Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 14:16:31
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu:
Jant, Lastik
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Jant, Lastik (Okunma sayısı 4224 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Jant, Lastik
«
:
Eylül 05, 2009, 23:44:43 »
Herkese iyi akşamlar, sizlerden yardım istiyorum, daha önce bir çok aracım oldu ama ilk kez toyota aracım olduğu için ve böyle güzide bir siteye üye olarak kabul edildiğim için gerçekten çok mutluyum. Ben acemi toyota üyesi olarak sizlere danışmak istediğim konu, 1999 model avensis aracımın lastik ve jant' a ihtiyacı var. Bu konuda yardımcı olursanız, çok makbule geçecek. Kalın sağlıcakla.
Toyota Club Türkiye
Jant, Lastik
«
:
Eylül 05, 2009, 23:44:43 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
Araç: Corolla
4 kere teşekkür edildi
Ynt: Jant, Lastik
«
Yanıtla #1 :
Eylül 05, 2009, 23:55:32 »
bütçeniz ve kaç inch jant düşündüğünüzü belirtirmisiniz ? ve tabi şuanki orj boyut nedir?
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Eylül 06, 2009, 00:00:28 »
İnanın ben orjinal jant ve lastik ebatlarını bilmiyorum, ama şuan üzerinde olan 15 jant 195 lastik. Bu arada çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Eylül 06, 2009, 00:09:18 »
jant ebatını büyütmek istiyormusunuz peki ? eğer 17" yapmak isterseniz lastik dahil 2000 TL civarı bi rakamı gözden çıkarmanız lazım. google jant diye arama yaparsanız birçok seçenek karşınıza çıkacaktır siz elemyi yapın karar aşamasında bize başvurun çünkü jant lastik olayı tamamen zevk meselesi ne tarz bi jant istiyorsunuz ve lastikten beklentileriniz neler ?
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Eylül 06, 2009, 00:21:24 »
Sinan bey, benim öncelikle düşündüğüm orjinal jant ebatı neyse o (ben bilmiyorum) ama ebat olarak tabiiki sizlerin tafsiyesi' de çok önemli atıyorum, ( 17 inç jant, 205 veya 215, lastik) sizler ne önerirsiniz, inanın bugün bir hafta oldu bu aracı alalı hiç bir bilgim yok. Bu arada 1500 gibi bir bütçe jant ve lastiklere ayırabilirim.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 06, 2009, 00:33:19 »
yerinizde olsam ebat büyütürdum. bunuda büyütürken belli kuralla içinde büyütmeniz lazım forumda internettede lastik ebat değişim cetvelleri ile alakalı konular mevcut. Şöyleki 195/60 15 boyutlarındaki bi lastiği 205/45 17 yaparsanız yanağı küçülterek orj lastik çevresi boyutunu tututabilirsiniz. 16" düşünüyorsanızda 205/55 16 da gene aynı boyutlarda kalacak. büyük jant takmanın görsel açıdan getirdiği kadarda eğer bilinsiz bir seçim yaparsaniz götürüsde olacaktır. Ağır jantlar fren mesafenizin uzamansına hızlanmanızın düşmesine ve dolayısıyla daha çok yakmanıza sebep verebilir. o acıdan jant seçerken görsellikten ziyade hafif alaşımlı olmasına dikkat edin.
2. bir hususta lastik ebatlarında aşırı bir değişim yapmamanız misal 195/60 15 den 205/45 17 veya 215/40 17 ebattan yukarı çıkmanızda fayda var. aksi halde yukarda belirttiğim hususlara ek olarak ön takımınız daha çok yorulacak yanak inceldiği için sarsıntıyı absorbe etmekte eskisi kadar başarılı olamaycaktır.
Lastik husunda ise iş tamamen kullanım stilinize göre değişir. kimi kullanıcı yol tutuşu artırmak ister kimi kullanıcı yıllarca her koşulda kullancağı bir lastik almak ister. ben tercihimi yol tutuştan yana yaptım ve bilindik bir markanın üst sınıf performasn lastiklerinden aldım. tabi fiyatıda bir çok lastikten daha pahalıydı. dikkat etmeniz gereken bir hususta lastik testlerindeki sonuçlar bunlardan birisi adac ın yaptığı testler bir diğeride tirerack 10tires.com gibi internet sayfalarında yapılan kulanıcı testleri ve yorumları genel anlamda en iyi sonuçları bu tarz sitelerden elde edebilirsiniz.
konu çok geniş olmakla beraber internet arştırmasında izleyeceğiniz yol öncelikle lastik testlerini o lastiğin TR deki fiyatı ve kalan parayla ne alabileceğim şeklinde olsun.
Ebat aynı kalcaksa Yokohma AS01, Continetalpremium contact2, bridgestone ER300, gibi lastikler işinizi görecektir.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Eylül 06, 2009, 00:42:44 »
(internet araştırmasında izleyeceğiniz yol öncelikle lastik testlerini o lastiğin TR deki fiyatı ve kalan parayla ne alabileceğim şeklinde olsun.) Vermiş olduğunuz, bu öneri ile yola çıkacağım. Bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Eylül 06, 2009, 00:54:59 »
Sinan bey, bu arada aracım siyah, 20i, üzerinde atiker sıralı lpg, otomatik olan bir araç belkide bunları daha önce yazmalıydım, bugün ilk kez tekirdağ gittim sadece denemek için pek yormadı sabahda kısmet olursa sapanca' ya gideceğim, pazartesi itibari ile jant ve lastiklere ağırlık vereceğim. Yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Eylül 06, 2009, 02:21:59 »
rica ederim işin en güzel kısmıda bilinçli bir şekilde araştırma yapıp ona seçim yapmaktır.
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #9 :
Ekim 10, 2009, 09:37:18 »
merhaba arkadaşlar
birkaç sorum olacak ............
elimde orjinal yaris jant ve lastikleri var fabrika çıkışı 185-60-r15 ebadında
15 inç janta 14 inç lastik takabileceğim bilgisi verildi bu doğrumu ?
doğruysa tam olarak kullanabileceğim lastik ebadı hakkında bilgilendirebilirmisiniz?
ayrıca bu inç küçültme işlemini yakıt tasarrufu adına gerçekleştirmek istiyorum ne kadar kazancım olur?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ekim 17, 2009, 01:20:38 »
yol öyle bi lastiği janta geçirme fantezisi Oğuz bey kim demişse ona cok cok selamlarımı iletin lütfen....
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu:
Jant, Lastik