Doğan bey öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Size tavsiyem camı kesinlikle değiştirmemeniz yönünde. Çünkü hiçbir servis fabrikasyon gibi yeni camı presleyip orjinali gibi yapıştıramıyor. Fabrikalarda bu iş için güçlü kuvvet uygulayan presler kullanılıyor ve tam yapışma sağlanıyor. Oysa servislerde veya camcılarda bu presler bulunmuyor ve insan gücüyle bu kuvvet uygulanıyor. Takdir edersiniz ki insan gücü de bu preslerin gücü kadar olamıyor. Ayrıca camı tam merkezleyememe problemleri de olabiliyor. Neticede de camdan rüzgar sesi, hatta su, toz vb sızıntıları dahi yaşanabiliyor.
Size tavsiyem eğer mümkünse camı profesyonel bir tamir istasyonunda tamir ettirin. Tamir edilene kadar çatlak yere toz, su vb girmemesi için şeffaf bir koli bandı ile dışarıdan sadece çatlak yeri bantlayabilirsiniz. Çatlağın daha da ilerlememesi için de engebeli yerlerden yavaş geçin ve mümkünse en kısa zamanda tamir servisine gidin. Bu tamir servisleri özel ekipmanlarla çatlağınızı tipine göre (düz, yıldız vb) özel yöntemlerle hiç farkedilmeyecek şekilde onarırlar. Camınız da orjinal haliyle kalır.
Şahsen sürekli kaskom olduğu ve cam değişimlerini kasko hasarsızlığı etkilemeden karşıladığı halde hiçbir zaman bu gibi durumda cam değiştirme yoluna gitmedim. Cebimden para verip tamir ettirdim.