Gönderen Konu: COROLLA D4D AMORTİSORLERİ  (Okunma sayısı 1738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
COROLLA D4D AMORTİSORLERİ
« : Eylül 06, 2009, 11:44:33 »
2009 MODEL COROLLA D4D ARAÇIMIN SANKİ ASFALDAKİ HER TÜRLÜ ÇIKINTI VE GİRİNTİYİ HİSSETİRİYOR.BU KONUDA BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN VAR MI?

Toyota Club Türkiye

COROLLA D4D AMORTİSORLERİ
« : Eylül 06, 2009, 11:44:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA D4D AMORTİSORLERİ
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2009, 12:00:54 »
Amortisörlerin asıl işi o zaten. Bu konuda rahatsızlık duyduğunuz konu nedir tam anlayamadım? ' Sert' mi diye düşünüyorsunuz?  :-\

Birde yazınızın tamamında büyük harf kullanmayın. Bağırmak anlamındadır.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2009, 14:16:54 »
Muammer Bey, Tanışma bölümü altında ayrı bir başlıkta kendinizi tanıtıp, profilinize yaş ve şehir bilgilerinizi de ekleyebilir misiniz?

Ayrıca Adil Bey'in de belirttiği gibi büyük harf ile yazmak forum kurallarına aykırıdır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2009, 18:33:01 »
o benim 2007 model aracımdada oluyor sonra kuzenimde leon vardı onu kullandım sadece amortisörlerin hava seslerini duyuyodum galiba bu kronik bi sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2009, 19:38:34 »
Daha once buyuk araba kullandiysaniz. Corolla'ya gecince bu tur rahatsizlik duymaniz normal. Arabaniz yeni oldugu icin amortisorlerde bir problem oldugunu sanmiyorum.
Arabaniz hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2009, 20:13:04 »
Bir de lastiklere bakabilirsiniz, bazı lastikler çok sert hamurlu olup, konfor yönünden pek birşey veremezler. Aracınızda ne tür bir lastik var?
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2009, 10:38:26 »
Cevaplar için teşekkür ederim.Adil bey evet sert bir amatisöru var gibi geldi bana amartisorlerin genel görevi yoldaki bozuklukları araçın kasasına iletmeden kendi bünyesinde yok etmesidir veya azaltmasıdır.Benim araçta ise araç dururken bile amartisör kısmına baskı uyguladıgınızda bile esneme yok denebilecek kadar az otoparkta bulunan diğer araçlara bu baskıyı yaptıgınızda çok tatlı esneme yaptıgını görüyorsunuz.Arbanın üzerinde michelın lastikler mevcut buda en yumuşak lastiklerden birisi ;bu sorunu başka corollada da denedim ama sonuç yine aynı o araçın sahibide evet yolun en inçe ayrıntısına kadar hissediyoum diyor.Arabanın ağır olmasında kaynaklanan kronik bir sorun gibi gözüküyor ne dersiniz.... Büyük harfler için özür dilerim aranıza yeni katıldım maruz görün lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2009, 11:13:42 »
  Öncelikle ilk yazınızın sağ tarafında bulunan ''Değiştir'' sekmesini kullanarak yazınızı küçük harfli hale getirebilirsiniz.
 Amortisörün asıl görevi yoldan gelen darbeleri sönümleyerek alan yayların (helezonlar) salınımlarını sönümlendirmektir. Konfor ve yol tutuş oranı sadece amortisör ile değil yaylar ilede sağlanır. Ayrıca amortisörler yol tutuş, frenaj vs. gibi konularda da aracı etkiler.
 Normalde amortisörler (özellikle gazlılar) ilk harekette yumuşak salınıma izin veririler (konfor için) ve ardından hareketi keserler (güvenlik için). Eğer ilk salınımda sorun varsa amortisörler özelliğini yitirmiş ve düşük performansda çalışıyor olabilir. Yeni bir amortisör %100 performansda ise zaman içinde bu oran kesinlikle düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2009, 11:32:54 »
Muhakkak amartsörleri görevleri sadece konfor değil viraja girişler , frenleme merkez kaç kuvvetini göre kasaya güvenli şekil verme buda sürüş güvenliği açısından savrulmayı önleme doğrusal yönde tümseklere vurdugunda vuruntuyu absorve etmek gibi önemli görevleri vardır. Ama benim şu an ilgilendigim konu eşiminde hamile olması nedeni ile konforda yoğunlaştı bazı yollarda arabayı 30 40 km ye  düşürüyorum öyle geçiyoruz yoksa allah göstermesin çocuga kavuışamadan yolda düşürecegiz.