Otomobil üreticileri jantların offsetini, ölçülerini ve lastik ölçülerini mühendislik hesapları sonucunda öyle ayarlıyorlarki; elbetteki arabanın yüklü/yüksüz halde, direksiyonun tam düz veya tam dönük halinde, düz/virajlı yolda, bir çukura girildiğinde, kısaca tüm durumlarda herhangi bir elemana sürtme gibi bir problem yaşanmıyor ve tüm elemanlar(rot başları, rulmanlar vs.) maksimum ömre sahip oluyorlar.
Jant-lastikçiler, elbette jantlarını değiştirmeye gelen bir araç için, bu mühendislik hesaplarını kullarak bir sonuca varmak yerine estetik amaçlı yardımcı oluyorlar ve yapacakları teknik yardım, göz kararıyla veya deneme yanılma yoluyla yeni takılacak olan jantın kalipere veya çamurluğa sürtüp sürtmeyeceğini belirlemekten öte olmuyor.
Bu noktada bence iş araç sahibine düşüyor; eğer gerçekten merakı varsa, modifiyeyi sadece aracı daha güzel görünsün diye değil daha başarılı teknik değerlere sahip olsun diye yapıyorsa jant değişiminden önce aracının fabrika çıkışı jantları konusunda araştırma yapmalı, offset değerini nasıl koruyabileceğine dair hesaplamalar yaparak bilinçli bir biçimde bu işe el atmalı..
Aynı offset değerine sahip jant bulunamıyorsa bile yakın değerler seçilerek aracın minimum zarar görmesi sağlanabilir. Bugüne kadar jant-lastiğini değiştirmiş arkadaşlardan pek çoğumuz sadece jantçının tavsiyesi ile iş yapmış, "sürtmemesini" yeterli görerek beğendiğimiz herhangi bir jant modelini satın almışızdır. Elbette bu konuda jantçıları suçlamak yersiz olur, onlar sonuçta bu işin ticaretini yapıyorlar, eğer gelen müşteriye "senin aracın için elimizde birebir jant yok" deseler para kazanamazlar. Uluslararası jant üreticilerinin web sitelerinde hemen hemen tüm jant model bilgilerini ve teknik özelliklerini bulmak mümkün. Araştıran arkadaşlar eminimki bu bilgilere ulaşabilecek ve gerekli hesabı yapacaklardır.