a talip oldu.

Devamı : http://tr.wikipedia.org/wiki/Rover

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2009, 00:23:58 »
 :D Ama kardeş hürriyette satmışlar.. ::)
Bu arada avatarda karizmatik ve öfkeli duruyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2009, 01:22:46 »
Yeni Kasa Avensis ve Opel İnsignia 1.6 edition 180 hp turbo , arasında birçok kez gelip gidip sonuç olarak geçen hafta avensisi seçmiş biri olarak izlenimlerim şöyle ;

1- Opel bayilerinde şununla karşılaştım, 110 beygirlik aracı sorduğumda hepsi kötülediler ve abi artık o üretilmeyecek dendi ; O zaman bu aracı bütün kış insanlara cayır cayır neden sattınız , şuanda bir ton satılık insignia 110 hp araç ilanı var .

2- 110 hp de 180 hp de haddinden fazla benzin tüketiyor , 1.6 lık avensisin 1.5 katı (kullananların verilerine göre )

3- İnsigniayı test sürüşünde denedim , arka camın kullanışsızlığı ve küçüklüğü ,görüş mesafesini felaket azaltmış . Ayrıca arka koltuğun dendiği gibi basıklığı .

4- Opel bayilerinde sanki kurban pazarında hayvan satılır gibi insignia satılıyor , adam bana 1.6 edition 180 hp elegance paket insignia yı ( üzerinde 55.750 ) yazıyordu , 53.500 e bırakıcaktı , sonra ben 52 cıkarabiliyorum dedim tamam dedi, 1 saat dusuneyım dedim , telefon etti 1 saat sonra ,kardeşim 51 çıkıyor benden deyince ona da tamam dedi, midem bulandı açıkçası , sanki 135-140 hp lik bir paket geliyorda bunlar stoklarını eritiyorlar gibi hissettim.

5- Araçla otobanda 180 km ye çıktım belki test aracı olduğu içindir , araba yolda gezinmeye başladı ve frene bastım .

6-Ayrıca sport paket diye bir pakette kaldırılmış sanırım .

7-Forumlarda oldukça şikayetler insignia için başlamış (fren disk sorunları kronik ve araçtan gelen tıkırtı sesleri)

8-İç dizaynı ve görüntüsüne hiçbir sözüm yok tamamiyle süper.

---

Avensisle ise test sürüşüne çıktığımızda ilk olarak aracı tanıtan görevli aracı sürdü, inanın bir virajlara girdi 10 yıldır aktif araç kullanan biri olarak söylüyorum nadir araçlar bunu kaldırır . Ve kendimde kullandığımda anlıyorsunuz ki çok farklı bir araç.

3.nesil ve oturmuş bir araç

Avensis ve insignia nerdeyse aynı anda çıktı piyasaya 2009 da , 2. ellerine baktığınızda çok sayıda satılık insignia var , şu tarih itibariyle şuanda 4 tane yeninesil avensis satış ilanı var internette , 4 adet .

Şuanda aldığınız araç avensiste 2010 model geliyor, opelde 2009.

Netice olarak sadece iç dizayn ve görüntü insignia da çok güzel diye opel seçmek saçmalık . Avensis daha üstün bir araç benim yorumum. Ama 1-2 yıl geçer insignia daha tasarruflu 135-140hp araç çıkarır kasa oturur ,kronik sorunlardan kurtulur o zaman değerlendirmesi daha farklı olur zaten .
2010 Yeni Avensis 132Hp Valvematic(Siyah)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2009, 01:33:36 »
toyota başka hocam
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 14, 2009, 11:26:04 »
işte dışardan bakıp offf süper yapmışlar süper araba  denir halk dilinde, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu.Şekle göre süper araba bir zamanlar 206 herkes off süper araba falan şimdi bulgur pilavı gibi dağıldı hepsi ama daha yaşlı toyotalar hala yollarda canavar gibi.avensise 10 yıl rahat binilir ki her toyotaya 10 yıl binilir bence:)Ama toyotayı anlayamayan insanlar çok şey kaybediyor.
avrupada ne seçilirse seçilsin avrupanın yolları bizim gibi bozuk mu?
işte toyotalar türkiye  yollarına dayanan en iyi araçlardan biri..