Gönderen Konu: rolantide titreme durumu  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
rolantide titreme durumu
« : Eylül 08, 2009, 21:47:52 »
selam arkadaşlar..foruma yeni üye oldum.4 yıldır toyota kullanıcısıyım..2. toyotamı kullanıyorum ve toyotaya devam edicem inşallah.ama bi sorunum varki yıllardır çare bulamadım.. 2005 1.6 terra hb kullanıyorum ve genel anlamda aracımdan memnunum.fakat araç ısınınca yani 90 dereceye gelince rolanti 600 rpm e düşüyor.ve sinir bozucu bir titreme oluyor.rolanti ayarını 800 rpm e alınca 1-2 gün sonra tekrar 600 e iniyor.zaten otomatik ayar yapıyormuş.servis zırvaladı ve 500 tl masraf çıkardı. ama arıza değil bu eski arabamda 2004 sol hb idi. ondada aynı durum vardı.
   acaba sorun vvt-i motorun genel çalışma ilkesindenmi kaynaklanıyor yoksa tespit edip düzeltilebilecek bi sorunmu var.. engin bilgi ve desteklerinizi benden esirgemeyiniz lütfen.
   2. sorun..: 2008 model 1.0 terra yaris 35000 km de. pert ettik. şükür bizde hasar yok.22800 kasko değeri ancak 19000 verebiliriz diyorlar.çok düşük geldi fiyat.ne yapmalıyım kasko değerine yakın bir para alabilmek için
   yardımlarınız için teşekkür ederim
2007 auris d4d comfort

Toyota Club Türkiye

rolantide titreme durumu
« : Eylül 08, 2009, 21:47:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: rolantide titreme durumu
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2009, 21:54:46 »
hoş geldiniz Oktay Bey. Öncelikle profilinize yaş ve şehir bilgilerinizi de girebilir misiniz?

Sorularınız için ilgili bölümlerde ayrı başlıklar açarsanız hem forum kuralları hem de sorularınıza daha hızlı cevap alabilmeniz açısından daha uygun olacaktır.

Ayrıca rölanti konusunda aşağıdaki güncel başlığı incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/aracimin-rolanti-devri-0-6-rpm-sizce-bu-deger-normal-mi-yoksa-degil-mi/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2009, 22:02:28 »
yardımınız için teşekkür ederim
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2009, 08:03:32 »
  Selam.
 Aramıza hoş geldiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2009, 11:20:43 »
rolantide titreme yapa araçta lpg mevcut mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2009, 13:05:59 »
hoş geldiniz
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2009, 18:57:57 »
hoşbulduk efendim.teşekkür ederim.aracımda lpg yok.2005 1.6 hb corolla.50000 km de.düzenli bakımları yapılmış.bundan önceki aracım 2004 sol hb idi. aynı durum ondada vardı. araç ısınınca devir 600 e kadar iniyor.başlıyor titremeye. o model ve o sınıf arabadan beklenmiyecek kadar sinir bozucu bir durum.her türlü müdehaleyi yaptık nerdeyse ancak çare olmadı.750-800 rpm e çekince çok şahane oluyor.aynı sınıf araçları inceledim hepdi ısınınca sabit 800 devirde kalıyor.toyotadan izalasyonu saymassak tek sıkıntım budur.birde izolasyon için ekonomil bir çare olsa toyota tadından yenmez.boğaz filtreler yenilendi.carbon clear yapıldı,en son devir ayarı değiştirildi ancak otomatik tekrar kendini aynı devre çekti.  yardımlarınıza ve görüşlerinize şimdiden teşekkür ederim
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2009, 21:32:36 »
tabi aracı görmeden yada incelemeden yorum yapmak yanlış olur ama bence genel olarak düşünürsek sorun ya maf sensöründe yada rölanti düzenleyicide,eğer aracın garantisi varsa servise başvurmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2009, 00:09:15 »
tabi aracı görmeden yada incelemeden yorum yapmak yanlış olur ama bence genel olarak düşünürsek sorun ya maf sensöründe yada rölanti düzenleyicide,eğer aracın garantisi varsa servise başvurmalısınız.
  maf sensörü nedir?
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2009, 00:31:28 »
Devrinizin 600-630 lara düşmesi normal.VVT-I ların özelliği bu (sinir bozucu olsa da :) ).

-pert aracınıza gelirsek. İtiraz edebilirsiniz.İnternette araçların kasko değerlerine bakabilirsiniz. ve ikinci elde aracınıza eşdeğer km motor hacmi vs araç bularak (bu konuda aynı aksesuarı falan yoksa da yine aksesuarsız yuksek fiyatlı aracları gostermenizi oneririm) kasko şirketine itiraz dilekçesi yazabilirsiniz.Bunu acentanıza giderek gerekli merciye ulaştırabilirsiniz.Bir miktar daha yukarı çekme şansınız olabilir.Çünkü kasko şirketleri de belirli ikinci el sitelerinden kendi araştırmaları doğrultusunda pert vs araçlara değerleri oralardan verir.Bunu da genelde eşdeğer gibi ama fiyatı düşük önceden kazası olan araç fiyatlarını müşterilerine sunarak pert araçların değerlerini öyle öderler.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2009, 08:45:17 »
MAF SENSÖRÜ : Emme manifolduna giren havanın kütlesini ve ağırlığını ölçerek ECU'ya bilgiler aktarır, ECU bu bilgileri değerlendirerek uygun oranda yakıt miktarını belirler.

Oktay bey, bu problemden dolayı servise gittiğiniz anlaşılıyor. Servis 500TL masraf çıkartmış peki, servisin teşhisi neymiş? 500TL'yi sizden boşuna almayacaklar neyi değiştireceklermiş?

Benim aracım da 2003 Terra aynı problem bende de var, hemde aldığım günden beri  bu sıkıntıyı yaşıyorum servislede görüştüm VVTI motor karakteristiği dediler. O günden beri artık beni rahatsız etmiyor, kabullendim. Bence siz de kabullenseniz iyi olur, paranızda cebinizde kalır.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2009, 10:01:47 »
rölantide titreme durumuna yapacak birşey yok maalesef, bende aynı şekilde biniyorum aracıma

pert aracınızla ilgili verilen fiyat normaldir, 2010 modelinin 26900 tl satıldığını düşünürsek daha fazlasını beklemek yanlış olur, 19000 tl iyi rakamdır ;)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2009, 20:24:16 »
verdiğiniz
MAF SENSÖRÜ : Emme manifolduna giren havanın kütlesini ve ağırlığını ölçerek ECU'ya bilgiler aktarır, ECU bu bilgileri değerlendirerek uygun oranda yakıt miktarını belirler.

Oktay bey, bu problemden dolayı servise gittiğiniz anlaşılıyor. Servis 500TL masraf çıkartmış peki, servisin teşhisi neymiş? 500TL'yi sizden boşuna almayacaklar neyi değiştireceklermiş?

Benim aracım da 2003 Terra aynı problem bende de var, hemde aldığım günden beri  bu sıkıntıyı yaşıyorum servislede görüştüm VVTI motor karakteristiği dediler. O günden beri artık beni rahatsız etmiyor, kabullendim. Bence siz de kabullenseniz iyi olur, paranızda cebinizde kalır.
teknik bilgi için teşekkür ederim.sectör ayarı yapacaklarını(neyse o bilmiyorum.) ,hava filtresinden motora gelen botuyu değişceklerini söylediler. saçma sapan bir fikir olduğunu düşünüyorum ama öyle dediler.maf sensörünün nasıl temizleneceğini öğrendim onu denicem.oda olmazsa çekcez bu zıngırtıyı napalım
rölantide titreme durumuna yapacak birşey yok maalesef, bende aynı şekilde biniyorum aracıma

pert aracınızla ilgili verilen fiyat normaldir, 2010 modelinin 26900 tl satıldığını düşünürsek daha fazlasını beklemek yanlış olur, 19000 tl iyi rakamdır ;)
  pert araç için 20000 tl ye anlaştık. hayırlısı olsun artık :)
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2009, 22:06:58 »
pert araç için 20000 tl ye anlaştık. hayırlısı olsun artık :)

çok iyi rakam
hayırlısı olsun
Bodrum