Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 17:36:27
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
d4-d aracımda turboya geçiş ve direksiyonda sorunlar var
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: d4-d aracımda turboya geçiş ve direksiyonda sorunlar var (Okunma sayısı 1503 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
«
:
Eylül 04, 2009, 13:58:20 »
meraba arkadaşlar ilk aldığımda debriyaj kaçırıyo diye baskı yı değiştirdim şimdi kaçırmıyo yalnız arabaya ışıklardan falan kalktığımda biraz zorladığımda sanki araç otomatik araba gibi bikere silkeliyo kendini acaba turboyamı geçio yoksa başka bişimi ikinciside biyere yanaşırken 3 yada 4 manevradan sonra araba çalışırken direksiyon donuyor ve p/s lambası yanıyo göstregede sonra kontağı kapatıp açınca düzeliyo bunlar hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi çok sevinirim aracım 2007 model plus line 61000 km de bakımları 60000 de yapıldı
Toyota Club Türkiye
«
:
Eylül 04, 2009, 13:58:20 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Türkçemize sahip çıkalım....
Kan Grubu: 0+
Ynt: d4-d aracımda turboya geçiş ve direksiyonda sorunlar var
«
Yanıtla #1 :
Eylül 04, 2009, 14:05:10 »
Öncelikle geçmiş olsun, aracınız garanti kapsamında gözüküyor. Burada belirttiğiniz tüm şikayetlerinizi servise bildirirseniz gerekenleri ziyadesiyle yaparlar. Zaten siz dışarıdan müdahale ederseniz garantiden dolayı servis problem çıkarır.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Eylül 04, 2009, 14:06:56 »
1. Debriyajın kaçırdığını nasıl anladın?
2.kalkış esnasında silkeleme nasıl oluyor? kaçıncı viteste ve kaç bin devirde kalkıyorsun ? Motor kulaklarına baktırdın mı ?
3. 3 veya 4 manevrayı nasıl yapıyorsunda araç stop ediyor ? bunu biraz açabilirmisin ? Yarım debriyaj mı kullanıyorsun ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Eylül 04, 2009, 14:13:51 »
1.debriyaj yüksek viteste gaza basınca devir bi anda fırlayıp düşüyodu debriyaj dediler kaçırıyomuş serviste değişmedi yalnız ama şu ana o olay yok sadece ufak bi titreme oluyo şikayetimdeki gibi
2.sokaklar çok dar anca 2 yada 3 manevra i,le girebiliosun zaten park yapma sorunum yok geniş yerde tek seferde girerim ama dediğim gibi bir ayda iki defa ooldu
3,araç garanti kapsamı bilmiyorum 2, el aldım ama araba 11.ayda 3 yaşına girecek ve dolayısıyla muayene
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Eylül 04, 2009, 14:15:18 »
he bide aracı herhangi viteste olması farketmiyo sadece fazla gaza yüklendğim zman yapıor
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 04, 2009, 14:26:22 »
2007 model ise garantisi yıl sonuna akdar devam ediyordur.
motorun stop etme olayı çok enteresan dizel araçlar kolay kolay stop edecek bir çalışmaya yapısını sahip değildir. pompalarda bir tıkanıklık olsa bunu yüksek hızda daha çok hissetmeniz lazım. debriyaj ile ilgili bir sorundur muhtemelen veya yığılmayla birleştirirsek ateşleme ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Ama dizel araçlarda 4300 devir gibi bir yığılma zaten söz konusu Önceden dizel araç kullanmadıysanız size bu durum sıkıntı gibi gelmil olabilir benzinli gibi kullanmaya çalışıp devir yüksetmeye başladığınızda azalan bir performasn eğrisiyle hızlanırsınız. bence siz araca pek alışamadınız.
enteresan sorunlar yanş su ana kadar debriyaj kacırması haricindeki sorunlarınızla karşılaşanı hiç gormedim. Sizden önceki kullanıcıda 60 binde debriyaj bitirdiğine göre oda çok iyi bir şöfor değildi galiba. Aracınızı bosch servislerinde bi cihaza bağlamanızı ve tüm turbo basıncı dahil pompa basınclarınızı kontrol etmenizi öneririm. yakıt filtreleri dahil tüm filtreleri değiştirdiniz mi ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Eylül 04, 2009, 14:42:00 »
yalnız araç stop etmiyo sadece ben kontağı kapatıp yeniden açıorum sonrada düzeliyo filtrelerin hepsi değişti
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Eylül 04, 2009, 14:53:52 »
direksiyon kutusunda bir sıkıntı veya hidroliğinde azalma olmuş olabilir mi acaba ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Eylül 04, 2009, 15:11:58 »
hidrolik var ama inşallah büyük bi sııntı değildir bi de bu p/s işreti ne anlama gelio acaba acil yapılması gereken bişey ise baktirim diye soruyorum vede yardımcı olduğun için çok teşekkürler
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Eylül 04, 2009, 15:20:24 »
rica ederim Kitapcık arabada suan bende merak ettim yamında olsa bakardım hemen
umarım bi sıkıntısı yoktur ciddi anlamda bende aynısından kullanıyom ben hiç karşılaşmadım o sorunlarla.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Eylül 04, 2009, 15:38:19 »
arkadaşım ben çok aradım internetten bana o işretin ne anlama geldiğini yazarsan çok sevinirim allah razı olsun
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Eylül 04, 2009, 15:39:10 »
ok akşama bakarsam yazarım
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Toyota is my life...
Model Yılı: -
3 kere teşekkür etti
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Eylül 06, 2009, 13:16:38 »
Bizim arabanın kitapığına göre ps: elektrik destekli direksiyon demek. burdaki yazılanlara göre kontak on (açıktayken) bu lamba yanar ve devrede olduğunu gösterir.
ama burda yazdığına göre bu ışık araba çalışıyorken yanıyorsa direksiyon destek sistemi devre dışıdır diyor. Yine de araç mekanik direksiyon sistem ile kullanılabilirmiş. Ama direksiyonu çevirmek için daha fazla güç gerekirmiş. Onun içinde önerilmezmiş.
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Eylül 06, 2009, 14:04:06 »
p/s elektrik motorlu direksiyon sistemi uyarı ışığı..Aracı çalıstırmadan önce kontagı on konumunda actıgınızda p/s abs gibi ışıklar yanıp kontrol ettikten sonra kendiliginden sönüyor ve arabayı çalıştırıyorsunuz..Ancak araç çalışır durumda iken bu ışıgın yanması sakıncalıdır..elektrikli direksiyon devre dışıdır..Ancak bu arızayı aracınız sürekli yapmıyormuşş..Servise gidin ama orda olmazsa aynı şey yapacagınız pek bir şey yok..Aracı siz stop ettirirseniz gene o ışık yanar..Benim aracım da 60,000 de 2004 ama ben o sorunu şimdiye kadar bir sizden duydum..
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Eylül 06, 2009, 15:19:49 »
ilk sahibi aracı biraz hor kullanmıs anlasılan.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Eylül 06, 2009, 16:46:45 »
önceki sahibi hışını çıkarmış ....
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Eylül 06, 2009, 18:03:58 »
ya biraz öyle olmuş galiba valla bi sene idare ederse problem yok demektir
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Eylül 06, 2009, 20:43:47 »
Benim direksiyondan bazen sağa sola çevirmemde yağı eksilmiş gibi ses geliyordu..Kesinlikle boşluk veya cukurlarda takırtı tıkırtı yoktu..D.bakır kardelendeki formen mekanikte gerçekten çok iyi..Bana bunların elektrikli direksiyon oldugunu bu gıcırtının direksiyon kutusundan olabilecegini onunda degişirse malıyetinin yüksek olacagını söylediler...Ama bakalım nerden dediler..Aşagı aldılar 30 dk sürdü..Sorun direksiyon kutusundan deilmiş..Direksiyonda herhangi bir arıza yokmuşş.Hava yastıkalrını kontrol eden hava yastıgını spiral kablosu sürtüyormus..Gerekli düzeltmeyi yaptık dedi ses ozamandır kesildi..Devam ederse ilerde en kötü hava yastıgı işaretın yanar oda kablo sürtmesinden dolayı temassızlık olursa dedi..Onunda maliyeti spiral kablonun 350 tl ymiş..içim rahatladı..Aklımda sorun kalmadan biniyorum..Bizim bu aralarda direksiyon kutusunu degistiren cok oldu..Belkiişinin ehli olmayan insanlar küçük nedenlerden olan arızayı tespit edemiyorlar..
Kardeş elektrikli direksiyon arıza ışıgın yanıyorsa sistemin bi yerinde sorun var..Kontrol ettir bence..Allah korusun aniden bi sorun çıkartırsa bedeli agır olabilir..onun için maliyetine bakmaksızın kontrol ettir..Sonucta bu araclarda yakınlarımızı taşıyoruz..Onlara nekadar iyi bakarsak onlarda aynı şekilde bize iyi bakarlar..Senin sorununda belki kablo kaynaklı olabilir
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #18 :
Eylül 06, 2009, 23:36:18 »
eyvallah abi bu baya ii oldu en azında içim biraz rahatladı
Yazdır
Sayfa: [