0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki madem o kadar işe yarıyor toyota neden yapmıyor ki?
Güç artışı ile birlikte, yakıt tasarrufu geleceğini sanmıyorum. Araçların ECU'ları için program yazılırken, araç üreticileri sadece güç üstüne odaklanmazlar. Onlar üç nokta üzerine birlikte odaklanırlar; güç, yakıt tüketimi ve emisyon oranları. Onların yazılımı bu üç değeri optimize eden değerdir. Güç/tork artışını garanti eden kişi veya kurum emisyon ve / veya yakıt ekonomisinden ödün vermek zorundadır. Yani böyle birşey yaptırırsan, yakıtında artışla beraber emisyon pulu alamama ihtimalinde var. Her yönüyle değerlendirilmesi gereken bir konu
Tüketim olayını çok kısa bir aralıkta azaltabilirsiniz. Şöyleki, önceden 1800 devir gibi max torq üreten motor artık turbo daha erken dolup boost üretmeye başladığı için atıyorum 1600 devir gibi max torq üretmeye başlar. Egzantiriklerde bu devre göre motor bloğu içine yakıt göndereceklerinden daha az devir daha az yakıt manasına gelir. bunu ancak uzun yolda hissedebilirsiniz. Şehir içi tüketim değerini düşürmek hayal olur. Ama bu artacağı anlamında değil tabi. şehir içi kullanım disiplinine uymayan bir devir bandı olduğundan.
Sinan, ben ortalama değerler üzerine görüşümü açıkladım. Yani genel ortalamada yakıt tüketimi artarken, emisyon değerlerininde kötüleşeceği kanısındayım. Seninde belirttiğin gibi bazı aralıklarda yakıt tüketiminin azalmasıda mümkün, ama bence ortalama tüketim artacaktır. Artı olarak güç konusunda ECU verilerinde oynama ile büyük değişiklikler olacağını sen aracını yaptırmadan öncede forumda dile getirmiştim ben, tabi o zaman için arkadaşlar Türkiye'de bunu yapan yer olmadığını söylemişti (senin durum anladığım kadarıyla hala istisna). Aynı zamanda aracında modifiye sonrası belirttiğin veriler gerçekten çok iyi, yapan arkadaşı tebrik etmek lazım.Not: bu "gözü kara toyotacı" ünvanı özel istek ile alınan bir ünvan mı?