Gönderen Konu: İşte elektirikli DOBLO!  (Okunma sayısı 1090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte elektirikli DOBLO!
« : Eylül 04, 2009, 15:09:37 »
Geçtiğimiz aylarda Tofaş CEO'su Ali Pandır Hükümetin teşvik etmesi ve özendirmesi halinde iki ayda elektrikli araç üretimine başlayabilecek durumdayız demişti. Habertürk o elektrikli aracın fotoğrafına ulaştı.

Haber günlük gazetelerin otomobil sayfalarına iki ay önce yansıdı. Tofaş CEO'su Ali Pandır günlük gazetelerin otomobil editörlerine "Eğer hükümet teşvik ederse elektrikli araç üretebiliriz." Açıklamasında bulunmuştu. Ali Pandır bu konuşmasında elektrikli araç için hükümetin teşviğinin ve kamu alımları yapmasının çok önemli olduğuna değinmiş ve "Bu araçların Avrupa'da dönüşümünü yapanlar var. Sonuçta elektrikli bir Fiorino, benzinlisinin dört katı fiyata satılıyor. Yani maliyeti çok yüksek. Bu yüzden sadece teşvik değil, kamu alımlarıyla özendirmek de önemli" ifadesini kullanmıştı.

Tofaş'ın AR-GE başarısı

Şu bir gerçek ki, Tofaş uzun yıllardır Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırım yapıyor. Ali Pandır o zamanki konuşmasının bir bölümünde gazetecilere şu açıklamaları yapmıştı:

1994'te 8 kişilik çekirdek kadroyla kurulan ve bugün 450 kişiyle çalışan Tofaş Ar-Ge Merkezi'ne yaptıkları yatırımları kesinlikle azaltmadık. Şu an mevcut ürünlerimizin yeni versiyonlarının geliştirilmesiyle uğraşıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla kendi üretmediğimiz araçlar için de Ar-Ge yapabilecek duruma geldik.

Geçmişte neler olmuştu?

Tofaş elektrikli araç çalışmalarına 2001 yılında başladı. Bir yıllık yoğun bir çamışmanın ardından Tübitak MAM'da (Marmara Araştırma Merkezi) o zamanın CEO'su Jan Nahum yönetiminde seri hibritli bir araçın yapımı tamamlandı. 2002 yılında Başbakan'a bu aracın bir demosu tanıtıldı. İlk seri hibrit araca ise Elit 1 adı verildi. Daha sonra bu çalışmalar durduruldu. Ancak şu anda Ali Pandır'ın açıkladığı gibi Doblo veya Fiorino'nun elektrikli versiyonu her an yapılabilir.

Haberimizde resmini gördüğünüz Doblo 2001 yılında piyasada bulunan eski Doblo. Bu yılın sonunda yeni nesil Doblo yollara çıkacak. Yeni nesil Doblo eğer teşvik edilirse elektrikli olarak piyasaya çıkabilecek.

Kaynak: www.otomobilgazetesi.com

Toyota Club Türkiye

İşte elektirikli DOBLO!
« : Eylül 04, 2009, 15:09:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: İşte elektirikli DOBLO!
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2009, 15:21:39 »
Ceyhun bey mesajlarınızda karakter ve resim hataları var, bu yüzden sohbet bölümüne taşıdım. Lütfen düzeltiniz ve ilerde ön izleme fonksiyonundan yararlanınız. Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2009, 15:30:35 »
Alper Abi düzelttim, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2009, 15:37:22 »
resim düzelmiş ama bu haberde karakter hataları var, ben düzeltmeyi deneyeyim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2009, 15:46:04 »
Alper Abi ben karakter hatalarını anlamadım, bulamadım  :-[ siz yardımcı olursunuz.(Teşekkürler)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2009, 15:48:40 »
düzelttim zaten, firefox ile tüm tırnak işaretleri soru işareti olarak gözüküyordu
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2009, 15:54:49 »
Tekrar teşekkürler, google chrome kullanıyorum bende normal gözüküyordu, daha dikkatli olurum bir dahaki sefere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2009, 23:39:59 »
bariyeni kasayı yapsalarmış
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif