Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4D Bazı Sıkıntılar...  (Okunma sayısı 3713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
2009 Corolla D-4D Bazı Sıkıntılar...
« : Eylül 08, 2009, 01:15:34 »
Merhabalar, tam bir yıldır 2009 model Corolla D-4D kullanıyorum. Aracımı ilk aldığımda ön camının fabrikasyon çıkışlı olarak optik kusuru olduğu fark ettim ve garanti kapsamında cam değişimi yaptırdım. Diğer bir sıkıntı ise sürücü önündeki silecek camda su damlacıkları bırakıyor ve görüşümü engelliyor. Bununla ilgili olarak ise silecek lastiğimi değiştirmeme rağmen sorun çözülemedi. En büyük sorunu ise rampalardaki kalkışlarda yaşıyorum ve yoğun bir balata kokusu algılıyorum. Bu debriyaj balata kokusu ile ilgili ne yapılabilir veya bununla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada lütfen kullanıcı hatası demeyin çünkü 15 yıllık şoförlük hayatımda her çeşit arabayı kullandım ve özellikle bu araca kendi malım olması suretiyle çok daha titiz davranmaktayım :)

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla D-4D Bazı Sıkıntılar...
« : Eylül 08, 2009, 01:15:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla D-4D Bazı Sıkıntılar...
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2009, 01:25:54 »
debriyaj pedalınızda bi problem olabilirmi ? d4d lerde pek gözükmeyen bi sorunda :)
birde cam siliceği konusunda aynı sorunu yaşadım sinirlenip aksaraydan muz diye tabir edilenlerden aldım şu anda memnunum :D
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2009, 01:39:10 »
iyi de dostum bu muzlara ne gerek var, adamların sanki problem bendeymiş gibi bana bakmalarına sinir oldum :) Debriyaj pedalında nasıl bi problem olabilir? Açar mısın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2009, 13:38:31 »
Öncelikle geçmiş olsun Gökhan bey. Araba işi sıfır alana da, ikinci el alana da şans işi gerçekten. Sıfır araba alıp da bu tür sorunlarla uğraşmak çok can sıkıcı hakikaten. Debriyaj baskı balatanızı güvenilir bir serviste kontrol ettirmenizi ve gerekirse ustayla birlikte test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. Garanti kapsamında çözüm bulurlar umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2009, 14:36:48 »
Gökhan bey 15 yıldır şoförüm demişsiniz ama Yokuşta gelen balata kokusunun sebebini anlayamamışsınız. Bunun sebebi araç ağır, dizel motor turbo dolupta kalkana kadar ayağınız debriyaj pedalında kalıyor ve buda balatanızın bir miktarda olsa ısınmasına sebebiyet veriyor. Bunu önlemek için ayağınızı debriyaj pedalından tamamen ve erken çekin. Sırf bu sebepten o aracın debriyaj pedalı benzinliye göre daha serttir ki ayağı itsin diye.

Birde daha sizinle tanışmadan probleminizle tanıştık. Lütfen Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırmısınız.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2009, 18:07:39 »
Birde daha sizinle tanışmadan probleminizle tanıştık. Lütfen Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırmısınız.

+1

Silgilerle ilgili sorununuz için camı da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Belki cam yeteri kadar temiz ve pürüzsüz değildir. Debriyaj ile ilgili olarak Adil abi gibi düşünüyorum. İkinci bir ihtimal olarak eğer debriyajı çok yukarda ayarlatmış iseniz bu da aynı soruna sebep olacaktır
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2009, 18:50:09 »
Balata kokusu fazla yarım debriyaj yapmaktan dolayı oluyordur birde dizel araç olduğunda devrini alana kadar stop etmesin diye bunu yapıyorsanız balata kokusu doğaldır.Gaza biraz önceden basın devrini alsın sonra yarım debriyaj yapmadan birden kalkın.Birde sürüş sırasında ayağınız debriyaj pedalının üstünde tutmamaya çalışın ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2009, 23:35:44 »
Arkadaşlar yanıtlarınızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, öncelikle kendimi tanıtmıştım gözden kaçırmış olmalısınız.
Sevgili Adil Bey; aracın ağır olduğunun ve hatta 1.4 motor ve 90 beygirin bu araca hafif geldiğinin ben de farkındayım ancak benim merak ettiğim konu şu ki yüzlerce aynı model araç içerisinde sadece benimkinde mi bu problem var? Ayrıca şimdiye kadar diğer araçları nasıl kullandıysam bunu kat kat daha titiz kullanıyorum ki sonuçta kendi arabam. Ama diğer araçlarda böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Ayrıca şunu da belirteyim biliyorsunuz ki her rampada kolay kolay debriyaj pedalından tamamen ve erken çekemiyorsuz ayağınızı.
Sevgili Mehmet Kan Bey; debriyaj ayarını biraz düşürtmek istedim ancak bu araçlarda hidrolik debriyaj olduğunu ve böyle bir ayarlama yapılamayacağını söylediler. Ayrıca problemin camda olduğunu düşünmüyorum çünkü ön camım daha önce bir kere değişti ve her iki camda da aynı hatayı gözledim.
Sevgili Aydın Bey; sürüş sırasında ayağımı debriyaj pedalında tutmuyorum ama gaza önceden basıp devrini alma konusunda fikirlerinizi değerlendirecem.
Hadi ama şu da bir gerçek ki hepimiz yeri ve zamanına göre yarım debriyaj yapmışsızdır ve kaç araçtan bu koku geldi ki? Ben hala hatayı kendimde mi aramalıyım?:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2009, 00:29:16 »
Benim auriste de aldığımdan beri silmiyor kışa girerken değişip görcez silecek mi cam mı..debriajda herhangi bir sorun olmadı aksine çok iyi.Servise danışın bakalım burdan ne söylense doğru olmaz kullanıcı, el freni ,yok yarımı tamı deneyip görmek lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2009, 00:36:23 »
Arkadaşlar benim Silecek lastiklerim mart ayında ki 20bin km bakımında değişmişti ama 2 3 ay sonra yine kotu silmeye başladı. 1 2 hafta once 30 bin bakım için aracımı toyana goturdum orda silecek lastiklerimn 6 ay once değiştiğini ve sol taraftaki silecegin iyi silmedigini soledim sağolsun bu konuyla ilgeleneceklerini soylediler ben içimden diyordum kesin silecek lastiğini değiştirirler diye fakat silecek lastiğini temizlemişler bir şekilde ve suan sileceklerim cok guzel siliyor belki bu silecek sorunuza goturdugunuz servis bir cozum bulabilir Gökhan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2009, 00:38:51 »
silecek lastiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum bende hazır yağmurlarda başlamışken. Birde silecek kollarına takılan cama daha iyi bassın diye rüzgarlık takılıyor bunun için silecek kollarını değiştirmek lazım mı yoksa ?

birde sağ ve sol olmak üzere silecek lastikleri kaç cm ? 2007 HB için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2009, 00:51:53 »
Bu silecek konusunda hala şunu düşünüyorum ki ne lastik ne de cam çözüm değil, sadece sileceğin ön cama bastıran yaylarda gevşeklik var ve sileceğimin değiştirilmesi lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2009, 00:59:38 »
Bu silecek konusunda hala şunu düşünüyorum ki ne lastik ne de cam çözüm değil, sadece sileceğin ön cama bastıran yaylarda gevşeklik var ve sileceğimin değiştirilmesi lazım...

O zaman sileceğin değil, silecek kollarının ya da eğer mümkünse sadece yayların değişmesi lazım. Belki yaylar üzerinde gergi ayarıda olabilir, sadece küçük bir ayarla sorun çözülebilir ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2009, 01:14:13 »
Sevgili Mehmet Bey tam üstüne bastınız ama nedense hep problem benim camımdaki sinek lekelerindeymiş gibi davranmalarına dayanamıyorum artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2009, 01:16:11 »
servis yanlış bilmiyorsam nwb (japon) marka kullanıyor ve çürük lastik gibi benim arabada 6 ay önce değişti 1-2 ayda değişmeden çnceki haline geldi. Bosh marka ya da ne bileyim enazın başka bir marka denemekte fayda var diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2009, 09:06:10 »
Arkadaşlar benimde silecek lastiklerim 2 ayda gitmişti servise soyledim temizlediler şimdi 0 gibi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2009, 12:30:09 »
Bence fazla titiz kullaniyorsunuz.
Debriyaji cok yavas birakmak veya gereginden uzun süre yarim debriyajla kalkmak, debriyaj icin patinaj demektir.
Büyük ihtimalle araca acidiginizdan, aktarma organlarina zarar gelmesin istedginizden cok yumusak kullanmaya calisiyorsunuz.

Debriyaji cok sarsmadan ama bir o kadar da cabuk kullanmak daha saglikli diye düsünüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2009, 05:46:42 »
yorumlar çok faydalı oluyor.teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2009, 10:17:43 »
Balata kokusu araca duyduğunuz hassasiyetten kaynaklanıyor besbelli..bir de silecek konusu var..Arkadaşlar sileceklastikleri bulundukları aparat üzerinde tek tarafı sabit tek tarafı da esnemeyle rahat hareket edebilsin diye serbesttir. Silecek lastiğinizin her iki tarafı da serbestse camınızda iz bırakması normaldir. Sileceğiniz rüzgarlıklı olduğundan bunu yan sanayi bulma ihtimaliniz pek yok..Bu sebepten 2 seçeneğiniz var. Serviste 40 - 45 civari değiştiriyorlar. Diğer çözüm Akssaraydan sadece swf lastik alıp bunu kendi başınıza yapıyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 14, 2009, 16:35:03 »
yokuşta kalkışta her seferinde balata kokusu bende alıyorum.
bana normal diyorlar ama...