Gönderen Konu: jigle  (Okunma sayısı 1153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
jigle
« : Eylül 03, 2009, 16:41:59 »
  arkadaşlar benim aracım 98model 1,3xe corolla.. sabah saatlerin de araçımı çalıştırdığımda motor devri çok düşük, 5-6 devir seviyelerinde, aracın stop etmemesi için ayağımı bir dakika kadar gaz pedalına basılı tutuyorum devir biraz yükselsin diye.. motor hafif isındıktan sonra devir göstergesi normale dönüyor ( 8-9 )devir seviyelerine. acaba benim sorunum nedir.? otomatik jikle varda benim kimi devreye girmiyor? teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

jigle
« : Eylül 03, 2009, 16:41:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: jikle
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 16:47:19 »
otomatik jigleniz devreye girmiyor anlaşılan, birkerede aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basıp ayağınızı çekin ve öyle çalıştırın , otomatik jigleyi devreye alıyor diye hatırlıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 21:28:27 »
 benim arkadaşın kış aylarında aynı sorun vardı, marşa basmadan önce 2-3 defa gazı pompalayıp gaz vemeden marşa basarak çalıştırmayı deneyin. 
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2009, 01:11:17 »
otomatik jigleniz devreye girmiyor anlaşılan, birkerede aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basıp ayağınızı çekin ve öyle çalıştırın , otomatik jigleyi devreye alıyor diye hatırlıyorum
evet gaza tam basıp çekince devreye giriyor
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Kan Grubu: A+
Ynt: jigle
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2009, 10:24:52 »
 malesef arkadaşlar herşeyi denedim sorun devam ediyor.. anlaşılan bize tamircinin yolu gözüktü... sinir oluyorum arabamı tamire götürmekten, katlandığım masrafı geçtim.. şu ustalarım arabanın olur olmaz yerleriyle oynayıp şurasını burasını kurcalamaları yokmu deli oluyorum.. bir yeri yaparken başka biryerini bozuyorlar >:( sırf bunlar olmasın diye corolla aldım, ama o da insan yapısı sonuçta:) neyse yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler..
1998-1.3-xe