Gönderen Konu: Ön cam değişimi  (Okunma sayısı 15782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ön cam değişimi
« : Eylül 09, 2009, 09:35:40 »
Arkadaşlar Toyota'mın ön camının altında bir çatlak var. Aracımda şu anda kasko mevcut değil. Ön camı servise sorduğumda 900 TL gibi bir fiyata değiştireceklerini söylediler. Yan sanayide sorduğumda ise 140 TL fiyat verdiler. Yan sanayide ile servisde değiştirilen cam arasında birisinde Toyota markası diğerinde ise özel bir firmanın markası olması bu kadar büyük bir fiyat farkın oluşmasına yol açıyor sanırım.
Aklımı kurcalayan şunlar. Yan sanayide takılan camın servisde takılan camdan ne gibi farkı olabilir ? Yan sanayide sorduğum şirket devamlı sigorta firmalarına iş yapan bir firma bundan dolayı kaliteli cam taktıklarını söyledi. Herhangi bir şikayetde sigorta şirketleri ile sözleşmesinin fesh olunacağını söyleyerek durumunu açıkladı.
Bu kadar büyük bir fiyat farkı kalitede ödün verildiği anlamınamı gelir yoksa servislerin her zaman yaptığı fiyat şişirme politikasımı ?
Toyota Corolla Terra Special

Toyota Club Türkiye

Ön cam değişimi
« : Eylül 09, 2009, 09:35:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cam değişimi
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2009, 11:15:08 »
bence servislerin şişirme politikası da var tabiki gibi duruyor. Birde orjinal ürün satıyor adam. Ama şu var 900 tl nerde 140 tl nerde, 6 kez ön cam eskitirsin. her taktırdığın 3 yıl sürse kullanımı en kötü şartlarda ön cam için araba ömründe harcamaz o orjinal cam parasını :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2009, 13:59:16 »
2005 model corollam var orjinal camlar Türkiye yapımı. Zaten Türkiye cam (gözlük, otomobil) konusunda çok deneyimli ve kaliteli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2009, 18:17:32 »
Merhaba Doğan Bey. Benim aracımda da aynı problem vardı. Bir ay önce 130 TL'ye "olimpia" marka cam taktırtım. Şuan gayet memmunum. Ben de sizin gibi bir araştırma yapmıştım. Servis banada aynı fiyatı verdi ancak serviste sadece cam değil fitilleri de değiştiriyorlarmış. Fitillerin değişmesine gerek var mı diye araştırdım gerek yokmuş. Bende yan sanayi camı taktırma taraftarı değildim ancak kullanınca bu düşüncem değişti. Umarım sorununuz biran önce hallolur.
Toyota'lı mutlu günler dilerim:)
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2009, 10:19:14 »
Doğan bey öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Size tavsiyem camı kesinlikle değiştirmemeniz yönünde. Çünkü hiçbir servis fabrikasyon gibi yeni camı presleyip orjinali gibi yapıştıramıyor. Fabrikalarda bu iş için güçlü kuvvet uygulayan presler kullanılıyor ve tam yapışma sağlanıyor. Oysa servislerde veya camcılarda bu presler bulunmuyor ve insan gücüyle bu kuvvet uygulanıyor.  Takdir edersiniz ki insan gücü de bu preslerin gücü kadar olamıyor. Ayrıca camı tam merkezleyememe problemleri de olabiliyor. Neticede de camdan rüzgar sesi, hatta su, toz vb sızıntıları dahi yaşanabiliyor.

Size tavsiyem eğer mümkünse camı profesyonel bir tamir istasyonunda tamir ettirin. Tamir edilene kadar çatlak yere toz, su vb girmemesi için şeffaf bir koli bandı ile dışarıdan sadece çatlak yeri bantlayabilirsiniz. Çatlağın daha da ilerlememesi için de engebeli yerlerden yavaş geçin ve mümkünse en kısa zamanda tamir servisine gidin. Bu tamir servisleri özel ekipmanlarla çatlağınızı tipine göre (düz, yıldız vb) özel yöntemlerle hiç farkedilmeyecek şekilde onarırlar. Camınız da orjinal haliyle kalır.

Şahsen sürekli kaskom olduğu ve cam değişimlerini kasko hasarsızlığı etkilemeden karşıladığı halde hiçbir zaman bu gibi durumda cam değiştirme yoluna gitmedim. Cebimden para verip tamir ettirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2009, 17:43:53 »
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Her ne kadar farklı açılardan cevaplar gelmiş olsada tüm yazılar için teşekkürler.

Levent bey uyarınızı dikkate alacağım zaten Eskişehir'de bu cam işlerini iyi yapan 2 firmaya sordum hemen hemen aynı fiyat verdiler.

İlker bey sizinde tavsiyenizi dikkate alacağım yalnız şöyle bir durum mevcut. Bu servisler cam değişimlerinde zaten büyük bir çoğunluğu kendisi değiştirmeyip benim sorduğum cam işleri yapan firmalara değişip yaptırıyorlar. Yani orjinal camın  mutlaka değişmesi durumunda bu ve buna benzer firmalar camı takacaklardır. Ayrıca cam elmas ile çizilerek çatlama durdurulmuş ve şu anda ilerlemiyor. Benimde aklımı kurcalayan servis ile yan sanayide takılan cam arasındaki kalite farkı ve fiyat idi.
Toyota Corolla Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2009, 18:46:59 »
  Bazı kaskolar tamirinde masrafını karşılıyor diye biliyorum. Fakat bu tamir işi sadece ön cam için mi geçerli acaba? Mesela far camı vb. de tamir edilebiliyor mu? Yoksa ön camın lamine kısmından faydalanıp mı tamir işlemi gerçekleştirilmiş oluyor. Bu durumda far camı gibi aksamlarda tamir nasıl oluyor eğer var ise?